גירושין הם תמיד שינוי משמעותי שמשפיע על החיים מבחינות רבות. גירושין הם כמעט תמיד גם טלטלה רגשית, והטלטלה הזו עלולה לפגוע בשיקול הדעת. על-מנת לא לגרום לעצמכם נזקים, יש 4 פעולות שחשוב לבצע באופן מידי.
1. עריכת צוואה
האסוציאציה הראשונה של צוואה היא מוות, ולכן לכאורה אין לעריכת המסמך הזה קשר לגירושין. בפועל, כל עוד הנישואין לא הסתיימו באופן פורמלי, בהיעדר צוואה הנכסים שלכם יחולקו בהתאם לכללי חוק הירושה – ובן/בת הזוג זכאים לחלק נכבד מהם. הדרך היחידה למנוע תרחיש כזה (ואף אדם כמובן לא יודע מתי יסתיימו חייו) היא צוואה, רצוי כזו שנכתבת בעזרת עורך דין ירושה תל אביב (כלומר עו"ד לענייני משפחה עם ניסיון בתחום הירושות והצוואות).
2. מיפוי כל הנכסים המשותפים
אם אין הסכם ממון, הרכוש המשותף מתחלק בין בני הזוג שווה בשווה. על-מנת שתקבלו את כל המגיע לכם, חשוב למפות את כל הנכסים, ולמנוע מצב שבו מתבצעת הסתרת או הברחת רכוש מצד בן/בת הזוג. כדאי להיעזר בעו"ד לענייני משפחה עם בקיאות רלוונטית.
3. התייעצות עם עורך דין כבר בשלב מוקדם
הדגש החשוב ביותר בהסכם הגירושין הוא זמני השהות של הילדים עם כל אחד מההורים. חשוב להדגיש שגובה המזונות החודשיים עשוי להיות מושפע מחלוקת הזמן הנ"ל, כך שזוהי סוגיה רלוונטית גם בפן הכלכלי. בהתאם מומלץ לפנות אל עורך דין לענייני מזונות בשלב מוקדם ככל האפשר, כדי להתנהל באופן מיטבי מתחילת הדרך, ובין השאר לבחור נכון את הערכאה השיפוטית שתדון בכל נושא (בית משפט לענייני משפחה או בית דין דתי).
4. לשאוף להסכמות
גירושין עלולים להפוך למאבק יצרי, וחבל. האינטרס העיקרי שלכם הוא להתחיל לכתוב פרק חדש בחיים בזמן קצר ככל האפשר, והדרך לכך עוברת בהסכמות עם הצד השני. עורך דין לענייני מזונות יסייע לכם לייצר תקשורת תקינה כבסיס להסדר מיטיב. במידה וגישה זו לא תעבוד, תזכו כמובן לייצוג משפטי נחוש על-מנת למצות את הזכויות שלכם. עו"ד עפרה פרי היא מומחית לדיני משפחה עם בקיאות מעמיקה בכל הסוגיות הקשורות למזונות, גירושין וגם צוואות וירושות, ובהתאם מהווה כתובת מומלצת לכל מי ששוקל או שוקלת להתגרש.