נשיא המדינה בטקס האזכרה לשמעון פרס ז״ל: ״אסור לנו להפקיר אף זירה, ובוודאי לא את החזית המדינית. משחר קיומנו ידענו: אסור לנו לזנוח את הקשרים. אסור לנו לשרוף את הגשרים. אסור לנו להסתגר, להתבודד ולהתבצר. אסור לנו לעבור למצב של "עם לבדד ישכון"

נשיא המדינה בטקס האזכרה לשמעון פרס ז״ל: ״אסור לנו להפקיר אף זירה, ובוודאי לא את החזית המדינית. משחר קיומנו ידענו: אסור לנו לזנוח את הקשרים. אסור לנו לשרוף את הגשרים. אסור לנו להסתגר, להתבודד ולהתבצר. אסור לנו לעבור למצב של "עם לבדד ישכון"
צלם:אבי קנר

נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, כ״ג באלול, 16 בספטמבר בטקס האזכרה לנשיאה התשיעי של מדינת ישראל שמעון פרס ז״ל.

מצורפים עיקרי דבריו של הנשיא:

״אני מבקש לפתוח את נאומי בנושא החשוב והאקוטי ביותר שחייב להיות על סדר יומה של מדינת ישראל – אחינו החטופים. זה הנושא הכי קיומי. הכי קדוש. הכי קריטי.

מההר המקודש הזה אני חוזר וקורא לפעול בכל דרך, בכל צעד וכלי העומדים לרשותנו וליזום ביצירתיות, באחריות ובמחויבות – מהלכים שיחזירו אותם הביתה בדחיפות. את כולם – עד האחרון שבהם. זו חובתה של מדינת ישראל. זו אחריותה של מדינת ישראל. זו הברית המקודשת ביותר ועלינו לממש אותה בדחיפות.

אני גם קורא לאמץ אל הלב את משפחות החטופים החרדות מדאגה, בשעות אלה ממש כל ישראלי וכל ישראלית, כל יהודי וכל יהודיה, כל בן ובת אנוש, חייבים לשים אותם על לוח ליבם ולעשות הכל כדי להביא לשחרורם המיידי.

 

בתקופה האחרונה, אני חושב הרבה מאוד על שמעון. אני מתגעגע לשיחות איתו, לדרך שבה היה חושב בקול, מעצב רעיון תוך כדי תנועה, ומשלב בין פוליטיקה להגות. אין לי ספק שלו היה חי היום, שמעון היקר היה מציב את נושא החטופים במרכז סדר יומו, כפי שהזכרתי בפתח דבריי. ובד בבד, אין לי גם ספק, שעל רקע ההישגים הצבאיים המרשימים באיראן, בלבנון ובסוריה – שמעון ודאי היה דוחק בנו לתרגם את ההצלחה הצבאית ליוזמה מדינית.

אמנם שמעון פרס לא זכה לראות את הסכמי אברהם – אך הוא היה בין הראשונים שפרצו את הדרך לקיומם. הוא חזר ואמר שוב ושוב ששיתופי פעולה אזוריים הם אינם חלום בלבד, אלא יכולים להפוך למציאות. חייבים להפוך למציאות.

צלם:אבי קנר

אין חולק על כך שהשנים האחרונות הוכיחו שוב ושוב עד כמה הסכמי אברהם – שאתמול ציינתי עם מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו חמש שנים לחתימתם – שינו את פני האיזור כולו. איחוד האמירויות למשל היא המדינה היחידה שבמשך כל ימי המלחמה הקפידה לקיים קשרים מדיניים, מסחריים וכלכליים מלאים עם ישראל.

לכן, ברור ומובן שאסור לנו לפגוע בהסכמים הללו – לא במישרין ולא בעקיפין ושחיוני לפתח אותם עוד ועוד, לחזקם, לבצרם ולהרחיבם. לזאת אוסיף ואומר כנשיא המדינה שפועל במאמץ מדיני חובק עולם למען השבת החטופים והצגת צדקת דרכה של מדינת ישראל – שבמיוחד עכשיו אסור לנו להפקיר אף זירה, ובוודאי לא את החזית המדינית. משחר קיומנו ידענו: אסור לנו לזנוח את הקשרים. אסור לנו לשרוף את הגשרים. אסור לנו להסתגר, להתבודד ולהתבצר. אסור לנו לעבור למצב של "עם לבדד ישכון".

 

להתווכח? כן! לחלוק? כן! למחות ולהתעמת בצורה נוקבת? בהחלט! אבל בשום פנים ואופן לא להשלים עם הבידוד שאויבינו מבקשים לכפות עלינו. זה קריטי עבור ביטחונם של אזרחי ישראל, זה קריטי עבור ביטחונן של הקהילות היהודיות בתפוצות, וזה קריטי עבור עתידה של מדינת ישראל – כחלק ממשפחת העמים. בפן הכלכלי, בפן הביטחוני ובפן המדיני – ישראל שאפה ופעלה תמיד לעוצמה חוצת גבולות, ואני מאמין בכל ליבי שכך גם נמשיך, על אף האתגרים והקשיים."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רבוע כחול נדל"ן וכלל ביטוח ופיננסים קיבלו אישור תב"ע לפרויקט במתחם קניון הדר בירושלים
רבוע כחול נדל"ן, חברת הנדל"ן המניב והמגורים שבשליטת איש העסקים...
הדגל שמעל ההר: הבופור, הביטחון והבית הישראלי מאת אל"מ (מיל') ד"ר רונן איציק
כשאני כותב על הבופור, אני לא כותב כפרשן רחוק או...
מד"א ערוך לאבטח רפואית את מצעד הגאווה והסובלנות ה-24 בירושלים
לקראת מצעד הגאווה והסובלנות שיערך ביום חמישי (4.6) בשעות אחר...
נשיא המדינה קיים אירוע לציון 85 שנה לפוגרום ביהודי עיראק - הפרהוד
נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״85 שנים חלפו מאז אותו פוגרום...
תזמורת הבארוק ירושלים בקונצרט סיום העונה בכורה ישראלית ל"קינת דוד"
אנדרו פארוט - מנצח,  יונתן סויסה - אלט וטנור, איתמר...
סיפורו של יוסף בן ה-8 שלקה בשבץ מוחי והגיע להודות לחובשת במוקד החירום 101 של מד"א
איך אתם מגיבים כשהבן הקטן שלכם מתלונן על כאב ראש?...
כשהזיכרונות הפכו למנגינה: הקשישים הירושלמים שהעניקו השראה ליצירות מוזיקליות מרגשות
מה קורה כשסיפור חיים ירושלמי פוגש סטודנט צעיר להלחנה? בירושלים...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה לזכר חללי מערכת שלום הגליל
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים והניח זר היום, יום...
ביום האומנה הבינלאומי 2026: עשרות ילדים מחכים לבית יציב ומשפחה שתפתח עבורם את הלב
בעמותת מכון סאמיט, זרוע מבצעת של משרד הרווחה והביטחון החברתי,...
"בציר 42 "- סדנת המחול 'ורטיגו' מופעי קיץ 2026 22.6.26 - ירושלים
במופע מרפרטואר הלהקה: "מאנא", "ימה", "פרדס" לכוריאוגרפיה של נעה ורטהיים...
דילוג לתוכן