נשיא המדינה ורעייתו נפגשו עם עולים חדשים מאוקראינה

נשיא המדינה ורעייתו נפגשו עם עולים חדשים מאוקראינה
קרדיט צילום: קובי גדעון/ לע"מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל נפגשו הבוקר, יעם עולים חדשים מאוקראינה אשר נסו לאחרונה מהמלחמה והגיעו לירושלים. עוד השתתפו במפגש שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו-שטה, ראש העיר ירושלים משה ליאון, סגן יו״ר הסוכנות היהודית ירון שביט ומנהל היחידה לעליה וקליטה בסוכנות היהודית, שי פלבר. בפתח המפגש הנשיא הזמין את העולים לשתף מחווית העלייה המטלטלת שלהם.

ג׳, מורה מהעיר צ׳רקאסי, עלתה לישראל עם בנה בן האחת עשרה. ״ב-24 בפברואר, בשעת בוקר מוקדמת, גילינו שהמלחמה החלה. הייתי נואשת. לא יכולנו להאמין שזה יקרה. לאנשים רבים במרכז ובמזרח אוקראינה ישנם קרובים ברוסיה, וזה בלתי נתפס. אתה לא יודע מה לעשות, ולאן לברוח.״ ג׳ סיפרה כי גם כיום היא ממשיכה ללמד את תלמידיה באוקראינה בלמידה מרחוק: ״אני עדיין בתפקיד ועליי להמשיך לעשות את עבודתי.״

קרדיט צילום: קובי גדעון/ לע"מ

ז', עלה לארץ בשנות ה-90 ולאחר שירותו בצה"ל שב לאוקראינה, סיפר לנשיא על סיפור הבריחה שלו מאוקראינה. את דרכו עשה ממולדובה באוטובוס עם נשים וילדים רבים, למרות האזהרות שהכבישים לא בטוחים. "תודה לאל, אנחנו עכשיו בבית," אמר.

נשיא המדינה שמע בקשב רב ואמר: "המחר נראה קשה, כי העולם מתהפך לכם, אבל אנחנו מוכיחים שוב שעם ישראל חי וכשעם ישראל חי, הוא מתמודד עם כל אתגר ומחבק את האחים והאחיות שלו בכל מקום. העולם היהודי כולו מתגייס לתמיכה. אני, כנשיא מדינת ישראל ומיכל רעייתי, מחבקים אתכם בזרועות פתוחות. ברוכים הבאים למדינת ישראל."

שרת העלייה והקליטה, פנינה תמנו שטה הוסיפה: "בשביל להבין את גודל השעה, צריך לפגוש פנים אל פנים את העולות והעולים החדשים שעלו בימים האחרונים.

יחד עם נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו, וראש עיריית ירושלים פגשנו במלון בירושלים עולים שעלו ממש בימים האחרונים מאזורי הלחימה, עזבו את בתיהם, חלקם הותירו משפחה מאחוריהם והגיעו חסרי כל לישראל. יש לנו הזכות לעמוד לצידם ולקלוט אותם בישראל בשעתם הקשה. כאן זה בית עבורם וכשרת העליה והקליטה אעשה הכל כדי שתהיה להם קליטה קלה וטובה."

ראש העיר ירושלים, משה ליאון אמר: "העיר ירושלים מברכת את המגיעים לירושלים מאוקראינה! אתם מאד רצויים אצלנו ונמשיך לסייע בכל האמצעים שברשותנו לקליטתכם הקלה, המהירה והנעימה.

זוהי שעת משבר קשה באוקראינה, ואנחנו כאן לצידכם, עבור כל אחת ואחד, תוך שיתוף פעולה עם כלל הגורמים המסייעים והמתנדבים. אני מברך אתכם על הגעתם לירושלים, ומתפלל יחד איתכם לסופה של המלחמה הכואבת ולהשכנת שלום."

מנהל היחידה לעליה וקליטה בסוכנות היהודית, שי פלבר הוסיף: ״העובדה שנשיא המדינה נפגש עם עולים שנמלטו מהמלחמה באוקראינה וכבר נקלטו בישראל על ידי משרד העלייה והקליטה מלמדת על מחויבותם של מדינת ישראל והעם היהודי להצלת יהודים והעלאתם ארצה. הסוכנות היהודית ושליחיה ביחד עם הקרן לידידות ושליחי נתיב ובסיוע משרד החוץ פרושים באוקראינה ובמדינות הגובלות ומטפלים באלפי העולים שמבקשים לעלות לישראל״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה ביקר באלביט מערכות ונחשף לדור הבא של המערכות המבצעיות
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל ביקרו היום, יום רביעי,...
שבוע הבא יפתח ארוע הקיץ הגדול בירושלים: "קסם ביער" – מסע משפחתי של קסמים,חידות, מופעי רחוב אתגרים וחוויות בלב הטבע של הגן הבוטני
שבוע הבא ישיקו עיריית ירושלים, הקרן לירושלים והגן הבוטני האוניברסיטאי...
הירושלמית שמתמודדת בפריימריז בליכוד ומציעה פתרון מפתיע לסוגיית הגיוס
חלי הולצמן הודיעה על החלטתה להתמודד בפריימריז של תנועת הליכוד,...
קבוצת בית ירושלמי BY קיבלה תוקף לתוכנית להקמת מתחם עירוב שימושים עם 130 יח"ד בשכונת גילה בירושלים
קבוצת בית ירושלמי BY מודיעה על מתן תוקף לתוכנית אותה...
ביום השנה לאסון הילדים במג׳דל שמס: נשיא המדינה אירח את השקת צוות המשימה ליישום תכניות לאומיות לחברה הדרוזית
נשיא המדינה יצחק הרצוג, אירח הבוקר, יום שני, י״ג באב,...
בדרך לבית החולים: יעל כרעה ללדת – ובעלה, פראמדיק מד"א, עצר בצד הדרך ויילד את בתם
יצחק בנדהן, פראמדיק מד"א ממרחב ירושלים, החזיק בביתו שבבית שמש...
"התמונה הגדולה"-תערוכת יחיד לאמן הלל בזק פתיחה חגיגית : יום שישי ה31.7.2026 בשעה 11:00
אוצרת: ד"ר בת שבע גולדמן-אידה אוצרת תיאטרון ירושלים מבואת תיאטרון ירושלים רח' מרכוס 20, ירושלים הלל...
״במפגשים האלה אני מקבלת כוח ותחושה של שפיות״: נשות משפחות השכול והטרור נפגשו ליום של חיבור והעצמה
אתמול התקיים יום העיון השנתי לנשים של עמותת "משפחה אחת",...
האם ירושלים עוברת "תל אביביזציה"?
יש מי שזוכר את ירושלים אחרת. עיר של שכונות עם...
קסם ביער חוויה אינטראקטיבית לכל המשפחה המשלבת קסמים, חידות, מופעי רחוב, תיבות בריחה, סדנאות ומופע אשליות מרהיב בלב הטבע של הגן הבוטני בגבעת רם
הקיץ הזה מזמינות עיריית ירושלים, הקרן לירושלים והגן הבוטני האוניברסיטאי...
דילוג לתוכן