בית המשפט בארה"ב: קורבנות פיגוע בירושלים יקבלו מיליוני דולרים פיצויים מאיראן

בית המשפט בארה"ב: קורבנות פיגוע בירושלים יקבלו מיליוני דולרים פיצויים מאיראן

לאחר חמש עשרה שנות התדיינות בבית המשפט המחוזי בסן דייגו שבקליפורניה, קורבנות הטרור מהפיגוע בבן יהודה משנת 1997 ובני משפחותיהם זכו לניצחון אישי ולאומי מול איראן, ניצחון שיעניק להם בתקופה הקרובה יותר מתשעה מיליון דולר.
כספים איראנים אלה יועברו לקורבנות הטרור על פי פסק הדין שהתקבל ביום שישי האחרון בבית המשפט במדינת קליפורניה.

מדובר בהישג תקדימי לקורבנות הטרור, בעלי אזרחות כפולה ישראלית-אמריקאית על הממשל האיראני, זאת לאחר שבית משפט אמריקאי קיבל לאחרונה את ערעור ארגון "שורת הדין" להעברת נכסים איראניים מוקפאים למשפחות קורבנות הפיגוע.
הארוע בולט במיוחד  על רקע העובדה שבימים אלו, ארה"ב והאיחוד האירופאי מקלות בעול הסנקציות על המשטר הקיצוני באיראן, ודווקא כעת חמישה מקורבנותיו של הטרור האיראני זכו לניצחון תקדימי כאשר בית המשפט הורה להעביר לידיהם כספים איראניים.
 
אחד התובעים, סטיוארט הירש, שנפצע קשה מאד בפיגוע, מסר בתגובה: "זהו ניצחון גדול של הצדק עבור המשפחות. אני לא אחזור להיות אותו אדם, כפי שהייתי לפני הפיגוע כשמחבל מתאבד התפוצץ לא הרחק ממני. אבל הכסף שנקבל יאפשר לי לשפר את איכות החיים שלי, ולקבל את כל הטיפולים הרפואיים להם אני נזקק עד עצם היום הזה".
 
סיפורם של חמשת העותרים מתחיל בפברואר 1997, כאשר נפצעו בפיגוע ההתאבדות הכפול שביצע ארגון החמאס במדרחוב בן יהודה, בירושלים. חמישה אנשים נהרגו בפיגוע, כולל שלוש נערות בנות 14. קורבנות חפים מפשע רבים אחרים נפצעו.
עורכי הדין דייוויד שטרכמן וניצנה דרשן-לייטנר, מנהלת ארגון "שורת הדין", הגישו תביעה כנגד הממשלה האיראנית ומשרד ההגנה האיראני בשנת 2001 בשמם של משפחות הקורבנות והפצועים בפיגוע החמאס משנת 1997. עורכי הדין טענו שאיראן סיפקה תמיכה חומרית וכלכלית לחמאס בביצוע הפיגוע.
 

מנכ"לית "שורת הדין" ניצנה דרשן לייטנר: "זהו פסק דין היסטורי נגד איראן . בעוד ממשלות רבות ברחבי העולם, כולל ממשל אובמה, מתחרות זו עם זו מי נותן יותר כסף למשטר הפושע בטהרן , משפחות הקורבנות עדיין נלחמות על מנת לגרום למדינת הטרור הזו לפשוט רגל.  הרפובליקה האיסלמית צריכה להבין כי פסקי הדין הללו לא יבוטלו וכי נפגעי הטרור ימשיכו לרדוף אותם בערכאות משפטיות בכל רחבי העולם . המשפחות דורשות צדק נגד אלה שהרסו את חייהם, הן לא סולחות וגם לא שוכחות".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה בטקס האזכרה הממלכתי לזכר יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל
״אתמול פגשתי בשנית את אחותו של ימנו בנימין זלקה ז"ל,...
בירושלים ניסו השבוע לדמיין את ישראל של שנת ה־100: מיצגים, אמנות ושיח משותף בין קהילות מכל גווני החברה הישראלית
לקראת יום ירושלים תשפ"ו, נערך השבוע אירוע ראשון מסוגו המוקדש...
נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס כעת בועידת הנשיא למחר ישראלי משותף - לבקשת החנינה של ראש הממשלה בנימין נתניהו
״אני גם נוגע בנושאים מאוד כואבים. אם נדבר על הנושא...
ירוס זלקה אחותו של ימנו זלקה ז״ל בועידת הנשיא למחר ישראלי משות
״אסור שהרצח של אחי יהיה עוד שורה שנכנסת לסטטיסטיקה המרה...
נשיא המדינה נפגש עם שורדי השבי אביבה וקית׳ סיגל: אביבה העניקה לנשיא את ספרה ״העיקר לקום לבוקר חדש״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, נפגשו הבוקר, יום שלישי,...
המועצה להאבקה ודבש מזמינה לחגוג את חג השבועות ואת יום הדבורה הבינלאומי עם דבוראי ישראל במכוורות ברחבי הארץ
לציון יום הדבורה הבינלאומי שיחול ב- 20.5.2026 והגברת המודעות לחשיבותה...
בית הקונפדרציה מציג: המהדורה ה-17 של פסטיבל הולגאב ליצירה ישראלית-אתיופית
אמנים ואמניות צעירים של היפ-הופ, רגאיי ודאנסהול כובשים את בימות...
שבוע האחים והאחיות בכללית | בין החיים האישיים לטיפול באחרים
לרגל שבוע האחים והאחיות בכללית, סיפוריהן של שתי אחיות מהצפון...
נשיא המדינה נחת בקוסטה ריקה והחל את ביקורו הרשמי במדינה
נשיא המדינה בהתייחסות לכתבי האישום נגד המוהלים בבלגיה, במהלך מפגש...
בית הקונפדרציה מציג: "כתר מלכות לאבן גבירול" יגל הרוש עם ברי סחרוף וזיו יחזקאל יום שני, 1.6.26, פתיחת דלתות 20:00, תחילת מופע: 20:30 הספרייה הלאומית בירושלים
בית הקונפדרציה, בניהולו האמנותי של אפי בניה, מעלה את המופע...
דילוג לתוכן