קופות החולים יממנו מהיום תשלום ההסעה באמבולנס מד"א

קופות החולים יממנו מהיום תשלום ההסעה באמבולנס מד"א

הסדרים חדשים בין מד"א וקופות החולים יחסוך לאזרחים את הצורך לשלם לאמבולנס בעת הפינוי הרפואי החל מה- 1 לפברואר כלומר מחצות הלילה מקבל השירות, החולה שפונה באמבולנס או בן משפחתו, יפנה עם אגרת התשלום שקיבל מצוות מד"א לקופת החולים במסגרתה הוא מבוטח והקופה תבצע את התשלום ישירות למד"א, בהתאם לזכאותו.

בעבר, אזרח שהזעיק את מד"א, היה מחויב לפי תקנות מגן דוד אדום לשלם למד"א עבור השירות, ואחר כך לפנות לקופות החולים לבדוק את זכאותו להחזר מלא או חלקי על הפינוי. במקרים רבים מבוטחים, ובמיוחד קשישים ועולים חדשים שלא היו מודעים לזכאותם להחזר לא פנו לקופות החולים המבטחת לקבלת החזר.

על מנת להבטיח את מיצוי זכאותו לתשלום על ידי קופת החולים צריך מקבל השירות לפנות לקופה המבטחת ולמסור את שובר ההתחייבות שקיבל מהצוות הרפואי של מד"א תוך 60 יום.

מנכ"ל מד"א, רמ"ג אלי בין: "ההסדר  החדש נועד להקל על החולים והפצועים כחלק מהמגמה לשיפור השירות לאזרח. בצורה זאת נחסך ממקבל השירות הצורך לשלם למד"א ולפנות להחזר במידת הצורך מהקופה. כל שעליו לעשות הוא להעביר בזמן את שובר ההתחייבות לקופה ובמידה ומגיע לו החזר מלא – הקופה תבצע את התשלום ישירות מול מד"א"

להלן פירוט תשלום אגרת הסעת חירום באמבולנס מד"א, על ידי קופות החולים:

•· שירות באמבולנס רגיל במידה והיה אשפוז – זכאות לכיסוי כספי מלא. התשלום יבוצע על ידי קופת החולים ישירות למד"א, בהצגת שובר ההתחייבות לקופת החולים תוך 30 יום מיום קבלת הטיפול, על ידי מקבל הטיפול.

•· שירות בניידת טיפול נמרץ ואמבולנס טיפול נמרץ במידה והיה אשפוז – זכאות לכיסוי כספי מלא. התשלום יבוצע על ידי קופת החולים ישירות למד"א, בהצגת שובר ההתחייבות לקופת החולים תוך 30 יום מיום קבלת הטיפול, על ידי מקבל הטיפול.

•· שירות בניידת טיפול נמרץ ואמבולנס טיפול נמרץ במידה ולא היה אשפוז – התשלום יבוצע על ידי קופת החולים ישירות למד"א, בהצגת שובר ההתחייבות לקופת החולים תוך 30 יום מקבלת הטיפול ולאחר תשלום מחצית סכום האגרה לקופת החולים, על ידי מקבל הטיפול.

•· שירות באמבולנס רגיל לבית החולים במידה ולא היה אשפוז – העלות תחול ישירות על מקבל השירות, אולם מומלץ לבדוק זכאותך מול קופת החולים.

•·נפגע תאונת דרכים (שאינו נפגע עבודה)  – במידה והועברת באמבולנס רגיל ואושפזת, או שהועברת בניידת/אמבולנס טיפול נמרץ – יש לפנות לקופת החולים להסדרת התשלום למד"א על ידי הקופה, תוך 30 יום ממועד הפינוי ובצירוף שובר ההתחייבות. במידה והועברת באמבולנס רגיל ולא אושפזת – על המטופל להסדיר את התשלום ישירות מול מד"א ולפנות לחברת הביטוח להחזר מלא.

•· חייל בשירות סדיר, או בשירות מילואים – יש להעביר ההתחייבות למרפאת היחידה.

•· פינוי נפגע תאונת עבודה – יש לפנות ללא דיחוי למוסד לביטוח לאומי לפתיחת תיק תאונת עבודה. במקרה של אי-הכרה בתאונת העבודה יש לפרוע את התשלום.  

•· העברת יולדת לבית החולים הקרוב למקום המצאה – במידה והייתה לידה בתוך 72 שעות ממועד ההעברה, המוסד לביטוח לאומי ישלם עבור השירות. במקרים אחרים, מד"א ישלח לבית היולדת דרישת תשלום מתאימה.

•· פינוי נפגע פעולות איבה – יש לפנות לביטוח הלאומי לצורך הסדר התשלום.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה נפגש עם שורד השבי אלי שרעבי שספרו ׳חטוף׳ ייצא לאור באנגלית לראשונה: ספר עדות משבי חמאס ייצא לאור בתפוצה עולמית
נשיא המדינה: ״אני מקווה שהמאמץ של ראש הממשלה ושל נשיא...
גולדיס משיקה קולקציית מגשי אירוח חדשה בסטנדרט גולדיס – חגיגה של טעם, טריות ונראות מוקפדת
מותאמים לאירועים פרטיים ועסקיים, מגשי האירוח החדשים של גולדיס משלבים...
יחדיו לירושלים
ראש עירית ירושלים משה ליאון התפנה אתמול מכל עיסוקיו כדי...
סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים: הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים
רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה...
נשיא המדינה נשא דברים והניח זר בטקס האזכרה הממלכתי לזכר חללי מערכת צוק איתן
נשיא המדינה: ״יש לנו מדינה אחת וצה"ל אחד, ובראשו רמטכ"ל...
נשיא המדינה לשגרירים היוצאים לשליחות דיפלומטית: "אין ספק שנושא החזרת החטופים הוא הראשון במעלה. זה צריך להיות המאמץ החזק והמשמעותי ביותר"
"אין דבר חשוב יותר מאשר להביא תוצאה שמשמעותה הצלת חיים...
הדוח השנתי של נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה: ירושלים מובילה עם מספר התלונות לנפש הגדול ביותר
ירושלים שיאנית התלונות לשנת 2024 מבין הרשויות המקומיות, עם 455...
סיפורם של זוג קשישים תושבי ירושלים ופרויקט התנדבותי מקסים ומרגש
אהבה, כלבה ושלוש מלאכיות צעירות: הסיפור של יהודה ויהודית מירושלים כשפרויקט...
נשיא המדינה נפגש עם ראש הממשלה לפני המראתו לוושינגטון
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נועד הבוקר, יום ראשון, י׳ בתמוז,...
רחפן אוטונומי לשיפור רמת הניקיון בסביבות פתוחות ומשחק גיימינג ליצירת סימולציות קרב
אלו המיזמים הזוכים במסגרת ה"דמו דיי" של אקסלרטור AtoBe של...
דילוג לתוכן