ירוס זלקה אחותו של ימנו זלקה ז״ל בועידת הנשיא למחר ישראלי משות

ירוס זלקה אחותו של ימנו זלקה ז״ל בועידת הנשיא למחר ישראלי משות
קרדיט צילום שרון אליאסי

״אסור שהרצח של אחי יהיה עוד שורה שנכנסת לסטטיסטיקה המרה של אובדן חיים כתוצאה ממקרי אלימות חסרי הגיון. את אחי זה לא ישיב אליי. אבל אולי זה ימנע את הרצח הבא״

ירוס זלקה, אחותו של ימנו זלקה ז״ל, נשאה היום נאום מרגש במסגרת ועידת הנשיא למחר ישראלי משותף – ״מחליפים מילה | בונים יחד״, שהתקיימה היום, יום רביעי, כ״ו באייר, 13 במאי, בבנייני האומה בירושלים.

במהלך נאומה שיתפה ירוס בסיפורה האישי, על האובדן הכבד ובמסע ההתמודדות מאז רצח אחיה, לצד הקריאה לשימור הזיכרון ולהמשך עשייה מתוך הכאב.

קרדיט צילום – DeboArt Photography

מדבריה של ירוס זלקה: ”אחי, ימנו ז״ל, נרצח באירוע אלים, מיותר, בלתי נתפס. שנים של אובדן שליטה, של חוסר אחריות, סדק חברתי שהפך ברגע אחד לשבר ענק עבורי, ועבור משפחתי. עבור מדינה שלמה.

אני יודעת שימנו הפך להיות חלק ממדינה שלמה, שכואבת ובוכה על האובדן שלו מבלי להכיר אותו. אבל אני עומדת כאן לא רק כדי לספר על המוות שלו אלא כדי לספר קצת על החיים שלו.

ימן בשבילי היה אדם של שמחת חיים. הוא היה מסוג האנשים שברגע שנכנס לחדר, היה מרים את כולם. הייתי מתחננת אליו שנצא ביחד לאכול או כל דבר אחר כי הכי כיף איתו.

לימן שלנו, הייתה נדיבות מולדת וטבעית, כזו שלא מחפשת הכרת תודה ואינה רודפת אחר כל תמורה. הוא ידע לראות אנשים, אבל באמת לראות אותם.

קרדיט צילום קובי גדעון לע״מ

מאז הרצח הנורא, קיבלנו כל כך הרבה תמיכה ועזרה: מהמשפחה, מחברים ומאנשים שלא הכרנו מעולם. זה חיזק בי את ההבנה שהחברה הישראלית היא לא רק הכותרות השליליות על פילוג. לעם ישראל יש לב. לב ענק! יש בחברה הישראלית הרבה רצון טוב וזה מרגיש שיש בה אנשים שמוכנים להתייצב אחד בשביל השני גם כשהם חלוקים בדעותיהם.

המוות של ימן אחי לא היה גזירת גורל. הוא היה תוצאה של חברה שנשחקה, של סדקים שלא טופלו בזמן. ואם יש משהו שאני מבקשת היום זה שניקח אחריות אקטיבית. שנדרוש אותה ממנהגינו, וניישם אותה בעצמנו, ושנדע שכל בחירה קטנה שלנו יוצרת את החברה שבה נחיה מחר.

אסור שהרצח של אחי יהיה עוד שורה שנכנסת לסטטיסטיקה המרה של אובדן חיים כתוצאה ממקרי אלימות חסרי הגיון. את אחי זה לא ישיב אליי. אבל אולי זה ימנע את הרצח הבא״.

קרדיט צילום – DeboArt Photography
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"התמונה הגדולה"-תערוכת יחיד לאמן הלל בזק פתיחה חגיגית : יום שישי ה31.7.2026 בשעה 11:00
אוצרת: ד"ר בת שבע גולדמן-אידה אוצרת תיאטרון ירושלים מבואת תיאטרון ירושלים רח' מרכוס 20, ירושלים הלל...
״במפגשים האלה אני מקבלת כוח ותחושה של שפיות״: נשות משפחות השכול והטרור נפגשו ליום של חיבור והעצמה
אתמול התקיים יום העיון השנתי לנשים של עמותת "משפחה אחת",...
האם ירושלים עוברת "תל אביביזציה"?
יש מי שזוכר את ירושלים אחרת. עיר של שכונות עם...
קסם ביער חוויה אינטראקטיבית לכל המשפחה המשלבת קסמים, חידות, מופעי רחוב, תיבות בריחה, סדנאות ומופע אשליות מרהיב בלב הטבע של הגן הבוטני בגבעת רם
הקיץ הזה מזמינות עיריית ירושלים, הקרן לירושלים והגן הבוטני האוניברסיטאי...
הזוכים בתחרויות של פסטיבל הקולנוע ירושלים ה־43
הזוכים הגדולים בתחרויות הישראליות: לאן لوين אני ניו תמצאו אותי, טוב?   הזוכים המרכזיים בתחרויות...
התקשרה בגלל לחצן מצוקה תקול - ערנות המוקדנית ביד שרה הובילה לאבחון דלקת ריאות ולהחלפת הטיפול
שיחת שירות שגרתית של מוקד החירום רפואי ביד שרה הפכה...
רעיית נשיא המדינה השתתפה בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט
רעיית נשיא המדינה מיכל הרצוג, נאמה הבוקר, יום רביעי, א׳...
נפרדים מחובש רפואת חירום ומתרים דם מתנדב במד"א דוד הירש גורליק ז"ל: "בכל מקום שאליו הגיע הוא הקרין טוב לב, ענווה ורצון לעזור"
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו בטרם עת של...
לאור ההצלחה הגדולה ודרישת הקהל פסטיבל הלוטוס ותרבות הודו בגן הבוטני בירושלים ממשיך לשבוע נוסף ימים חמישי–שבת | 16–18 ביולי
למעלה מ10,000 מבקרים מכל רחבי הארץ כבר הגיעו במהלך השבועות...
מהמעבדה לתעשייה: למעלה מ-110 חוקרים, אנשי תעשייה ובכירי מערכת הבריאות השתתפו בכנס המחקר היישומי הראשון של מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים
פרופ' תמר רז נחום: "המכללה הקצתה בעשור האחרון מעל 28...
דילוג לתוכן