קופות החולים יממנו מהיום תשלום ההסעה באמבולנס מד"א

קופות החולים יממנו מהיום תשלום ההסעה באמבולנס מד"א

הסדרים חדשים בין מד"א וקופות החולים יחסוך לאזרחים את הצורך לשלם לאמבולנס בעת הפינוי הרפואי החל מה- 1 לפברואר כלומר מחצות הלילה מקבל השירות, החולה שפונה באמבולנס או בן משפחתו, יפנה עם אגרת התשלום שקיבל מצוות מד"א לקופת החולים במסגרתה הוא מבוטח והקופה תבצע את התשלום ישירות למד"א, בהתאם לזכאותו.

בעבר, אזרח שהזעיק את מד"א, היה מחויב לפי תקנות מגן דוד אדום לשלם למד"א עבור השירות, ואחר כך לפנות לקופות החולים לבדוק את זכאותו להחזר מלא או חלקי על הפינוי. במקרים רבים מבוטחים, ובמיוחד קשישים ועולים חדשים שלא היו מודעים לזכאותם להחזר לא פנו לקופות החולים המבטחת לקבלת החזר.

על מנת להבטיח את מיצוי זכאותו לתשלום על ידי קופת החולים צריך מקבל השירות לפנות לקופה המבטחת ולמסור את שובר ההתחייבות שקיבל מהצוות הרפואי של מד"א תוך 60 יום.

מנכ"ל מד"א, רמ"ג אלי בין: "ההסדר  החדש נועד להקל על החולים והפצועים כחלק מהמגמה לשיפור השירות לאזרח. בצורה זאת נחסך ממקבל השירות הצורך לשלם למד"א ולפנות להחזר במידת הצורך מהקופה. כל שעליו לעשות הוא להעביר בזמן את שובר ההתחייבות לקופה ובמידה ומגיע לו החזר מלא – הקופה תבצע את התשלום ישירות מול מד"א"

להלן פירוט תשלום אגרת הסעת חירום באמבולנס מד"א, על ידי קופות החולים:

•· שירות באמבולנס רגיל במידה והיה אשפוז – זכאות לכיסוי כספי מלא. התשלום יבוצע על ידי קופת החולים ישירות למד"א, בהצגת שובר ההתחייבות לקופת החולים תוך 30 יום מיום קבלת הטיפול, על ידי מקבל הטיפול.

•· שירות בניידת טיפול נמרץ ואמבולנס טיפול נמרץ במידה והיה אשפוז – זכאות לכיסוי כספי מלא. התשלום יבוצע על ידי קופת החולים ישירות למד"א, בהצגת שובר ההתחייבות לקופת החולים תוך 30 יום מיום קבלת הטיפול, על ידי מקבל הטיפול.

•· שירות בניידת טיפול נמרץ ואמבולנס טיפול נמרץ במידה ולא היה אשפוז – התשלום יבוצע על ידי קופת החולים ישירות למד"א, בהצגת שובר ההתחייבות לקופת החולים תוך 30 יום מקבלת הטיפול ולאחר תשלום מחצית סכום האגרה לקופת החולים, על ידי מקבל הטיפול.

•· שירות באמבולנס רגיל לבית החולים במידה ולא היה אשפוז – העלות תחול ישירות על מקבל השירות, אולם מומלץ לבדוק זכאותך מול קופת החולים.

•·נפגע תאונת דרכים (שאינו נפגע עבודה)  – במידה והועברת באמבולנס רגיל ואושפזת, או שהועברת בניידת/אמבולנס טיפול נמרץ – יש לפנות לקופת החולים להסדרת התשלום למד"א על ידי הקופה, תוך 30 יום ממועד הפינוי ובצירוף שובר ההתחייבות. במידה והועברת באמבולנס רגיל ולא אושפזת – על המטופל להסדיר את התשלום ישירות מול מד"א ולפנות לחברת הביטוח להחזר מלא.

•· חייל בשירות סדיר, או בשירות מילואים – יש להעביר ההתחייבות למרפאת היחידה.

•· פינוי נפגע תאונת עבודה – יש לפנות ללא דיחוי למוסד לביטוח לאומי לפתיחת תיק תאונת עבודה. במקרה של אי-הכרה בתאונת העבודה יש לפרוע את התשלום.  

•· העברת יולדת לבית החולים הקרוב למקום המצאה – במידה והייתה לידה בתוך 72 שעות ממועד ההעברה, המוסד לביטוח לאומי ישלם עבור השירות. במקרים אחרים, מד"א ישלח לבית היולדת דרישת תשלום מתאימה.

•· פינוי נפגע פעולות איבה – יש לפנות לביטוח הלאומי לצורך הסדר התשלום.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 9% מהמשיבים הם תושבי ירושלים והסביבה
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
מבצע ״שאגת הארי״: צוותי מד״א טיפלו ב-2,503 נפגעים, בהם 594 מירי הטילים, מתוכם: 23 הרוגים, 23 במצב קשה, 38 במצב בינוני, 510 במצב קל ו-586 נפגעי חרדה. בדרך למרחב המוגן טופלו 1,323 בני אדם, מתוכם: 3 הרוגים, 6 במצב קשה, 12 במצב בינוני ו-1,302 במצב קל
עם פתיחת מבצע ״שאגת הארי״ והכרזת מצב החירום המיוחד בעורף...
איתי בן נון משיק מיני-אלבום חדש, בית (HOME), בבית הקונפדרציה מוצ"ש, 18.4.26, 21:00, בית הקונפדרציה בירושלים
 המלחין ונגן כלי הנשיפה איתי בן נון, מייסד ומנהיג להקת...
מלחמת יש ברירה
אלו ימים לא פשוטים, אלו ימים בהם אנו מתמודדים עם...
מוזיאון ידידי ישראל בירושלים ממשיך לפעול גם בימים אלה ויפעל גם בפסח בהתאם להנחיות פיקוד העורף
מוזיאון ידידי ישראל, מהאתרים החווייתיים והמרגשים בירושלים, מודיע על פתיחתו...
נשיא המדינה נפגש עם עולים חדשים שעלו בחודשים האחרונים, במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית "אולפן עציון"
הנשיא הרצוג: ״העולים שמגיעים דווקא עכשיו מביאים עמם אומץ ונחישות...
נשיא המדינה ביקר במערך הסייבר הלאומי
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום ראשון, כ”ו באדר,...
נשיא המדינה בביקור עם מפקד פיקוד העורף: ״אנחנו מאמינים ביכולותינו ואנחנו יודעים שננצח - צריך לעבור את זה ביחד. אני מאוד גאה להיות כאן עם הלוחמות והלוחמים שנמצאים בכל זירה, מוכנים לכל משימה ומסייעים לכל עם ישראל״.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום חמישי, כ”ג באדר,...
נשיא המדינה בפגישתו עם שגריר ארה״ב בישראל: ״הכוח הייחודי של הטוב טמון בשותפות בין ארצות הברית לישראל במלחמה שמטרתה לשנות את עתיד האזור ולהוביל אותו לעבר שלום״
שגריר ארה״ב בישראל: ״הנשיא הרצוג הוא אחד הידידים החשובים ביותר...
נשיא המדינה במוקד המבצעי של מגן דוד אדום: ״חשוב מאוד שמי שיכול יגיע לתרום דם למאגר של מד״א - כדי שנהיה נכונים לכל תרחיש״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, ט״ו באדר,...
דילוג לתוכן