קמפיין להצלת פרחי הבר בישראל חוזר לשנה חמישית

קמפיין להצלת פרחי הבר בישראל חוזר לשנה חמישית
צילום: בת אל נוטי

משבר האקלים מרחף מעלינו, הקיץ הזה אף חם יותר מתמיד, וכולם עוסקים במה ניתן לעשות כדי לשמור על הסביבה שלנו, על הצמחיה והחי. הגן הבוטני מאפשר זו השנה החמישית לרכוש זרעים של פרחי בר, ביניהם גם מינים נדירים ולגדלם בבית ובגינות הפרטיות. הקמפיין מוקדש לחובבת הטבע, הגברת נחמה ריבלין ז"ל.

הגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם יוצא זו השנה החמישית בקמפיין להצלת פרחי הבר בישראל, ביניהם גם מינים נדירים. המיזם נועד להשיב את פרחי הבר לגינות ביתיות ולסייע בשימור המגוון הביולוגי במדינה.
במסגרת הקמפיין יוכל הקהל הרחב לרכוש ולשתול בגינות הפרטיות ובאדניות זרעים של פרחי בר, ביניהם גם מינים נדירים הנמצאים בסכנת הכחדה.

לכל אחת ואחד יש אפשרות לשלב את פרחי הבר באדניות או בגינות הביתיות ובכך להתחבר לטבע הארץ-ישראלי וכמובן גם לשמר את מגוון הפרחים המקומיים. כל הזרעים נובטים בקלות, בעלי פריחה בולטת ויפה והינם חסכני מים. הם מתאימים לכל גינה, כך כל זריעה לוקחת חלק בשימור הסביבה, ומאפשרת המשך הנאה לדורות הבאים. הקמפיין מוקדש לגברת נחמה ריבלין ז"ל, אוהבת טבע אמיתית שתרמה רבות לאורך השנים לחברה בישראל ולשמירת הטבע.

צילום: בת אל נוטי

עובדי הגן הבוטני, יחד עם עשרות מתנדבים מכל רחבי הארץ, ידידי הגן הבוטני, חברי קהילת הגן, מתנדבים בעלי צרכים מיוחדים (אלו"ט ורעות) וצעירים בשירות לאומי, סיימו לאחרונה מלאכת איסוף של מאות אלפי זרעים של פרחי בר אלו. הזרעים נאספו, נוקו ונארזו בכ-12,000 שקיות ולאור הביקוש 'שינסו מותניים' והגדילו השנה באופן משמעותי את כמויות הזרעים שליקטו ואף הוסיפו עוד 3 מינים חדשים למגוון של 46 המינים הקיימים:

זנב-ארנבת ביצני Lagurus ovatus צמח חד-שנתי הגדל בקרקעות לא מלוחות, בעל תפרחת שהיא מכבד צפוף דמוי ביצה או כדור שעיר. גבעול עם תפרחת יבשה תוספת נפלאה לאגרטל כצמח יבש.

מרווה דגולה Salvia viridis – צמח חד-שנתי בעל פריחה סגולה ולבנה, אשר בחלקה העליון יש 'דגל' גדול של עלים סגולים. המרווה הדגולה יוצרת מרבדי פריחה מרשימים, וגם ספיח לאחר הפריחה.

נפית הבשן Nepeta trachonitica צמח דו-שנתי מן החרמון עם פריחה ארגמנית מיוחדת ויפה.

תום עמית, מנכ"ל הגן הבוטני מציין כי "נחמה ריבלין ז"ל אהבה את הטבע בכל ליבה, היא קידמה נושאים ירוקים כמו גידול פרחים וירקות בגינה הקהילתית שהקימה בבית הנשיא וחיברה את אזרחי ישראל לעולם הצמחים. הגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים המאמין בערכים אלה, ראה כי זוהי הדרך הנכונה ביותר עבורנו להנציח את שמה של נחמה ריבלין ז"ל ולעודד אנשים לשימור הסביבה שלנו, אני קורא לכל אזרחי המדינה, חובבי הטבע, לרכוש אונליין את שקיות הזרעים, להציל את פרחי הבר שלנו ולהיות חלק מהקמפיין".

הגן הבוטני האוניברסיטאי גבעת רם – ירושלים הינו הגדול ביותר במזרח התיכון ובו אוסף של מעל 7000 מינים וזנים של צמחים מכל העולם. הגן מטפח, מגדל ומייצר זרעים של פרחי בר לגינה מזה 40 שנה, ביניהם כאמור כ49 מינים שונים, רובם מקומיים, חלקם נדירים וחלקם בסכנת הכחדה.

צילום: בת אל נוטי
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה במפקדת התיאום הצבאית-אזרחית לרצועת עזה (CMCC)
״המשטר האיראני טבח בעשרות אלפי איראנים בשבועות האחרונים, וגורם לסבל...
ישראל חוזרת לבמת המלונאות העולמית: וולדורף אסטוריה ירושלים ברשימת מלונות היוקרה של Forbes Travel Guide
לאחר שנתיים שבהן ישראל נעדרה מדירוג היוקרה הבינלאומי, ענף המלונאות...
בית הקונפדרציה מארח את יוסי פיין עם "גם וגם" מופע הבכורה לשירי אלבומו החדש יום חמישי, 12.3.26, בשעה 20:30
בית הקונפדרציה בירושלים בניהולו של אפי בניה יארח את יוסי...
נשיא המדינה נפגש עם משפחות הנרצחים בחברה הערבית
"זהו כתם על פניה של מדינת ישראל, זהו אתגר לאומי...
מובילים חדשנות במיזרח ירושלים: שני מיזמי AI של צעירים ממזרח ירושלים זכו בתחרות סטארטאפים שהתקיימה לראשונה במזרח העיר
מיזמים טכנולוגיים שפותחו על ידי צעירים ממזרח העיר זכו בתחרות...
כך מבקשים להחזיר את מרכז ירושלים ללב החיים העירוניים: פרויקט "חצרות שלם" מציג מודל חדש של קהילתיות ואלפי מ"ר של מרחבים ציבוריים
בערב עיון מקצועי שנערך השבוע הוצגו בהרחבה אתגרי מרכז העיר...
נשיא המדינה נפגש עם ראש ממשלת אוסטרליה אנתוני אלבניזי בפרלמנט האוסטרלי בקנברה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נפגש היום, יום רביעי, כ״ד בשבט,...
נשיא המדינה התקבל בטקס רשמי על ידי המושלת הכללית של אוסטרליה
במסגרת ביקורו הרשמי באוסטרליה, נשיא המדינה יצחק הרצוג, התקבל היום,...
נשיא המדינה פתח את ביקורו הרשמי באוסטרליה בטקס זיכרון באתר פיגוע הטרור בחוף בונדי
נשיא המדינה: “הטרוריסטים הנתעבים הללו כיוונו באופן מדויק כדי לפגוע...
דואוMAO : הפסנתרן אוראל אושרת ונגן כלי ההקשה מעין דוארי באירוע חגיגי עם הכנר אלעד לוי במסגרת ליין המוזיקה של בית הקונפדרציה - המציע מניפה רחבה של יוצרי סצנת מוזיקת העולם בארץ בית הקונפדרציה יום חמישי, 19.2.26, בשעה 20:30
בית הקונפדרציה בירושלים, בניהולו האמנותי של אפי בניה, מעלה מופע...
דילוג לתוכן