"על מדינות האו״ם לגלות בהירות מוסרית, אך הן אינן עושות זאת. חולשתה של המערכת הבינלאומית היא בחוסר יכולתה להילחם בטרור ללא פשרות, מבלי להצדיק טרור ומבלי להאשים את מי שנלחמים בו, כמו ישראל".

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל הרצוג נפגשו היום, יום שלישי, ז' באדר, 24 בפברואר 2026, עם משלחת שגרירים ושליחים דיפלומטיים לארגון האומות המאוחדות ממדינות באירופה, אפריקה, אמריקה הלטינית והפסיפיק, בהובלת שגריר ישראל לאו״ם, דני דנון.
נשיא המדינה: "על מדינות באו״ם לגלות בהירות מוסרית, אך הן אינן עושות זאת. חולשתה של המערכת הבינלאומית היא בחוסר יכולתה להילחם בטרור ללא פשרות, מבלי לקבל טרור בשום צורה, מבלי להצדיקו ואז להאשים את מי שנלחמים בו, כמונו. בהקשר זה אנו רואים בביקורכם חשיבות עצומה, שכן קולות מדינותיכם משמעותיים, משפיעים ובעלי משקל רב לעתידו של הסדר והמערכת הבינלאומית".
בהתייחסו לעתיד רצועת עזה וליחסי ישראל והפלסטינים אמר הנשיא: "אני תומך באופן נחרץ בתוכנית הנשיא טראמפ לעזה. אם מביטים במתרחש בשטח, ישנה התקדמות מתמדת, וזה מרשים מאוד. לא האמנו שהחטופים ישובו, והם שבו. הוקם דירקטוריון השלום, והתקבלה החלטת מועצת הביטחון. ה-CMCC פועל ומדינות רבות תומכות בו. כעת המבחן האמיתי הוא בביצוע, ועלינו לראות שחמאס נכנס לתהליך של פירוז מלא איננו יכולים לשוב לסיסמאות הישנות של "פתרון שתי המדינות" מבלי להבין את הטראומה והכאב ומתוכם את הצורך במנגנונים חדשים שיפעלו בשטח במטרה להביא שלום עם שכנינו הפלסטינים".

רעייתו של נשיא המדינה, מיכל הרצוג, התייחסה לסוגיית השימוש באלימות מינית כנשק מלחמה וגינתה את ההכחשה על ידי גורמים מסויימים באו״ם:
"אחד הדברים שהיו מתסכלים מאוד עבורי ועבור נשים ישראליות ויהודיות, הוא ההכחשה מצד ארגונים, כדוגמת UN Women, של השימוש באלימות מינית כנשק מלחמה. אי אפשר להכחיש זאת. העובדה שישנם גורמים באו״ם שעדיין מכחישים זאת היא מזעזעת לחלוטין ואינה יכולה להתקבל. זהו מסר אוניברסלי בשם כלל הנשים בעולם."
