״אני גם נוגע בנושאים מאוד כואבים. אם נדבר על הנושא שהוא סוג של פיל בחדר – סוגיית החנינה של ראש הממשלה ובקשת החנינה, חשוב לי לומר למה אני דורש הידברות להסדר, ולמה אני דורש מגעים להסדר.
כי אני באמת מאמין שבסוגיות הכבדות הללו, שחורכות את לב החברה הישראלית ומפלגות אותה, הדרך הנכונה, ככל שרק ניתן, היא להגיע להבנות והסדרים ואני מאמין בהבנות והסדרים.
וגם במקרה הזה, לכולם קשה, לכולם קשה. בוודאי לצדדים קשה כשאול. אבל ברגע שצד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני גם מצפה שהצד השני יבוא לחדר.״
על הבחירות וסוגיית חוק הגיוס: ״אני יודע שניתנה בידי שליחות, ואמרתי את זה ביום ההשבעה שלי, אני אעשה הכל, אני אחצה את כל רחבי החברה הישראלית כדי לאחד, כדי להביא את ישראל לשנת ה-80 שלה רגועה יותר ומפולגת פחות.
וזה אפשרי כי הרבה מאוד מהחברה הישראלית רוצים ודורשים את זה, והם לא יודעים איך להביא את זה לידי ביטוי.
אנחנו נכנסים עכשיו לבחירות, וכבר אמרתי יש אדי דלק באוויר כשאתה נכנס לבחירות, בוודאי בחברה עם כל כך הרבה קיטוב. אבל אני חושב שהרוב הדומם מוכן להתגייס בכל הכוח, גם כדי להגיד לנבחריו תורידו את הלהבות.״
עוד מדברי הנשיא: ״זה לא תמיד קל מול הבייס שממנו באת כאיש ציבור ממפלגה מסוימת אבל זה לא משנה לי, משום שאני באמת מאמין שכל אמונה ותפיסת עולם חייבות להיבחן כל העת״.

דבריו המלאים:
״אני באתי מרקע ציבורי ופוליטי מסוים, אבל תמיד השתדלתי להחזיק בראייה רחבה ובהבנה עמוקה של הפסיפס הישראלי ושל מגוון הדעות בחברה הישראלית.
לאורך השנים למדתי גם להיות פתוח לדעות הללו. זה לא תמיד קל מול הבייס שממנו באת כאיש ציבור ממפלגה מסוימת אבל זה לא משנה לי, משום שאני באמת מאמין שכל אמונה ותפיסת עולם חייבות להיבחן כל העת.
אחרי השבעה באוקטובר הייתה כאן, בעיניי, קריאת השכמה שמחייבת אותנו להסתכל על עצמנו במראה, לעצור ולבחון מחדש רבות מהנחות היסוד שלנו.
אני לא מסתיר את עמדותיי, אבל הסיפור גדול ורחב הרבה יותר. בסופו של דבר אני דמוקרט מושבע בהכרה, וככזה אני מכבד את דעתו של האחר, ומוכן כפי שאמרו מנהיגים גדולים בדמוקרטיות להיאבק למען זכותו של האחר להשמיע את דעתו, כל עוד היא אינה חוצה קווים אדומים ברורים ומובהקים״.