גאווה עירונית: שירה כהאן מתיכון יאסא בירושלים תייצג את ישראל בחידון התנ"ך העולמי שייערך ביום העצמאות

גאווה עירונית: שירה כהאן מתיכון יאסא בירושלים תייצג את ישראל בחידון התנ"ך העולמי שייערך ביום העצמאות
צילום: יח"צ

שירה כאהן, תושבת כפר עציון, בת 16, תלמידת כיתה י', התיכון הישראלי למדעים ואומנויות בירושלים (יאסא), תייצג את ישראל בחידון התנ"ך העולמי שייערך ביום העצמאות תשפ"ה (1.5.25) בירושלים.

שירה העפילה לחידון העולמי לאחר שזכתה במקום השני בחידון התנ"ך הארצי שהתקיים השבוע. בחידון הארצי זכו ארבעה תלמידים שיזכו לייצג את ישראל בחידון העולמי – שניים מבתי ספר ממלכתיים ושניים מבתי ספר ממלכתיים דתיים. שירה היא הנציגה השנייה ממשפחתה שתשתתף בחידון העולמי; בשנה שעברה העפילה לגמר העולמי נועה, אחותה של שירה.

שירה לומדת במגמת המוזיקה, מנגנת בחליל צד ולומדת גם פיזיקה. "תיכון יאסא הוא מוסד חינוכי פנימייתי ייחודי, המהווה בית לתלמידים מחוננים ומצטיינים ותאבי ידע מרחבי הארץ, ומספק להם הזדמנויות ללימודים ברמות גבוהות במיוחד באחד מתחומי הידע: מדעים, מוזיקה, מדעי הרוח, אומנות", מציין דני פסלר מנהל התיכון "מדובר בתלמידים מבריקים, להוטים ללמוד, סקרנים לגבי העולם ומוכנים לעבוד קשה. בית הספר מספק להם חוויית לימוד יוצאת דופן, שתואמת את כישוריהם. שירה עונה בדיוק לקריטריונים אלו, ואנו גאים מאוד בזכייתה ומאחלים לה הצלחה רבה בחידון העולמי".

צילום: יח"צ

גמר חידון התנ"ך הארצי התקיים בהיכל התרבות בפתח תקווה, בהשתתפות עשרה תלמידים מכל רחבי הארץ. שופטי החידון היו: לירון בן משה, יו"ר חבר השופטים ומחבר השאלות, טלי מרום, שרית אוחיון, בועז לוריא, רונית יריב ויהב נח אטלס.

"בעיניי מה שהופך את שירה לזוכה זה הביטחון העצמי שלה. לעמוד על הבמה בתחרות ובמעמד כזה מול קהל גדול ואנשים מכובדים, כשיש זמן קצוב לכל שאלה – זה דבר מאוד מלחיץ. שירה שידרה ביטחון עצמי ורוגע לאורך התחרות, ובעיניי זה מה שעזר לה לענות בצורה כל כך טובה על השאלות", סיפר דניאל סגדי, המחנך של שירה. "שירה עבדה קשה מאוד ועשתה ויתורים לא קטנים למשך תקופה ארוכה כדי להתכונן לחידון, ואני שמח מאוד בשבילה על הזכייה. נחזיק לה אצבעות בגמר העולמי".

שירה מספרת כי אוהבת תנ״ך. "זה ספר שיש בו הכול – דברי נחמה, סיפורים והיסטוריה. בכל סיפור בתנ״ך יש איזה שהוא עומק ומוסר השכל שאפשר ללמוד ממנו, כפי שאומר פסוק י"ח ממשלי ג' 'עץ חיים היא למחזיקים בה'. אני נרגשת וממשיכה בהכנות לחידון העולמי".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
RISING: הסרט הראשון על המאבק למען הדמוקרטיה בישראל בהקרנת בכורה עולמית בסינמטק ירושלים
הסרט ״RISING: קולות של מאבק ותקווה״ מביא תיעוד נדיר של...
תזמורת הבארוק ירושלים בקונצרט סיום העונה בכורה ישראלית ל"קינת דוד"
אנדרו פארוט - מנצח,  יונתן סויסה - אלט וטנור, איתמר...
סיפורו של יוסף בן ה-8 שלקה בשבץ מוחי והגיע להודות לחובשת במוקד החירום 101 של מד"א
איך אתם מגיבים כשהבן הקטן שלכם מתלונן על כאב ראש?...
כשהזיכרונות הפכו למנגינה: הקשישים הירושלמים שהעניקו השראה ליצירות מוזיקליות מרגשות
מה קורה כשסיפור חיים ירושלמי פוגש סטודנט צעיר להלחנה? בירושלים...
ביום האומנה הבינלאומי 2026: עשרות ילדים מחכים לבית יציב ומשפחה שתפתח עבורם את הלב
בעמותת מכון סאמיט, זרוע מבצעת של משרד הרווחה והביטחון החברתי,...
נשיא המדינה קיבל את מדד הגאווה ברשויות המקומיות לשנת 2025
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל לידיו היום, יום חמישי, י״ב...
רשת טיב טעם גייסה כ-142,000 ₪ למען קידום בני הנוער המתגייסים ליחידות הקרביות בצה"ל
הכספים יועברו לאליפות ישראל בכושר קרבי לזכרו של סרן עדן...
נשיא המדינה בטקס הענקת פרס ירושלים לאחדות ישראל
״אנחנו עדים לגל אלימות נוראי שמתבצע בידי אספסוף אנרכיסטי, מעשים...
נשיא המדינה אירח את אירוע השקת תוכנית האוריינות האזרחית במגזר הממלכתי-חרדי
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו היום, יום רביעי,...
נשיא המדינה אירח את המחזור הראשון של מסלול ״שח״ר למשפט״ - שילוב חרדים לשירות במקצועות המשפט בצה״ל
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום ראשון, א׳ בסיוון,...
דילוג לתוכן