אלפי משתתפות ומשתתפים בצעדות ״צועדים ומצדיעים״ לנכי מערכות ישראל

אלפי משתתפות ומשתתפים בצעדות ״צועדים ומצדיעים״ לנכי מערכות ישראל
קרדיט: שלומי יוסף, אריאל חרמוני, משרד הביטחון, ואגף דוברות והסברה במשרד הביטחון.

אתמול (ג׳) צועדים ברחבי ישראל, מדן ועד אילת, עשרות אלפי תלמידים, מפקדים, חיילים, שוטרים ופצועים בצעדות "צועדים ומצדיעים", לקראת אירועי יום ההוקרה לנכי מערכות ישראל ופעולות האיבה.
באירוע המרכזי בפארק הירקון השתתפו שר הביטחון, בני גנץ, מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר אשל, סגן שר הביטחון, אלון שוסטר, יו"ר ארגון נכי צה"ל, עידן קלימן, סמנכ"ל וראש אגף השיקום במשרד הביטחון, לימור לוריא, ראש אכ"א, אלוף יניב עשור ונכי ונכות צה"ל.

אירועי "צועדים ומצדיעים" מתקיימים בהובלת אגף השיקום במשרד הביטחון, ארגון נכי צה״ל, אגף הנפגעים בצה"ל, קרן קיימת לישראל ושותפים נוספים. הצעדות פותחות את אירועי יום ההוקרה, כאשר אירוע השיא יהיה ערב ההוקרה הממלכתי לנכי מערכות ישראל בתאריך 11.12.22.

קרדיט: שלומי יוסף, אריאל חרמוני, משרד הביטחון, ואגף דוברות והסברה במשרד הביטחון.

לפני כעשור החליטה ממשלת ישראל להקדיש יום ממלכתי לנכי מערכות ישראל ולקיימו בי"ז בכסלו. השנה, לראשונה, יתקיים אירוע ממלכתי וטקס רשמי לציון היום.

שר הביטחון, בני גנץ: "אתגרי הביטחון שלנו ממשיכים להתקיים גם היום בכל זירות הפעולה, כפי שגם ראינו בפיגוע שהתרחש מוקדם יותר. אני מבקש לאחל לפצועה רפואה שלמה. חלק מההתמודדות עם אתגרי הביטחון היא גם לספק ביטחון ותמיכה לחיילי צה"ל שהקרב לא הסתיים עבורם. יש לנו חובה לאומית ללוות אותם ולתת להם תמיכה, ובדרך זו להעביר גם מסר לכלל המשרתות והמשרתים. בשנתיים וחצי האחרונות עשינו פעולות רחבות ומשמעותיות, במסגרת רפורמת "נפש אחת". בין השאר הרחבנו את הזכויות, שיפרנו את שער הכניסה, חיזקנו את הטיפול של צה"ל והקשר בינו ובין אגף השיקום, והרחבנו את ההכרה בצוללי הקישון.

קרדיט: שלומי יוסף, אריאל חרמוני, משרד הביטחון, ואגף דוברות והסברה במשרד הביטחון.

יש עוד דרך ארוכה לצעוד, ואני מבקש להודות לעובדי אגף השיקום, שאנחנו מחויבים לתת להם כלים טובים שיסייעו להם במלאכה החשובה, ולארגון נכי צה"ל בהובלת עידן קלימן שפועלים לילות כימים למען המטרה הקדושה שמולנו. אני מבטיח שהשותפות שלי עם נכי צה"ל, הסיוע להם, והדאגה להם, תימשך בכל מקום שבו אשרת את מדינת ישראל".

קרדיט: שלומי יוסף, אריאל חרמוני, משרד הביטחון, ואגף דוברות והסברה במשרד הביטחון.

סמנכ"ל וראש אגף השיקום במשרד הביטחון, לימור לוריא: "היום אנחנו מצדיעים ומוקירים את נכי צה"ל ואת ההקרבה שלהם כדי שאנחנו וילדינו נחיה בביטחון, אנחנו מודים להם על כך".

יו"ר ארגון נכי צה"ל, עו"ד עידן קלימן: "במדינתנו האהובה חיים כ-60,000 נכי מערכות ישראל שמתמודדים יום יום, בגבורה ובאומץ, עם הפציעות הפיזיות והנפשיות, נאבקים בשגרת חייהם עם מגוון רחב של אתגרים, ומכלול מוגבלויות שלעיתים קשות מנשוא. אנחנו בארגון נכי צה"ל פועלים יום יום על מנת לשקם, להעניק מקום שהוא בית, ולהוקיר את נכות ונכי צה"ל. היום הזה, יום ההוקרה לנכי מערכות ישראל ופעולות האיבה הוא היום בשנה בו כולנו אנו עוצרים על מנת להכיר ולהוקיר את אלה שהקריבו מגופם ומנפשם למען ביטחון ישראל".

קרדיט: שלומי יוסף, אריאל חרמוני, משרד הביטחון, ואגף דוברות והסברה במשרד הביטחון.

ראש אגף כוח האדם, אלוף יניב עשור: ״אחיי נכי צה״ל – לעולם לא תצעדו לבד! הצעידה המשותפת היום היא הזדמנות נפלאה להוקיר את המסירות, ההתנדבות וההקרבה למען ביטחון ישראל. ובעיקר לומר כי אנחנו פה איתכם, באהבה רבה ומחויבות בלתי מתפשרת לשיקום, ליווי ותמיכה״.

יו"ר קק"ל, אברהם דובדבני: "אנחנו שמחים לקחת חלק במצעד הוקרה לנכי מערכות ישראל ופעולות האיבה. צעדת ״צועדים ומצדיעים״ במסגרתה צועד הציבור הרחב בשבילי ישראל, בהשתתפות עשרות אלפי תלמידים, חיילים, שוטרים, היא צעדה חשובה בה אנחנו בקרן קיימת לישראל גאים לקחת חלק".

קרדיט: שלומי יוסף, אריאל חרמוני, משרד הביטחון, ואגף דוברות והסברה במשרד הביטחון.
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לא רק רעד: האתגר היומי והלילי של חולי פרקינסון
פרקינסון היא מחלה פרוגרסיבית עם תסמינים ישירים ועקיפים רבים. לרגל...
נאני וזאנה מגיעה לבית הקונפדרציה בפעם הראשונה עם המופע ״קפה אנדלוסיה״
״לנאני וזאנה יש קול שמוביל אותך מהשווקים העתיקים של מרוקו...
נשיא המדינה החל את ביקורו הרשמי בקזחסטן והתקבל בטקס קבלת פנים בארמון הנשיאות באסטנה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נחת היום, יום שני, י' באייר,...
לראשונה בבית הקונפדרציה, ישראל ברייט במופע: "שירים מאם הדרך" 7.5.26, יום חמישי, 20:30, בית הקונפדרציה בירושלים
ישראל ברייט, הפסנתרן, המלחין, התסריטאי והשחקן ("המנגליסטים", "סרוגים") , סולן...
מירושלים לסן דייגו: מצוינות אקדמית חוצה גבולות
מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ממשיכה לחזק את הקשר האקדמי עם...
BUZZ בתלפיות שבירושלים: מיני פנטהאוז נמכר ב-6.45 מליון ש"ח
שוק הנדל"ן בישראל מתאפיין בחודשים האחרונים בירידה בביקושים ובמכירת הדירות....
פתרונות חדשניים לטיפוח בריאות השיער
יתרונות טיפול פלזמה לשיער טיפול פלזמה לשיער נחשב לאחת השיטות המתקדמות...
״הילולה במגדל״ - חגיגת ל״ג בעומר חדשה בירושלים אירוע חדש של ׳תחריר׳ 4.5.26 | מגדל דוד, מוזיאון ירושלים
מגדל דוד יהפוך השנה לזירת ההילולה של ל״ג בעומר בלב...
נשיא המדינה אירח את טקס החיילים המצטיינים לשנת תשפ"ו, לרגל יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, אירחו בבית הנשיא בירושלים...
רוח האמונה והתקווה: שורד השבי אלון אהל ופצוע צה״ל דביר בובליל ערכו שיח מרגש וייחודי שנערך בטקס מצטייני הנשיא, לצד ביצוע משותף של ׳שיר ללא שם׳
אלון אוהל: ״הייתי שם חמישים מטר מתחת לאדמה, קשור רגליים,...
דילוג לתוכן