עיריית ירושלים גייסה 15 תושבים בני הגיל השלישי והכשירה אותם כמתנדבים בתחום מיצוי זכויות

עיריית ירושלים גייסה 15 תושבים בני הגיל השלישי והכשירה אותם כמתנדבים בתחום מיצוי זכויות
קרדיט: עיריית ירושלים

המתנדבים יפעילו מוקד זכויות חדש שיוקם בשכונת בית הכרם

בחודש יוני יצא לדרך הגיוס, באמצעות המחלקה לשירותים חברתיים במינהל קהילה, במסגרתו גוייסו 15 מתנדבים בני הגיל השלישי, שלמדו אחת לשבוע במשך ארבעה חודשים על זכויות לבני הגיל השלישי.

המתנדבים למדו על תפישת זכויות בעולם של שפע, על הצורך להיות אקטיבי בהשגת זכויות ועל הצורך לזהות רגישות לפניות בעולם המוצף בבקשות ומידע לא אמין. במסגרת ההכשרה, קיבלו המשתתפים הדרכות מאנשי מקצוע מתחומים שונים, כיצד להכיר ארגונים רלוונטיים וכיצד לקבל מידע אמין. בשלב השני של ההכשרה, כל אחד מהמתנדבים פנה לארגון אחר בתחום מיצוי זכויות, הכיר אותו וגייס אותו להשתתף ביריד מיצוי זכויות ייעודי.

מטרת גיוס המתנדבים החדשים נועדה להקמת מוקד למיצוי זכויות חדש שיוקם בשכונת בית הכרם.

בשבוע שעבר (ג' – 17/12), התקיים היריד בהשתתפות כ- 100 איש, במסגרתו המתנדבים נתנו שירות מתוך תחושת ביטחון פנימי ושליחות. הם ידעו להציג לתושבים את המידע ולענות על שאלות, ובנוסף, הכירו את אנשי המקצוע.

ביריד פעלו המתנדבים ב- 12 דוכני מידע בנושאים שונים ולצדם השתתפו נציגים מארגונים הפועלים בתחומים שונים כמו: יד שרה, אגף ייעוץ לאזרח הוותיק בביטוח הלאומי, המרכז למיצוי זכויות, המינהלת להתחדשות עירונית, מיזם עוד יד, שירות לבני משפחה מטפלים, תכנית למניעת עושק וניצול כלכלי, עמותת אביב, כן לזקן, הדרכה דיגיטלית, שכונה תומכת ובטוח בבית.

בנוסף ליריד, התושבים נהנו מהרצאתו של יוסי משה, מהמשרד לשיוויון חברתי בנושא "זכויות לגיל השלישי".

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "אני גאה על יוזמה חדשנית זו, במסגרתה מתנדבים בני הגיל השלישי הופכים להיות שליחים של ידע ומעצימים את הקהילה. המתנדבים שלנו הם דוגמה ומופת לחוסן, למנהיגות ולנתינה. הם לא רק רוכשים מיומנויות חדשות ומעשירים את חייהם, אלא תורמים לקהילת בני גילם בנחישות ומסירות. העירייה רואה ערך רב בהנגשת הזכויות הניתנות ע"י המשרדים הממשלתיים והשירותים בקהילה, ופועלת לפתוח ולהרחיב תחום חשוב זה, המאפשר לשנות את חייהם של אנשים רבים. אני מברך על העשייה המקיפה וגאה בצוותים ובמתנדבים הירושלמיים הנפלאים הנותנים יד לקידום רווחתם של התושבים".

קרדיט: עיריית ירושלים
קרדיט: עיריית ירושלים

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מרגישים מתוק עם שולחן קינוחים ועם מארזי מתנה מתוקים?
יצירת חוויה בלתי נשכחת עם שולחן קינוחים אין כמו שולחן קינוחים...
מה כדאי לדעת כשמתעניינים בהשקעות נדל"ן בקפריסין?
עד לא מזמן הייתם בטוחים שהשקעות הנדל"ן היחידות שיכולות להיות...
האגודה לבריאות הציבור פותחת סניף חדש לתכנית יזהר בירושלים בהשקעה של מאות אלפי שקלים
תכנית יזהר של האגודה לבריאות הציבור, הפועלת למזעור נזקים בקרב...
שלילת רישיון ע"י משרד הרישוי: באילו מצבים
שלילת רישיון או פסילתו, שהם למעשה אותה פעולה הנעשית ע"י...
נשיא המדינה יצחק הרצוג באירוע בבית הנשיא
נשיא המדינה: ״אלה רגעי מפתח שבהם אני חוזר וקורא שוב...
עשור לנפילתו: תלמידות אמית דתי ירושלים במבצע ג'וחא
השבוע, במלאת עשר שנים לנפילתו של רס"ן יוחאי (ג'וחא) קלנגל...
איך מוודאים זרימת מים תקינה אל מערכת כיבוי האש?
מתקינים לראשונה מערכת כיבוי אש? יש אצלכם מערכת כיבוי אש...
נשיא המדינה נפגש עם שר החוץ של תאילנד
נשיא המדינה: ״המשימה העיקרית שלנו היא להחזיר את כולם עד...
מה ההבדל בין נכות כללית לנכות רפואית?
שני מושגים מבלבלים בהקשר של ביטוח לאומי הם "נכות כללית"...
מקצועיות, מומחיות ושירות אדיב בסטנדרטים הגבוהים ביותר 
כתבה זו מוקדשת לבעלי הבתים הפרטיים המבקשים לבצע שיפוץ בית...
דילוג לתוכן