משרד הביטחון סיכם עם חברת אלביט על הרחבת מרכז המאמנים עבור טייסי הקרב של חיל-האוויר

משרד הביטחון סיכם עם חברת אלביט על הרחבת מרכז המאמנים עבור טייסי הקרב של חיל-האוויר
קרדיט צילום: אגף דוברות והסברה משרד הביטחון

מנהל הרכש במשרד הביטחון, באמצעות יחידת הסגן לרכש אוויר, סיכם היום (ג׳) עם חברת אלביט על הרחבת המרכז לאימון משימתי (מלא״מ) הקיים בבסיס חצור ומכיל מאמנים למטוסי ה- F15 וה-F16.

 

מרכז המאמנים החדש שיהווה תשתית לקליטת פלטפורמות עתידיות של החיל, יאפשר הכפלה של היקף שעות הטיסה המבוצעות במאמנים, תוך הורדת שעות טיסה יקרות המבוצעות באוויר. בעתיד יאפשר המרכז גם קישוריות לאימון כוחות היבשה וכן למאמנים נוספים בחיל האוויר. שווי העסקה מוערך בכ-400 מיליון ש״ח.

 

המלא"מ מהווה כיום נדבך מרכזי בכשירות הטייסים ומספק רמת אימון גבוהה ודימוי מיטבי לחוויית הטיסה, באמצעות מערכות תצוגה מתקדמות, המאפשרות מנעד רחב של מצבי טיסה, מהכרות בסיסית עם המטוס, דרך דימוי מצבי חירום ועד היערכות לתרחישים ומשימות מבצעיות.

 

סמנכ״ל וראש מנה״ר, אבי דדון: ״מדובר בשדרוג משמעותי של יכולות האימון של חיל האוויר הן מבחינת היקף האימון והן מבחינת שדרוג היכולות באימון תוך חשיבה והסתכלות על קליטת פלטפורמות עתידיות לחיל. בנוסף, הסטת שעות טיסה לאימון במרכז המאמנים תניב חסכון רב-שנתי מצטבר בהיקף של מאות מיליוני שקלים״.

 

ראש מטה חיל האוויר, תת-אלוף איל גרינבוים: ״חיל האוויר ממשיך לפתח ולחזק את כשירותו מול אתגרי העתיד. כחלק מההתחדשות, יורחב המרכז לאימון המשימתי הסימולטיבי של מערך הקרב. זאת על מנת לחזק את כשירות לוחמי צוות אוויר וכשירותו של חיל האוויר כלל, ובמקביל להביא להתייעלות כלכלית".

 

מנכ"ל אלביט מערכות כלי טיס, יורם שמואלי: ״אלביט מערכות מעריכה את השותפות החזקה עם משרד הביטחון וצה"ל והאמון המלא לו היא זוכה. צבאות ברחבי העולם מעצבים מחדש את יכולות האימון שלהם תוך חתירה לשיפור המוכנות המבצעית בד בבד עם התייעלות. הזכייה בחוזה זה מדגישה את מיצובה של אלביט מערכות כחברה מובילה בתחום האימון המתקדם״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ביום האומנה הבינלאומי 2026: עשרות ילדים מחכים לבית יציב ומשפחה שתפתח עבורם את הלב
בעמותת מכון סאמיט, זרוע מבצעת של משרד הרווחה והביטחון החברתי,...
יו"ר ועדת הבריאות בכנסת ביקר במרפאת "שערי נפש" המעניקה טיפול חדשני לנפגעי פוסט-טראומה ודיכאון
מאז הקמתה לפני כשנה טופלו במרפאה קרוב ל-100 נפגעי פוסט-טראומה...
נשיא המדינה בטקס הענקת פרס ירושלים לאחדות ישראל
״אנחנו עדים לגל אלימות נוראי שמתבצע בידי אספסוף אנרכיסטי, מעשים...
מחקר אמריקאי קבע כי הידרותרפיה יעילה לטיפול במתמודדי פוסט טראומה שנפגעו בשירות הצבאי
מסתבר כי הידרותרפיה, הפכה בשנים האחרונות לאופציה אופטימית עבור אנשים...
לראשונה בישראל: נשיא המדינה קיבל את כתב ההאמנה של השגריר הראשון של סומלילנד בישראל
עוד הגישו הבוקר כתבי ההאמנה לנשיא המדינה - שגרירי קוריאה...
בעקבות חשש מאירוע אנטישמיות וטרור: השלט המרכזי של מיצג הנובה בלונדון הוסר לבקשת משטרת לונדון
דריכות שיא סביב מיצג הנובה בלונדון: השלט המרכזי של המיצג,...
נשיא המדינה אירח את המחזור הראשון של מסלול ״שח״ר למשפט״ - שילוב חרדים לשירות במקצועות המשפט בצה״ל
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום ראשון, א׳ בסיוון,...
נשיא המדינה בטקס האזכרה הממלכתי לזכר יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל
״אתמול פגשתי בשנית את אחותו של ימנו בנימין זלקה ז"ל,...
נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס כעת בועידת הנשיא למחר ישראלי משותף - לבקשת החנינה של ראש הממשלה בנימין נתניהו
״אני גם נוגע בנושאים מאוד כואבים. אם נדבר על הנושא...
ירוס זלקה אחותו של ימנו זלקה ז״ל בועידת הנשיא למחר ישראלי משות
״אסור שהרצח של אחי יהיה עוד שורה שנכנסת לסטטיסטיקה המרה...
דילוג לתוכן