כמה דקות במעלית עם ראש העיר משה ליאון שוות 160,000 ש"ח לנוער בסיכון בירושלים

כמה דקות במעלית עם ראש העיר משה ליאון שוות 160,000 ש"ח לנוער בסיכון בירושלים
אריה לייב אברהמס

עובדי קידום נוער הציגו באירוע 'פיצ' מעליות' את היוזמות החינוכיות שלהם בפני ראש העיר ירושלים, משה ליאון ומנכ"ל העירייה, איציק לארי * 4 יוזמות פורצות דרך יזכו למימון עירוני בשווי 40 אלף ש"ח כל אחת

160,000 ש"ח לנוער בסיכון בירושלים
אריה לייב אברהמס

ביום חמישי האחרון (7.3.19) התקיים אירוע פיצ' מעליות, אירוע הסיום של "עו"סים מאיץ בחינוך", מאיץ היזמות של החטיבה לקידום נוער וצעירים שבמנהל חינוך בעיריית ירושלים. האירוע התקיים בבניין 1 בכיכר ספרא, כאשר האירוע כולו נערך במעליות העירייה, בין קומה 1 ל-6. במסגרת האירוע במתכונת של נאום מעליות ( elevator pitch ) שמקורה בעולם ההשקעות וההייטק, זכו 11 עובדי קידום נוער לדקות ספורות יחד עם ראש העיר, משה ליאון, מנכ"ל  העירייה, איציק לארי וראש מינהל חינוך, אביב קינן. היזמים הציגו בפני הבכירים יוזמות חינוכיות שמטרתן לפתח מסגרות לנוער בסיכון המלווה לאורך כל השנה על ידי קידום נוער. מטרתן של המסגרות להיות מחד בית חם, מכיל ובטוח עבור אותם נערים ונערות אך גם מסגרות יצרניות, המאפשרות לנערים ולנערות להתקדם ולהתפתח בזכות עצמם כמו גם לרכוש כלים לפרנסה והשכלה. בתום האירוע הוכרזו ארבעה יזמים שזכו במענק של 40,000 ₪ לכל יוזמה לקידום נוער וצעירים בירושלים. הרעיונות החדשניים ויוצאי דופן יזכו בקידום המיזם, הטמעתו בשטח וליוויו המקצועי בשנים הקרובות.

ראש העיר ירושלים משה ליאון: "התמיכה בנוער בסיכון הוא הצלת חיים ממשית. שמחתי להגדיל את התמיכה מ- 3 ל- 4 פרויקטים. עיריית ירושלים תמשיך לתמוך בנוער, גם בנוער בסיכון וגם באלו שלא. הם דור העתיד של העיר."

איציק לארי, מנכ"ל עיריית ירושלים : "עבודה עם נוער בסיכון הינה מצילת חיים, לא פחות. הרעיונות המגוונים והמבריקים שהציגו בפנינו עובדי קידום נוער מאפשרים הזדמנות מיוחדת לשטח להציע את הפתרונות החדשניים לטיפול באוכלוסייה חשובה זו. שמחנו מאוד לפגוש אותם, להקשיב ולהכיר. אין לי ספק שאת התוצאות התושבים יראו בשטח."

המיזמים שזכו באירוע: 
1. "ירוק בי-ם" – הקמת מפעל תעסוקתי בתחום מיחזור עץ לנוער חרדי בסיכון שיאפשר לנערים להפעיל בעצמם חוגי נגרות של מחזור בעץ בבתי ספר, קייטנות, ארגונים וכו'.
2. "המערב הפורח" – בין שני בניינים בשכונת קריית מנחם יש מועדון נוער שם תוקם גינה קהילתית תעסוקתית. בני הנוער יגדלו פירות וירקות בגינה ויוכלו למכור אותם ב"שוק איכרים" שיובילו.
3. "כדור ברשת"- בשכונת רמות יש נערים רבים המלווים על ידי קידום נוער וחלק ניכר מזמנם מושקע במשחקי הכדורגל. היוזמה למניעת אלימות במגרשי הכדורגל תהיה פלטפורמה דיגיטלית שתאפשר למדריך לשמור על אינטראקציה קבועה עם 80 הנערים ולהוביל מולם תכנית חינוכית של מניעת אלימות במגרשים.
4. "חלל פתוח" – הקמת מרחב העשרה והשכלה ליד שער הפרחים במזרח ירושלים המיועד לנערים ונערות מהמגזר הערבי. לנערים ולנערות הללו יש להם חלונות רבים במערכת השעות במהלך היום וללא מקום לשהות באותן השעות, מה שמוביל לא פעם לשוטטות ואלימות. הרעיון ביוזמה הוא בניית " hub ", מרחב המאפשר אווירה ביתית ומענה על צרכיהם, בסביבה בטוחה מלוות מדריכים.

החטיבה לקידום נוער וצעירים במינהל החינוך של עיריית ירושלים מופקדת על העשייה הטיפולית-חינוכית בסביבתם הטבעית של בני נוער וצעירים במצבי סיכון, מצוקה וניתוק בירושלים, בהתאמה לצורכי השטח המשתנים של האוכלוסייה ומתוך תפיסה רגישת תרבות. מטרתה העיקרית של החטיבה הוא שיפור רווחתם האישית ותפקודם של בני נוער וצעירים (בגילאי 13 – 26) על רצף של מצבי סיכון, מצוקה וניתוק, תוך מתן מענה טיפולי, חינוכי וסוציאלי רב-תחומי, באופן יזום ואקטיבי ובסביבה הטבעית שלהם, לשם חיזוק תחושת השייכות, מימוש יכולות אישיות ושילוב מיטבי בחברה.

במסגרת החממה עו"סים מאיץ בחינוך, השתתפו 11 יוזמות שנבחרו מתוך 14 רעיונות אשר עברו תהליך פיתוח של 8 מפגשי תוכן וסדנאות בליווי מנהל החדשנות בחטיבה וחברת חיצונית של יזמות. אל אירוע הסיום ונאומי המעליות הגיעו המיזמים השונים אחרי שהשתתפו בפאנל כרישים שהתקיים בפברואר האחרון וקיבלו בו את הניקוד הראשוני.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
איך מחלקים נכסים בין יורשים בצורה מוסכמת וללא סכסוכים?
מהו הסכם חלוקת עיזבון? הסכם חלוקת עיזבון הוא הסכם שנערך בין...
נאני וזאנה מגיעה לבית הקונפדרציה בפעם הראשונה עם המופע ״קפה אנדלוסיה״
״לנאני וזאנה יש קול שמוביל אותך מהשווקים העתיקים של מרוקו...
במסגרת ביקורו בקזחסטן: נשיא המדינה נפגש עם ראשי הקהילה היהודית והרב הראשי של קזחסטן
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שלישי, י״א באייר,...
נשיא המדינה החל את ביקורו הרשמי בקזחסטן והתקבל בטקס קבלת פנים בארמון הנשיאות באסטנה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נחת היום, יום שני, י' באייר,...
מירושלים לסן דייגו: מצוינות אקדמית חוצה גבולות
מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ממשיכה לחזק את הקשר האקדמי עם...
BUZZ בתלפיות שבירושלים: מיני פנטהאוז נמכר ב-6.45 מליון ש"ח
שוק הנדל"ן בישראל מתאפיין בחודשים האחרונים בירידה בביקושים ובמכירת הדירות....
״הילולה במגדל״ - חגיגת ל״ג בעומר חדשה בירושלים אירוע חדש של ׳תחריר׳ 4.5.26 | מגדל דוד, מוזיאון ירושלים
מגדל דוד יהפוך השנה לזירת ההילולה של ל״ג בעומר בלב...
שורדת השבי אגם ברגר הגיעה לחזק ולתמוך בעובדי ומתנדבי מד"א באירוע הוקרה מיוחד בירושלים
את האירוע כיבדו בנוכחותם גם השר ניר ברקת, השר אבי...
נשיא המדינה פגש את 120 החיילות והחיילים המצטיינים במהלך החזרה הגנרלית לטקס מצטייני הנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום ראשון, ב׳ באייר,...
לקראת אירועי יום העצמאות תשפ"ו: כוחות מד"א ערוכים בכוננות גבוהה
לקראת יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל, מד"א פועל בכוננות גבוהה...
דילוג לתוכן