ראש העיר ברקת בוועדת החינוך של הכנסת: "לא נקבל מצב שהעיר ירושלים לא תיכלל בסבסוד הצהרונים במסגרת המלצות ועדת טרכטנברג. מ

ראש העיר ברקת בוועדת החינוך של הכנסת: "לא נקבל מצב שהעיר ירושלים לא תיכלל בסבסוד הצהרונים במסגרת המלצות ועדת טרכטנברג. מ

יו"ר הועדה ח"כ אלכס מילר: "באם הנושא לא ייפתר נקדם הצעת חוק שתחייב להכליל את ירושלים בסבסוד"

 

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, דרש היום (ג') מחברי וועדת החינוך של הכנסת לפעול על מנת שהממשלה תחזור בה מביטול סבסוד הצהרונים בעיר בהתאם להמלצת ועדת טרכטנברג.

 

ברקת שיזם את הדיון בוועדת החינוך, הסביר כי ההחלטה פוגעת במשפחות הצעירות בירושלים, ובמאמצי העירייה למשוך משפחות צעירות לעיר.

 

ברקת הדגיש בפני חברי הועדה כי כיום פועלים בעיר מספר מודלים להארכת יום הלימודים (מיל"ת ויוח"א), אולם בפועל כיום פחות מ-10% מילדי העיר זוכים ליום חינוך ארוך. "אנו רואים בהארכת יום הלימודים עד גיל 9 יעד אסטרטגי ארוך טווח לעיר, בעל פוטנציאל למשיכת משפחות צעירות לבירה", אמר ברקת, "לא ייתכן שירושלים לא תיכלל בסבסוד צהרונים במסגרת המלצות טרכטנברג. אסור להתעלם ממצבה הסוציו-אקונומי של בירת ישראל והיא חייבת תמיד לקבל תיעדוף, בטח בנושאים הקשורים למשפחות צעירות שאנחנו רוצים לשמור בירושלים. כשהולכים על מהלך חיובי וירושלים בחוץ – הפגיעה בעיר כפולה, ואני מרים כאן דגל אדום ודורש לעשות שינוי בהחלטה".

 

יו"ר הועדה, ח"כ אלכס מילר, חיזק את דבריו של ברקת והודיע בדיון לנציגי משרד האוצר כי אם לא תשונה ההחלטה הוא יקדם חוק שיחייב את הכללתה של ירושלים. "באם הנושא לא ייפתר נקדם הצעת חוק שתחייב להכליל את ירושלים בסבסוד"

 

בתחילת הדיון הציג ברקת את מכלול הפעולות העירוניות לקידום מערכת החינוך הירושלמית, וכן את הבשורה הגדולה על עלייה במגזר הציוני (הממלכתי והממ"ד), לאחר שנים של נסיגה. לאחר מכן הציג את עץ המדדים, כלי הניהול וההערכה שמקדמת העירייה בשיתוף בתי הספר, ולבסוף  בהרחבה את דרכי ההתמודדות העירונית עם משמעות ההחלטה על חינוך חינם לגילאי 3-4, ואת תכניות בינוי כיתות הגן בשנים הבאות בהתאם לעבודת המטה המזורזת שעשתה העירייה בשיתוף משרד החינוך.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה ״בישיבה יוניברסיטי״ בניו-יורק: ״אנו עדים לעלייתו של ראש עיר נבחר חדש, שאינו מסתיר את הבוז שהוא חש למדינת ישראל היהודית-דמוקרטית, המדינה הלאומית היחידה של העם היהודי”
הנשיא התייחס לצורך המיידי והדחוף להשיב את החטוף האחרון הנמצא...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לבקשת החנינה של ראה״ם
״אני אשקול אך ורק את טובת המדינה והחברה הישראלית רק...
נשיא המדינה נפגש עם ראש עיריית ניו יורק היוצא אריק אדמס
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום שני, כ״ו בחשון,...
חוויה מרתקת לחג החנוכה: סיור חנוכיות 2025 - “באנו חושך לגרש”
לרגל חג החנוכה, חג האורות, יציע  מלון התיאטרון בירושלים  סיור...
נשיא המדינה נאם בטקס האזכרה הממלכתי לנשיא החמישי יצחק נבון ז״ל
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נאם היום, יום ראשון, כ״ה בחשוון,...
נשיא המדינה ערך ביקור ממלכתי בקונגו
נשיא המדינה יצחק הרצוג ערך היום, יום שלישי, כ׳ בחשוון,...
מצורף הספדו המלא של נשיא המדינה יצחק הרצוג בהלוויתו של סמל-ראשון איתי חן ז״ל
״יקירנו, אהובנו, סמל ראשון איתי חן, גיבור ישראל. סוף-סוף שבת...
מצורף הספדו המלא של נשיא המדינה יצחק הרצוג בהלוויתו של סמ״ר עוז דניאל ז״ל
מירב, אמיר והדר אהובים משפחת דניאל כולה, וכל אוהביו ואהוביו...
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות וחבילות תוכן של מוסיקה ישראלית: חבילה עם הופעה חיה של הזמר שלומי שבת במלונות דן ירושלים
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות וחבילות תוכן...
מצורף הספדו המלא של נשיא המדינה יצחק הרצוג בהלוייתו של אלוף-משנה אסף חממי ז״ל
אסף יקר ואהוב, הנה שבת אלינו. אחרי יותר משנתיים בידי...
דילוג לתוכן