מורי בית ספר זיו עוברים להעסקה ישירה של העירייה

מורי בית ספר זיו עוברים להעסקה ישירה של העירייה

שר החינוך שי פירון וראש העיר ירושלים, ניר ברקת נפגשו בלשכת השר בכנסת עם מורים מבתי הספר זיו ודנמרק בירושלים שעוברים להעסקה ישירה של עיריית ירושלים, זאת בעקבות ההחלטה שאושרה ביום ה' האחרון במועצת העיר, להפוך את בית ספר זיו לבית ספר עירוני. במסגרת המהלך יעברו כ-50 מורי עמותת רנה קאסן שמלמדים בבית ספר זיו להעסקה ישירה של העירייה ויקלטו כעובדי עירייה.

מדובר במהלך כולל שמקדם ראש העיר, ניר ברקת, בשיתוף עם בתי הספר ובהתאם לרצונם להפוך לעירוניים. בתוך כך גם תיכון דנמרק בירושלים נמצא בהליכים מתקדמים של הפיכתו לבית ספר עירוני והמגמה עוד צפויה להימשך.

שר החינוך, שי פירון בירך את ראש העיר על המהלך ואמר "מדובר בהחלטה שוויונית וצודקת המעניקה את הזכויות והיחס המגיע לאלו שבחרו להקדיש את חייהם למלאכת החינוך בישראל" השר הוסיף ואמר כי "המערכת כולה עשתה מאמץ גדול כדי שהעניין הזה יוסדר, כדי להגדיל את המחויבות שלכם למערכת החינוך ולהראות שיש כאן השקעה לטווח ארוך  שתוביל עוד צעירים איכותיים לבתי ספר. זוהי סנונית ראשונה ואני מקווה שהיא תהיה חלק ממהפכה יותר רחבה"

ראש העיר ניר ברקת שהוביל את המהלך אמר כי "נמשיך לפעול בשיתוף פעולה עם בתי הספר ולטובת המורים בירושלים. מדובר במהלך מבורך שהופך את בתי הספר לעירוניים ונותן למורים את הכבוד הראוי להם. כך נביא את מערכת החינוך בירושלים לרמה הגבוהה ביותר עבור התלמידים".

מעבר בית ספר זיו לבית ספר עירוני משמעו העסקת עובדי בית הספר כעובדי עירייה. מורי אגודת רנה קאסן אומנם מקבלים זכויות סוציאליות ופנסיוניות, אך אם בעבר היו בעיות של תזרים אגודה, אשר הביאו להפרשה מאוחרת של הפנסיות והקרנות, היום הם נקלטים כעובדי עירייה ויקבלו את מלוא הזכויות שמגיעות להם.

העירייה משלימה בימים אלה את הליך העברת הבעלות על תיכון זיו לידי עיריית ירושלים, כאשר העסקת המורים מתוכננת לתחילת שנה"ל תשע"ד.

ראש מינהל חינוך בעיריית ירושלים, משה (קינלי) טור-פז גם כן בירך על המהלך ואמר: "לאחר פגישות רבות עם המורים של בית ספר זיו אני שמח על השלמת המהלך ועל הפיכתם לעובדים עירוניים. אני מאמין שבית ספר זיו הוא תוספת חשובה לעירייה והשתלבותו במערכת העירונית תוסיף למורים, לבית הספר ולאיכות החינוך בעיר".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה בטקס האזכרה הממלכתי לזכר חללי מערכת צוק איתן:
״בעקבות המתקפה הברברית של חמאס בשבעה באוקטובר והמלחמה שלאחריה, הגענו...
עשרים היהודים שנותרו ברודוס של אחרי השואה משמרים את בית הכנסת עתיק היומין וזיכרון הקהילה שהושמדה
סדרת ספרי הילדים מעצבי השואה הוענקו לספריית המוזיאון היהודי ביוון. פגישה...
מוצר חדש ומסוכן המשווק לילדים: סקירה מדעית חדשה קובעת כי שקיקי ניקוטין רעילים במיוחד למערכת העצבים המרכזית וכוללים חומרים מסרטנים
תופעה חדשה ומדאיגה הנפוצה כבר בקרב כ-5% מצעירי ישראל: האגודה...
משרד התחבורה פותח את קול קורא "שותפים לדרך" לשנת 2026: תקציבים לרשויות המקומיות לקידום בטיחות, תחבורה ציבורית ופיתוח תשתיות
השרה רגב: "ממשיכים לחבר את ישראל גם בתוך הערים והיישובים....
דברי נשיא המדינה בוועידת השלטון המקומי
דומה שהצורך בוועידת השלטון המקומי של ישראל מעולם לא היה...
פסטיבל הקולנוע ירושלים חושף את התוכנית הבינלאומית
פסטיבל הקולנוע ירושלים, אירוע הקולנוע המוביל בישראל, יתקיים בפעם ה-43...
טרנד הרשת שמגיע לצלחת והדרך הבטוחה לשמור על איזון
חלבון הוא רכיב חיוני לגדילה ולהתפתחות תקינה של ילדים ובני...
רד תקשורת מחשבים זכתה באות יצואן מצטיין לשנת 2025
בטקס חגיגי שנערך בבית נשיא המדינה בירושלים, הוענק לחברת רד...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בפסגת המדיניות הבינלאומית של JNS
 "פירוק חיזבאללה מנשקו חייב להיות חלק בלתי נפרד מכל פתרון...
"בראש ובראשונה משורר" מחווה לרמי סערי
צדו הפחות מוכר, אבל הלא פחות פורה, של רמי סערי,...
דילוג לתוכן