10,000 רצים השתתפו הבוקר במרתון ווינר ירושלים הבינלאומי

10,000 רצים השתתפו הבוקר במרתון ווינר ירושלים הבינלאומי

ביום שישי 25.3.2011, נערך לראשונה בכל רחבי ירושלים מרתון ירושלים ווינר הבינלאומי. כ-10,000 רצים מכ-40 מדינות שונות ברחבי העולם רצו במסלול עוצר נשימה ועברו בין היתר במשכן הכנסת, העיר העתיקה ולאורך החומות, בריכת הסולטן, משכנות שאננים, הר ציון, המושבה הגרמנית, רחביה, טיילת ארמון הנציב, גבעת התחמושת, גן סאקר, הר הצופים, הר הזיתים ואתרים נוספים.
ראש העיר ירושלים ניר ברקת, רץ את מקצה חצי המרתון בזמן של 02:27:37 והכריז מיד עם סיום הריצה כי המרתון הבינלאומי של ירושלים יהפוך למסורת וקרא לרצים מכל העולם לשריין את התאריך שנקבע, 16.3.12 ולהגיע בהמוניהם למרתון ירושלים הבינלאומי השני.
ברקת אמר כי "ירושלים עלתה על מפת המרתונים הבינלאומית. האירוע המרשים והמרגש מהווה לא רק אירוע ספורטיבי אלא גם מנוף כלכלי לירושלים ומביא תיירים ומשתתפים רבים לבירה.
יותר מאלף רצים מכל העולם הגיעו במיוחד לעיר כדי לחוות את הריצה הכי מרגשת באתרים ההיסטוריים של ירושלים. החלטנו את האירוע למסורת בדומה למרתונים הגדולים בעולם – ניו יורק, ברלין, פריז".
המנצח במרתון הוא Reymond Kipkoech מקניה שהגיע לקו הסיום בזמן של 02:26:44. במקום השני Kipkorir Mutaihn מקניה שסיים בזמן של 02:26:55. במקום השלישי Njoroge Kimaniael מקניה בזמן של 02:27:19.
בקרב הנשים, Worknesh Ode מאתיופיה זכתה במקום ה-1 בזמן של 02:50:05. במקום השני זכתה Rosalien Devidמקניה בזמן של 02:50:06. במקום השלישי זכתהKryza Wioletta מפולין בזמן של 02:51:21.
במקצה חצי המרתון- 21.1 ק"מ, Adugna Assesa deriba מאתיופיה הגיע למקום ה-1 בזמן של 01:12:41. במקום השני זכה Dibaba Robeleabte מאתיופיה בזמן של 01:12:46. במקום השלישי זכה kiprono Chemwoloud מקניה בזמן של 01:12:52 שעות. בקרב הנשים, BEKELECH DEBA BEDADA מאתיופיה זכתה במקום ה-1 בזמן של 01:19:43. במקום השני זכתה ZELEKE HABTEWOLDNAHU מאתיופיה בזמן של 01:19:44. במקום השלישי זכתה DAGNE BALCHAKIDAN מאתיופיה בזמן של 01:20:32.
האירוע כלל חמישה מקצים: מרוץ מרתון מלא (42.195 ק"מ), מרוץ חצי מרתון (21.1 ק"מ), מרוץ 10 ק"מ , מרוץ עממי למרחק של 4.2 ק"מ, בשיתוף האגודה למלחמה בסרטן, שכל הכנסותיו קודש למלחמה בסרטן ומקצה מיוחד בן 400 מ' למען ילדי ארגון 'שלווה' (בעלי צרכים מיוחדים) ובהשתתפותם.
נותני חסויות וגורמים שותפים:- מרתון ירושלים ממותג כמרתון ווינר לאחר שארגון טוטו-ווינר החליט לחבר את המותג המנצח שלו (ווינר) עם המרתון הייחודי בבירת ישראל. אדידס היא המלבישה הרשמית של המרתון.
במרתון ירושלים הבינלאומי, נטלו חלק הגורמים הבאים: הרשות לפיתוח ירושלים, משרד התיירות, רשות התיירות, משרד התרבות והספורט, חברת מרתון ישראל, האגודה למלחמה בסרטן, פג'ו, חברת פריים ליס מבית לובינסקי, אל על, דיזנהויז יוניתורס, מי עדן, מלון ממילא, מזרחי טפחות, הדסה אופטימל, The Marker ICC בנייני האומה, כושר ישראל, Coacha, תערוכת ספורט ובריאות, מרת"א ירושלים, רשת מכוני הכושר Go Activ, הפועל, מכללת רידמן, Acita muller ,mirs ,Chardan ,Wm Smith & Co, Challenge.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לא רק רעד: האתגר היומי והלילי של חולי פרקינסון
פרקינסון היא מחלה פרוגרסיבית עם תסמינים ישירים ועקיפים רבים. לרגל...
נאני וזאנה מגיעה לבית הקונפדרציה בפעם הראשונה עם המופע ״קפה אנדלוסיה״
״לנאני וזאנה יש קול שמוביל אותך מהשווקים העתיקים של מרוקו...
במסגרת ביקורו בקזחסטן: נשיא המדינה נפגש עם ראשי הקהילה היהודית והרב הראשי של קזחסטן
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שלישי, י״א באייר,...
לראשונה בבית הקונפדרציה, ישראל ברייט במופע: "שירים מאם הדרך" 7.5.26, יום חמישי, 20:30, בית הקונפדרציה בירושלים
ישראל ברייט, הפסנתרן, המלחין, התסריטאי והשחקן ("המנגליסטים", "סרוגים") , סולן...
מירושלים לסן דייגו: מצוינות אקדמית חוצה גבולות
מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ממשיכה לחזק את הקשר האקדמי עם...
BUZZ בתלפיות שבירושלים: מיני פנטהאוז נמכר ב-6.45 מליון ש"ח
שוק הנדל"ן בישראל מתאפיין בחודשים האחרונים בירידה בביקושים ובמכירת הדירות....
״הילולה במגדל״ - חגיגת ל״ג בעומר חדשה בירושלים אירוע חדש של ׳תחריר׳ 4.5.26 | מגדל דוד, מוזיאון ירושלים
מגדל דוד יהפוך השנה לזירת ההילולה של ל״ג בעומר בלב...
נשיא המדינה אירח את טקס החיילים המצטיינים לשנת תשפ"ו, לרגל יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, אירחו בבית הנשיא בירושלים...
רוח האמונה והתקווה: שורד השבי אלון אהל ופצוע צה״ל דביר בובליל ערכו שיח מרגש וייחודי שנערך בטקס מצטייני הנשיא, לצד ביצוע משותף של ׳שיר ללא שם׳
אלון אוהל: ״הייתי שם חמישים מטר מתחת לאדמה, קשור רגליים,...
נשיא המדינה יצחק הרצוג, הזכיר בנאומו בטקס האזכרה הממלכתי לחללי פעולות האיבה את ״המלאכים הכחולים״, ואמר:
״כיום, אותו בית אדום, ניצב לתפארה בלב כביש מספר אחת,...
דילוג לתוכן