מסלול תחבורה ציבורית ראשון מסוגו בירושלים – נתיב תחבורה ציבורית בשולי הכביש

מסלול תחבורה ציבורית ראשון מסוגו בירושלים – נתיב תחבורה ציבורית בשולי הכביש
קרדיט- תכנית אב לתחבורה.

משרד התחבורה, עיריית ירושלים ותוכנית אב לתחבורה סיימו את עבודת התכנון של נתיב התחבורה הציבורית בכביש מנחם בגין במטרה להקל על עומסי התנועה בעיר ולקצר את זמן הנסיעה בתחבורה הציבורית

מסלול תחבורה ציבורית ראשון מסוגו בירושלים
קרדיט- תכנית אב לתחבורה.

משרד התחבורה, עיריית ירושלים בשיתוף תכנית אב לתחבורה, מקדמים פרויקט בו תינתן העדפה לתחבורה ציבורית על ציר מנחם בגין בירושלים. בשלב הראשון יבוצעו עבודות בין מחלף בנציון לגולדה מאיר במסלול הדרומי בלבד. הנתיב , שיקרא "שותצ" נתיב תחבורה ציבורית (בלבד) בשולי הכביש, יוקם בשולי הכביש ולא  על חשבון שלושת הנתיבים הקיימים, בנוסף במקטע זה בלבד גם יהיו שוליים.

בימים האחרונים פרסמה חברת מוריה מכרז לביצוע שלב א' של הפרויקט, נתיב לתחבורה ציבורית באורך של כ-2.5 ק"מ. העבודות יכללו הוספת נתיב לתחבורה ציבורית, הטמנת תשתיות, בניית שלטי בקרה ומידע, סלילה, הסדרת תאורה, הסדרת מעקות בטיחות ועוד. למעשה, זוהי הפעם הראשונה בירושלים שפרויקט מסוג זה מתקיים.

נתיב תחבורה ציבורית, המתווסף לשאר הנתיבים. כאמור, הנתיב החדש, יהיה בשוליים ולכן לא יפריע כלל לשגרת הנהגים הפרטיים.

מסלול תחבורה ציבורית ראשון מסוגו בירושלים
קרדיט- תכנית אב לתחבורה.

בעקבות המהלך, מספר האוטובוסים העוברים בכביש יגדל והצעד יטיב עם הנוסעים ויקצר משמעותית את זמני הנסיעה. העבודות יבוצעו באמצעות חברת מוריה ויארכו כ-12 חודשים בעלות של כ-30 מיליון ש"ח. בשלבי העבודות יבוצעו הסדרי תנועה זמניים במקטע זה, כך שהתנועה תזרום תמיד ללא הפרעה.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון ציין כי: "עירית ירושלים מקדמת בנחישות תשתיות לתחבורה הציבורית. הסדרת נתיבי תחבורה ציבורית – נת"צ בשד' בגין תאפשר כניסה מהירה יותר לירושלים מכיוון צפון ובהמשך גם מכיוון דרום, עבור נוסעי התחבורה הציבורית. הסדרת נת"צים נוספים נעשית גם במחלף גינות סחרוב, שדרות גולדה בשכונת רמות ושדרות' שז"ר בכניסה לעיר. פרויקטים אלה מצטרפים לסדרת פרויקטים נוספים שאנו מקדמים כעת ברחבי העיר כולה, למען התושבים והמבקרים בה. נמשיך ונתקדם את תשתית העיר למען תחבורה יעילה יותר, 'ירוקה יותר' ומודרנית יותר".

אינג' מיכאל פוסטלניק מצוות תכנית אב לתחבורה מציין: "בכביש בגין מתוכננים כ-18 ק"מ של שות"צים (נתיב תחבורה ציבורית בשוליי הכביש). יש לציין כי במקטע הראשון לאחר סיום הפרויקט יתווסף נתיב לתחבורה ציבורית והצלחנו בנוסף להשאיר גם את השוליים (בצורה מצומצמת), וזאת בעקבות רוחב מסעה משמעותי שקיים בשטח. סיימנו את התכנון במקטע הראשון והצוות ממשיך לתכנן במקביל את שאר המקטעים שיבשילו בקרוב לביצוע. אנחנו נרגשים להוביל את הפרויקט הזה שמצטרף לעשרות הפרויקטים שאנחנו מקדמים בעיר לרווחת הציבור הירושלמי בכל הקשור לתחבורה ציבורית".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ICC College מחזור רביעי לאקדמיה להפקות אירועים וכנסים בבנייני האומה יוצא לדרך עם חידוש פורץ דרך: לראשונה בישראל שילוב לימודי AI בקורס הפקת אירועים המתקיים בבנייני האומה בירושלים
לראשונה בארץ, שילוב לימודי AI  ו ChatGPTבמסגרת הקורס הרביעי להפקת...
נשיא המדינה נשא דברים והניח זר בטקס האזכרה הממלכתי לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה
"אסור לנו בשום פנים ואופן לנוח על זרי הדפנה. ימים...
נשיא המדינה נפגש עם שורד השבי אלי שרעבי שספרו ׳חטוף׳ ייצא לאור באנגלית לראשונה: ספר עדות משבי חמאס ייצא לאור בתפוצה עולמית
נשיא המדינה: ״אני מקווה שהמאמץ של ראש הממשלה ושל נשיא...
גולדיס משיקה קולקציית מגשי אירוח חדשה בסטנדרט גולדיס – חגיגה של טעם, טריות ונראות מוקפדת
מותאמים לאירועים פרטיים ועסקיים, מגשי האירוח החדשים של גולדיס משלבים...
פסטיבל הקולנוע ירושלים (17-26 ביולי) מציג את שופטי המהדורה ה-42 של הפסטיבל ואת ימי התעשייה
המסורתיים - בהם תחרות הפיצ'פוינט, מסגרת Pitch Forward  של בוגרי...
יחדיו לירושלים
ראש עירית ירושלים משה ליאון התפנה אתמול מכל עיסוקיו כדי...
סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים: הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים
רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה...
עם התיק שלנו נתמודד
"עם 'התיק' שלנו נתמודד כל החיים, התיק הזה הוא סמלי, יפה ומרגש"
"משפחה אחת" מארחת את ילדי המשפחות השכולות בטקס מרגש לקראת...
נשיא המדינה נשא דברים והניח זר בטקס האזכרה הממלכתי לזכר חללי מערכת צוק איתן
נשיא המדינה: ״יש לנו מדינה אחת וצה"ל אחד, ובראשו רמטכ"ל...
נשיא המדינה לשגרירים היוצאים לשליחות דיפלומטית: "אין ספק שנושא החזרת החטופים הוא הראשון במעלה. זה צריך להיות המאמץ החזק והמשמעותי ביותר"
"אין דבר חשוב יותר מאשר להביא תוצאה שמשמעותה הצלת חיים...
דילוג לתוכן