לראשונה, מערכת הביטחון נערכת לייצור חשמל עצמאי באמצעות גז טבעי

לראשונה, מערכת הביטחון נערכת לייצור חשמל עצמאי באמצעות גז טבעי

אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון פרסם מכרז ראשון מסוגו לייצור חשמל בגז טבעי בתשעה בסיסי צה״ל ברחבי הארץ.

הבסיסים שישתתפו במכרז הם: הקריה, פלמחים, תל נוף, חצרים, חצור, רמת דוד, ג'וליס, נבטים (צפון ודרום) וצניפים.

מדובר במהלך פורץ דרך כלכלי וסביבתי, שצפוי להפחית באופן משמעותי את עלויות החשמל בצה"ל ולעודד מעבר לאנרגיה ירוקה ומזהמת פחות. לקראת פרסום המכרז, רשות החשמל הקצתה למשרד הביטחון כ- 27.5Mw עבור תשעת הבסיסים, שיצטרפו למחנה אורים, שבו כבר מוקמת בימים אלה תחנת טריגנרציה (ייצור משולב של חשמל) בגז טבעי בהספק של 5Mw. על פי המכרז, הזכיין שיזכה בכל מחנה, יתכנן, יקים, יפעיל ויתחזק את המתקן בבסיס למשך 20 שנה. הפעלת המתקנים מתוכננת להתחיל במחצית השניה של 2025.

אפרת שאולוב, ראש מדור התייעלות וניתוחים כלכליים באגף ההנדסה והבינוי: "מכרז הגז הטבעי צפוי לשנות את משק החשמל בצה"ל. מעבר לייצור חשמל בגז יביא את הבסיסים המרכזיים של צה"ל לעצמאות אנרגטית, שתחזק את מוכנותם לחירום וגם יביא להפחתת עלויות החשמל ולצמצום טביעת הרגל האקולוגית של מערכת הביטחון".

עלות החשמל השנתית בצה"ל עומדת כיום על כחצי מיליארד ש״ח וצפויה לגדול נוכח השימוש הגובר בטכנולוגיות מתקדמות ועתירות אנרגיה, לצד העלייה המתמדת בתעריפי החשמל. לאור זאת ישנה חשיבות כלכלית נרחבת לקידום המהלך. כמו כן, מעבר ליתרון הכלכלי המובהק, המהלך מביא עמו יתרונות נוספים: הגז הטבעי אינו רעיל ואינו מזהם, מפחית את התלות האסטרטגית בייבוא נפט ופחם, תורם להפחתת זיהום האוויר ומאפשר התייעלות אנרגטית.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה אירח את טקס החיילים המצטיינים לשנת תשפ"ו, לרגל יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, אירחו בבית הנשיא בירושלים...
רוח האמונה והתקווה: שורד השבי אלון אהל ופצוע צה״ל דביר בובליל ערכו שיח מרגש וייחודי שנערך בטקס מצטייני הנשיא, לצד ביצוע משותף של ׳שיר ללא שם׳
אלון אוהל: ״הייתי שם חמישים מטר מתחת לאדמה, קשור רגליים,...
נשיא המדינה יצחק הרצוג, הזכיר בנאומו בטקס האזכרה הממלכתי לחללי פעולות האיבה את ״המלאכים הכחולים״, ואמר:
״כיום, אותו בית אדום, ניצב לתפארה בלב כביש מספר אחת,...
העיטור האזרחי הגבוה ביותר: נשיא המדינה העניק לנשיא ארגנטינה את ״עיטור הנשיא״ כהוקרה על פועלו למען מדינת ישראל
נשיא המדינה: ״הערב ניגש כולנו בחיל ורעדה להתייצב לצד המשפחות...
נשיא המדינה פגש את 120 החיילות והחיילים המצטיינים במהלך החזרה הגנרלית לטקס מצטייני הנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום ראשון, ב׳ באייר,...
יום הזיכרון תשפ"ו: במד"א זוכרים את הנופלים
לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, מגן...
לקראת אירועי יום העצמאות תשפ"ו: כוחות מד"א ערוכים בכוננות גבוהה
לקראת יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל, מד"א פועל בכוננות גבוהה...
'אחריי! פוסעים בנתיבי המפקדים' - צועדים בשביל הנופלים
לקראת יום הזיכרון תשפ"ו לחללי מערכות ישראל  מיזם "בשביל הנופלים" יקיים...
לקראת יום הזיכרון, נשיא המדינה אירח משפחות שכולות של צה״ל וכוחות הביטחון
לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נשיא...
מיצרי הכישלון
מרגע שהחלה הפסקת האש נראה שהעולם מתחיל לחזור למסלולו, קווי...
דילוג לתוכן