מנכ"ל חדש למשרד הביטחון: אלוף (מיל') אייל זמיר

מנכ"ל חדש למשרד הביטחון: אלוף (מיל') אייל זמיר
קרדיט צילום: אריאל חרמוני

בטקס במעמד שר הביטחון, יואב גלנט ובהשתתפות הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי, נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, מנכ"לי משרד הביטחון בעבר, פורום הנהלת המשרד ובכירים בצה"ל, מונה אלוף (מיל') אייל זמיר למנכ"ל ה-25 של משרד הביטחון. זמיר מחליף את אלוף (מיל') אמיר אשל, שכיהן בתפקיד למעלה משנתיים וחצי.

שר הביטחון, יואב גלנט, אמר בטקס: ״תפקיד מנכ״ל המשרד הוא תפקיד משפיע ומעצב, שמניע תהליכים ארוכי-טווח לצד תהליכים מיידים ונוגע ברבים מאוד בציבור הישראלי, לרוב הרחק מאור הזרקורים בהשקט ובבטחה. לפנינו ניצבים אתגרים רבים, מערכת הביטחון פועלת ותמשיך לפעול, אל מול איומים קרובים ורחוקים, ובראשם האיום האיראני. נדרש להמשיך ולקדם תהליכי התעצמות, נדרש ליצירתיות פורצת גבולות ולהמשיך להיות הקטר המרכזי במהלכים לאומיים רבי חשיבות, נדרש להרחיב את הטיפול החברתי בבני הנוער, את הטיפול בנכי צהל ובבני המשפחות השכולות״.

מנכ"ל משרד הביטחון הנכנס, אלוף (מיל') אייל זמיר הודה לשר הביטחון, יואב גלנט, על האמון בו ואמר: "בחודש האחרון הכרתי לעומק את יכולות משרד הביטחון והתרשמתי מעובדות ועובדים איכותיים, מסורים ומקצועיים. זהו משרד שנכון לכל משימה בשגרה ואין לו תחליף במצבי חירום לאומיים. משרד שימשיך להיות עמוד התווך בכלכלה, בתעשייה הישראלית, בקדמה הטכנולוגית, בפריפריה ובחוסן החברתי. אתגרינו רבים- את חלקם אנו חווים בתקופה האחרונה. כל אלה המאיימים עלינו ייפגשו את "קיר הברזל" – את מערכת הביטחון הישראלית, בעלת עוצמה ועמידה איתנה. עלינו להיות ערוכים לפעולה ולהמשיך לשפר מוכנות לאומית, יכולות ואמצעים. נקדם את היתרון האיכותי והטכנולוגי על פני אויבנו. נטפח את האנשים שהם הנכס החיוני ומקור העוצמה העיקרי. אני מבקש להודות לך, אלוף (מיל') אמיר אשל, על תרומתך המשמעותית כמנכ"ל משרד הביטחון, מאחל לך הצלחה ובטוח שתמשיך להשפיע ולתרום לחברה ולמדינה".

קרדיט צילום: אריאל חרמוני

 

מנכ"ל משרד הביטחון היוצא, אלוף (מיל') אמיר אשל: "בשנתיים וחצי האחרונות מימשנו תוכניות שהובילו קודמיי על כיסא המנכ"ל, שבתבונתם מרחיקת הראות סללו לנו את הדרך. גם אנחנו הנחנו יסודות וקידמנו תוכניות חדשות: מימוש הסכמי אברהם וחתימה פורצת דרך על הסכמים עם חמש מדינות באזור, לחיזוק מעמדה האסטרטגי של ישראל וכוחו של צה"ל. חצינו את הרוביקון בהקמת קריית המודיעין חרף ההתנגדויות והוצאנו לדרך את המהפכה בטיפול נכי צה"ל בעקבות האירוע הטראגי של איציק סעידיאן. העשייה ותוצאותיה הן פרי מאמץ של רבים שזכיתי להכווין ולאפשר להם את התנאים למצות את כישוריהם ולהצליח. פעלנו מתוך ראיה רחבה המשלבת את ייעודנו המרכזי בחיזוק הביטחון והבנת הצרכים הלאומיים בתחומי החברה והכלכלה. חברי, האלוף (מיל') אייל זמיר, עובדות ועובדי משרד הביטחון, כולי ציפייה לעשייתכם ולהישגיכם. אל תשכחו לרגע שניתנה לכם הזכות לשרת עם ומדינה שהם גדולים וחשובים יותר מכל אחד מאיתנו".

 

 

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה אירח את ראש ממשלת הודו בבית הנשיא
נשיא המדינה: “הודו היא חלק חיוני מהעתיד הגדול של המזרח...
נשיא המדינה נחת באתיופיה והחל את ביקורו הממלכתי במדינה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נחת הבוקר, יום רביעי, ח׳ באדר,...
נשיא המדינה אירח משלחת שגרירים לאו״ם בבית הנשיא
 "על מדינות האו״ם לגלות בהירות מוסרית, אך הן אינן עושות...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לחללים שמקום קבורתם לא נודע
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, ז'...
נשיא המדינה במפקדת התיאום הצבאית-אזרחית לרצועת עזה (CMCC)
״המשטר האיראני טבח בעשרות אלפי איראנים בשבועות האחרונים, וגורם לסבל...
נשיא המדינה נפגש עם משפחות הנרצחים בחברה הערבית
"זהו כתם על פניה של מדינת ישראל, זהו אתגר לאומי...
נשיא המדינה חתם את ביקורו באוסטרליה באירוע מרכזי של הקהילה היהודית במלבורן
נשיא המדינה: "אנו שבים לישראל מחוזקים, משום שראינו במו עינינו...
נשיא המדינה נפגש עם ראש ממשלת אוסטרליה אנתוני אלבניזי בפרלמנט האוסטרלי בקנברה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נפגש היום, יום רביעי, כ״ד בשבט,...
נשיא המדינה בטקס הזיכרון בבית חב״ד בונדי יחד עם ראש ממשלת אוסטרליה
 "הטרוריסטים ביקשו להטיל פחד בעם היהודי ואנו משיבים בגאווה יהודית....
נשיא המדינה הרצוג התייחס לאנטישמיות וליחסי ישראל-אוסטרליה במהלך ביקור בבית ספר ״מוריה״ בסידני
״אני יודע שהמפגינים שמקללים אותנו ומפיצים את השקרים הגדולים ביותר...
דילוג לתוכן