נשיא המדינה קיבל היום את כתב ההאמנה של שגריר ארצות הברית, תומאס ריצ'ארד ניידס

נשיא המדינה קיבל היום את כתב ההאמנה של שגריר ארצות הברית, תומאס ריצ'ארד ניידס
שגריר ארצות הברית בישראל תומאס ריצ'ארד ניידס הענקת כתב אמנה לנשיא המדינה יצחק הרצוג Photo by Kobi Gideon / GPO

נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל היום, את כתב ההאמנה של השגריר החדש של ארצות הברית בישראל, תומאס ריצ'ארד ניידס, עם כניסתו לתפקיד בטקס רשמי בבית הנשיא. לאחר מכן נשאו השניים הצהרות משותפות וקיימו פגישה מדינית. הנשיא הפתיע את השגריר והזמין לטקס את מנהלת בית הספר יום א' בו למד עברית כנער בעיר דולות' (Duluth) שבמינסוטה, אליזבת אלוני.

קרדיט צילום: קובי גדעון/ לע״מ

הנשיא הרצוג אמר בנאומו "זו זכות וכבוד אמיתי עבורי, כנשיא מדינת ישראל, לפתוח את ביתי בפניך, השגריר החדש של ארצות הברית- ברוך הבא, השגריר תום ניידס. עם ישראל מקבל אותך בזרועות פתוחות ובלב פתוח. עבורנו, זוהי חגיגה של חזון משותף וערכים משותפים – חירות ושוויון, חופש, זכויות אדם וחברות עם בת בריתנו הקרובה ביותר. באופן אישי, המשפחה שלי הייתה בקשרים עם למעלה מ-14 נשיאים אמריקאים. גדלתי בארצות הברית, הושפעתי מאוד מרוח החוקה, מהמגוון החברתי שלה ומהמסורת הדמוקרטית שלה. זו הסיבה שעונג לי לארח אותך, אדוני השגריר, כאן בבית הנשיא, לקבל את כתב האמנתך ולהדליק את הנר השמיני והאחרון של חנוכה ביחד איתך. יש לי הפתעה קטנה בשבילך: בילדותך למדת בבית ספר יום א' לעברית בקהילה היהודית הקטנה בעיירה דולות', מינסוטה. הזמנתי לכאן היום את מנהלת בית הספר, חברתי הטובה אליזבת אלי אלוני, שיושבת כאן עכשיו, להצטרף אלינו והיא זוכרת אותך מימיך כנער. אתה אולי לא זוכר אותה, אבל היא זוכרת אותך. תום, בטח ממנה למדת את העברית המשובחת שלך! אדוני השגריר, אני חייב לציין שמאוד התרגשנו מדברי הברכה החמים של הנשיא ביידן בטקס הדלקת נרות החנוכה בבית הלבן ביום חמישי האחרון, כשקיבל את השגריר החדש של ישראל בארצות הברית, אחי היקר מייק הרצוג. מעבר לקשר האישי, זה חימם את הלב כיוון שמדובר במפגן עקבי של הידידות האמיתית ורבת השנים של הנשיא ביידן עם ישראל. אבקש לנצל את ההזדמנות הזו להביע את הערכתי העמוקה לנשיא ביידן על תמיכתו הבלתי נלאית ומחויבותו חסרת הפשרה לברית הברזל בין ארה"ב לישראל. זהי ברית שחייבת להיות מעל כל פוליטיקה מפלגתית, אשר זוכה לתמיכה של כל ממשל באשר הוא. שתדע, אדוני השגריר, שעבור אזרחי ישראל, יש לכך משמעות לאין שיעור".

שגריר ארצות הברית בישראל תומאס ריצ'ארד ניידס
הענקת כתב אמנה לנשיא המדינה יצחק הרצוג
Photo by Kobi Gideon / GPO

הנשיא והשגריר החדש הדליקו יחד נר שמיני של חנוכה.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה החל את ביקורו הרשמי בקזחסטן והתקבל בטקס קבלת פנים בארמון הנשיאות באסטנה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נחת היום, יום שני, י' באייר,...
לראשונה בבית הקונפדרציה, ישראל ברייט במופע: "שירים מאם הדרך" 7.5.26, יום חמישי, 20:30, בית הקונפדרציה בירושלים
ישראל ברייט, הפסנתרן, המלחין, התסריטאי והשחקן ("המנגליסטים", "סרוגים") , סולן...
מירושלים לסן דייגו: מצוינות אקדמית חוצה גבולות
מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ממשיכה לחזק את הקשר האקדמי עם...
BUZZ בתלפיות שבירושלים: מיני פנטהאוז נמכר ב-6.45 מליון ש"ח
שוק הנדל"ן בישראל מתאפיין בחודשים האחרונים בירידה בביקושים ובמכירת הדירות....
״הילולה במגדל״ - חגיגת ל״ג בעומר חדשה בירושלים אירוע חדש של ׳תחריר׳ 4.5.26 | מגדל דוד, מוזיאון ירושלים
מגדל דוד יהפוך השנה לזירת ההילולה של ל״ג בעומר בלב...
רוח האמונה והתקווה: שורד השבי אלון אהל ופצוע צה״ל דביר בובליל ערכו שיח מרגש וייחודי שנערך בטקס מצטייני הנשיא, לצד ביצוע משותף של ׳שיר ללא שם׳
אלון אוהל: ״הייתי שם חמישים מטר מתחת לאדמה, קשור רגליים,...
נשיא המדינה יצחק הרצוג, הזכיר בנאומו בטקס האזכרה הממלכתי לחללי פעולות האיבה את ״המלאכים הכחולים״, ואמר:
״כיום, אותו בית אדום, ניצב לתפארה בלב כביש מספר אחת,...
העיטור האזרחי הגבוה ביותר: נשיא המדינה העניק לנשיא ארגנטינה את ״עיטור הנשיא״ כהוקרה על פועלו למען מדינת ישראל
נשיא המדינה: ״הערב ניגש כולנו בחיל ורעדה להתייצב לצד המשפחות...
שורדת השבי אגם ברגר הגיעה לחזק ולתמוך בעובדי ומתנדבי מד"א באירוע הוקרה מיוחד בירושלים
את האירוע כיבדו בנוכחותם גם השר ניר ברקת, השר אבי...
נשיא המדינה פגש את 120 החיילות והחיילים המצטיינים במהלך החזרה הגנרלית לטקס מצטייני הנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום ראשון, ב׳ באייר,...
דילוג לתוכן