קמפיין להצלת פרחי הבר בישראל חוזר לשנה חמישית

קמפיין להצלת פרחי הבר בישראל חוזר לשנה חמישית
צילום: בת אל נוטי

משבר האקלים מרחף מעלינו, הקיץ הזה אף חם יותר מתמיד, וכולם עוסקים במה ניתן לעשות כדי לשמור על הסביבה שלנו, על הצמחיה והחי. הגן הבוטני מאפשר זו השנה החמישית לרכוש זרעים של פרחי בר, ביניהם גם מינים נדירים ולגדלם בבית ובגינות הפרטיות. הקמפיין מוקדש לחובבת הטבע, הגברת נחמה ריבלין ז"ל.

הגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם יוצא זו השנה החמישית בקמפיין להצלת פרחי הבר בישראל, ביניהם גם מינים נדירים. המיזם נועד להשיב את פרחי הבר לגינות ביתיות ולסייע בשימור המגוון הביולוגי במדינה.
במסגרת הקמפיין יוכל הקהל הרחב לרכוש ולשתול בגינות הפרטיות ובאדניות זרעים של פרחי בר, ביניהם גם מינים נדירים הנמצאים בסכנת הכחדה.

לכל אחת ואחד יש אפשרות לשלב את פרחי הבר באדניות או בגינות הביתיות ובכך להתחבר לטבע הארץ-ישראלי וכמובן גם לשמר את מגוון הפרחים המקומיים. כל הזרעים נובטים בקלות, בעלי פריחה בולטת ויפה והינם חסכני מים. הם מתאימים לכל גינה, כך כל זריעה לוקחת חלק בשימור הסביבה, ומאפשרת המשך הנאה לדורות הבאים. הקמפיין מוקדש לגברת נחמה ריבלין ז"ל, אוהבת טבע אמיתית שתרמה רבות לאורך השנים לחברה בישראל ולשמירת הטבע.

צילום: בת אל נוטי

עובדי הגן הבוטני, יחד עם עשרות מתנדבים מכל רחבי הארץ, ידידי הגן הבוטני, חברי קהילת הגן, מתנדבים בעלי צרכים מיוחדים (אלו"ט ורעות) וצעירים בשירות לאומי, סיימו לאחרונה מלאכת איסוף של מאות אלפי זרעים של פרחי בר אלו. הזרעים נאספו, נוקו ונארזו בכ-12,000 שקיות ולאור הביקוש 'שינסו מותניים' והגדילו השנה באופן משמעותי את כמויות הזרעים שליקטו ואף הוסיפו עוד 3 מינים חדשים למגוון של 46 המינים הקיימים:

זנב-ארנבת ביצני Lagurus ovatus צמח חד-שנתי הגדל בקרקעות לא מלוחות, בעל תפרחת שהיא מכבד צפוף דמוי ביצה או כדור שעיר. גבעול עם תפרחת יבשה תוספת נפלאה לאגרטל כצמח יבש.

מרווה דגולה Salvia viridis – צמח חד-שנתי בעל פריחה סגולה ולבנה, אשר בחלקה העליון יש 'דגל' גדול של עלים סגולים. המרווה הדגולה יוצרת מרבדי פריחה מרשימים, וגם ספיח לאחר הפריחה.

נפית הבשן Nepeta trachonitica צמח דו-שנתי מן החרמון עם פריחה ארגמנית מיוחדת ויפה.

תום עמית, מנכ"ל הגן הבוטני מציין כי "נחמה ריבלין ז"ל אהבה את הטבע בכל ליבה, היא קידמה נושאים ירוקים כמו גידול פרחים וירקות בגינה הקהילתית שהקימה בבית הנשיא וחיברה את אזרחי ישראל לעולם הצמחים. הגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים המאמין בערכים אלה, ראה כי זוהי הדרך הנכונה ביותר עבורנו להנציח את שמה של נחמה ריבלין ז"ל ולעודד אנשים לשימור הסביבה שלנו, אני קורא לכל אזרחי המדינה, חובבי הטבע, לרכוש אונליין את שקיות הזרעים, להציל את פרחי הבר שלנו ולהיות חלק מהקמפיין".

הגן הבוטני האוניברסיטאי גבעת רם – ירושלים הינו הגדול ביותר במזרח התיכון ובו אוסף של מעל 7000 מינים וזנים של צמחים מכל העולם. הגן מטפח, מגדל ומייצר זרעים של פרחי בר לגינה מזה 40 שנה, ביניהם כאמור כ49 מינים שונים, רובם מקומיים, חלקם נדירים וחלקם בסכנת הכחדה.

צילום: בת אל נוטי
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המבקר אנגלמן בסיור במקום השריפה בלטרון: "בודקים את אירועי השריפה – היינו כפסע מאובדן חיים. לפני שנה התרעתי בפני השר לביטחון לאומי"
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, וצוותו סיירו אמש (4.5.2025) יחד עם...
רגע לפני המראתה לייצג את ישראל באירוויזיון: יובל רפאל קיבלה את ברכת נשיא המדינה
רגע לפני שיוצאת לייצג את ישראל באירוויזיון 2025 שיערך בשוויץ,...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא אקוודור
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום ראשון, ו׳ באייר,...
בפאנל מרגש וייחודי שנערך בטקס מצטייני הנשיא: עומר שם טוב, בוריס שטונדה והדס הרשקוביץ שיתפו את סיפורם האישי
במסגרת טקס החיילים המצטיינים שנערך בבית הנשיא, התקיים פאנל ייחודי...
דברי הנשיא באירוע ליום העצמאות בבית הנשיא
חיילות וחיילים מצטיינים ומשפחותיהם היקרות; משפחות שכולות אהובות; משפחות חטופים...
דברי נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס האזכרה הממלכתי לחללי פעולות איבה בארץ ובחו״ל
בשבת שמחת תורה תשפ״ד, שבעה באוקטובר 2023, עמדה להתקיים באופקים...
איתמר תג'ר מתל אביב תלמיד כיתה י״א במגמת מוזיקה בבית הספר יאסא למצטיינים ינצח על יצירה שחיבר בהשראת ה-7 באוקטובר בערב גאלה מיוחד
איתמר, נגן גיטרה חשמלית וקלאסית, יעלה על בימת הגאלה באימק"א...
צפו בשיתוף פעולה מרגש בין היחידה להנצחת החייל במשרד הביטחון ללהקות הצבאיות
לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, משרד הביטחון, אגף משפחות,...
נשיא המדינה פגש את 120 החיילים המצטיינים במהלך החזרה הגנרלית לטקס מצטייני הנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש הבוקר, יום שני, ל׳ בניסן,...
קרדיט צילום: נגה מלסה, לע"מ
כ 3,400 עולים חדשים הגיעו לאזור ירושלים והסביבה מיום העצמאות אשתקד
אופיר סופר, שר העלייה והקליטה: "מעבר לתרומה המשמעותית של העלייה...
דילוג לתוכן