פתיחת יס פלנט בירושלים:מלחמת שבת ומלחמת תרבות

פתיחת יס פלנט בירושלים:מלחמת שבת ומלחמת תרבות

רשת בתי הקולנוע יס פלאנט בשיתוף קרן גבריאל שרובר, חנכה את מרכז התרבות והבילוי החדש בירושלים מרכז שרובר לתרבות וקולנוע יס פלאנט ירושלים. בבניית המתחם, הממוקם על ציר התיירות  שבין שער יפו וטיילת שרובר, הושקעו כ – 200 מיליון שקלים. יס פלאנט ירושלים, משתרע על שטח כולל של כ- 28,500 מ"ר ועל פני 6 קומות, וכולל 16 אולמות קולנוע מתוכם 2 אולמות רב תכליתיים למופעים מגוונים, אשר יותאמו גם לשימוש של הופעות תיאטרון.

בנוסף, במתחם אולם IMAX ייחודי, השני מסוגו בישראל, המציג את שוברי הקופות הגדולים בטכנולוגית הקרנה וסאונד עוצרי נשימה ואולם DX4 המציג סרטים עם מימד נוסף של חישה לחוויית צפייה עוצמתית, שטחי תצוגות, אמנות ותערוכות מתחלפות, בתי קפה ומסעדות ושטחי מסחר. המתחם כולל גם כ – 350 מקומות חנייה ב- 3 קומות, זאת בנוסף לחניון קרוב במתחם התחנה.בנוסף להקרנות הקולנוע יציע המתחם גם מגוון רחב של תערוכות מתחלפות ומופעי תרבות.

פתיחת המקום עוררה סערה רבה בגין האולמות אשר צפויים לפעול בשבת בירושלים. המשנה לראש העיר ויו"ר הבית היהודי בירושלים, דב קלמנוביץ, הודיע כי ייאבק כנגד פתיחת מתחם 'יס-פלנט' בשבת וקרא לחברי הבית היהודי לסייע לו במאק לשמירת השבת.

"השבת הינה ערך דתי וחברתי, הגיע הזמן שהציונות הדתית תילחם על השבת כפי שהיא נלחמת על ארץ ישראל. נאבק על השבת כמו על הבתים בבית אל".דברי קלמנוביץ'.ראש העיר ני ברקת פרסם הודעה כי אולמנות הקולנוע יפעלו בשבת כיאה לעיר מעורבת.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
יפן בירושלים: כנס האנימה והמנגה הגדול בישראל, במעמד שגריר יפן בישראל, הארוקון 2026, פורים בבנייני האומה ירושלים
אנימה, מנגה ותרבות יפן הפכו בשנים האחרונות לחלק מהתרבות עליה...
"המעיין - שמורת טבע" - אפי ויסוצקי | תערוכת יחיד פיסול אוצרת גלית צימבליסט שדרות אלרוב ממילא ירושלים המתחם הסגור ינואר - פברואר 2026 שמורת טבע של אש וזכוכית | הסטודיו במתחם "המעיין"
עבור המבקר מבחוץ, השם "המעיין" המתנוסס על דלת הברזל הכבדה...
פריחת הדובדבן בגן הבוטני לרוחב 2026. קרדיט צילום: ארנון בוסאני
הגן הבוטני נצבע ורוד: פסטיבל הסאקורה מושך אלפי מבקרים
חודש תרבות יפן נמצא בשיאו חוויה מרהיבה לכל המשפחה עמדת הלבשת קימונו...
מלון דן ירושלים
סוף שבוע יווני עם הופעות חיות של יהודה פוליקר וטריפונס במלונות דן ירושלים
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות וחבילות תוכן של...
בנייני האומה פותחים את 2026 עם עונה חדשה של "במת האומה" חגיגה של מוזיקה וקולינריה עם מיטב האמנים שלמה ארצי במופע החורף: מירי מסיקה וקרן פלס על במה אחת ישי ריבו והפילהרמונית הכבש ה-16 ועוד..
מרכז הקונגרסים הבינ"ל בנייני האומה ירושלים פותחים את שנת 2026...
אהבה ירושלמית עם ניחוח אירופאי חבילת ולנטיינס ייחודית במלון אמריקן קולוני ירושלים
לרגל חג האהבה הבינלאומי, שיצוין השנה בשבת 14 בפברואר 2026,...
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות: לינה עם הופעה חיה של שרית חדד במלונות דן ירושלים
מלונות דן ממשיכה במסורת המוצלחת של הופעות חיות: לינה עם...
תערוכה חדשה בבנייני האומה "דברים שרואים משם" צילומי רחפן של נורי הס-אשכנזי
תערוכת צילום יחיד ראשונה היא אירוע מכונן, המשקף את הרגע...
מסעדת קיטשן בראסרי בממילא ירושלים מארחת את יקב צובה לערב טעימות יין
מפגש חד פעמי המשלב יינות ישראלים משובחים עם תפריט קולנרי...
נוסטלגיה ירושלמית בשחור לבן: תערוכה חדשה בבנייני האומה מציגה את ירושלים מבעד לעדשתו של הצלם ראובן מילון
מרכז הקונגרסים הבינלאומי בנייני האומה ירושלים ממשיך לקדם אמנות ישראלית...
דילוג לתוכן