Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

פסטיבל צלילים בעתיקה

פסטיבל צלילים בעתיקה
Photoagency - Shmuel Cohen

הפסטיבל הירושלמי מגיש תפריט מוסיקלי עשיר גם השנה:

מופעים של מיטב האמנים, הרכבים מוזיקליים

בשילובים מיוחדים שנוצרו במיוחד עבור הפסטיבל,

מיצגים מוזיקליים והקרנות וידאו ארט

פסטיבל צלילים בעתיקה
Photoagency – Shmuel Cohen

בין האמנים המופיעים: דודו אהרון מארח את לינה מחול, הדג נחש, נורית גלרון, עופר לוי, מנדי גרופי ועוד….

  • תערוכה ייחודית אודות שלמה ארצי החושפת את סיפור חייו

הפסטיבל פתוח לקהל הרחב – והכניסה לכל המופעים ללא תשלום!

פסטיבל צלילים בעתיקה
Photoagency – Shmuel Cohen

משרד ירושלים ומורשת, עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים, יערכו זו השנה ה-8 ברציפות את פסטיבל צלילים בעתיקה. הפסטיבל, בהפקת החברה העירונית אריאל,  יתקיים במשך 4 ערבים רצופים החל מיום שני ה-1.4.2019 עד יום חמישי ה 4.4.2019, ב-10  מוקדים שונים סביב העיר העתיקה בירושלים.

פסטיבל צלילים בעתיקה הפך זה מכבר להיות נקודת ציון ואבן דרך בחיי התרבות בירושלים ובישראל בכלל. מדובר במסע מוזיקלי, חזיוני, עשיר ומגוון בנופה עוצר הנשימה של העיר העתיקה, אשר הופכים אותה למקום ממנו לא ניתן לשבוע. חלק ממופעי ואירועי הפסטיבל הינם פורצי גבולות וחוצי ז'אנרים ומהווים גשר רחב בין סגנונות וקהלים שונים.

פסטיבל צלילים בעתיקה
Photoagency – Shmuel Cohen

הפסטיבל פתוח לקהל הרחב – והכניסה לכל המופעים ללא תשלום!

במרכז הפסטיבל תוקדש תערוכה מיוחדת וחד פעמית של האמן והיוצר שלמה ארצי: בגן העדן של ילדות – כיכר צה"ל: את פרויקט הדגל של הפסטיבל השנה יצרנו עם זמר, יוצר, מלחין, פזמונאי והכוכב הבלתי מעורער של המוזיקה הישראלית מזה שנים – שלמה ארצי.

פסטיבל צלילים בעתיקה
Photoagency – Shmuel Cohen

במשך חמישה עשורים של יצירה מקורית, אישית ומרגשת להפליא ארצי הפך להיות שם נרדף למוזיקה ישראלית. מאז שירותו בלהקת חיל הים ועד שגרף כל פרס ותואר אפשרי, ארצי הוא אחד האחראים לעיצוב הצליל והשפה של המוזיקה שלנו וקנה לעצמו מקום של כבוד בהיכל התהילה שלה. בקריירה ענפה ומלאת שיתופי פעולה שעדיין נמשכת, הוא כבש לעצמו מקום בהיסטוריה של המוזיקה המקומית ובלבבם של מאות אלפי מעריצים.לרגל הפסטיבל נאספו  תחנות חייו ונוצרה מהן תערוכה אורקולית ייחודית, שמספרת בקול ובתמונה את סיפורו, סיפורנו. ניתן  לטייל בתוך מסע חייו ולהכיר לעומק את האייקון הענק של הסאונד הישראלי.

ברחבת שער יפו יוקרן מיצג ויזואלי מיוחד על כיפת מבנה ייחודי בחוויית 360 מעלות. המיצג לוקח את הצופה דרך מסע עולמי ועשיר בתוך המוסיקה הישראלית.

פסטיבל צלילים בעתיקה
Photoagency – Shmuel Cohen

מיצג נוסף, שנבנה במיוחד לפסטיבל הוא "התקליטיה". אטרקציה המורכבת מארבעה קירות היוצרים ויטראג' של ספריית תקליטים ענקית. קהל המבקרים יסתובב בין קירות התקליטייה ויאתר בין ציורי התקליטים, את אלו שניתן לשלוף החוצה. כל תקליט שנשלף מהמדף, יתחיל להתנגן מהרמקולים וכך יוכל כל מבקר להיות העורך המוסיקלי למשך מספר דקות ולנגן חלק מפסקול חייו להנאת מבקרי הפסטיבל.

פסטיבל צלילים בעתיקה
Photoagency – Shmuel Cohen

בגן משעול הפנינים (בין השער החדש לשער שכם), תוקם במה מרכזית שתארח הרכבים מיוחדים של אמנים שיתאחדו באופן חד פעמי ובמיוחד לפסטיבל, ביניהם: להקת פירקת אל נור חוברת לעופר לוי, תזמורת הקאמרטה הישראלית מארחת את שלומי שבן, תזמורת מזרח ומערב שמארחת את נסרין קדרי, הדג נחש נושפים היפ הופ ציוני מגובים בחטיבת נשפנים מפלצתית ועוד.

במה מרכזית נוספת תוקם בגן הבונים (סמוך לחומה המערבית), ובה יתקיימו מידי ערב מופעים של מיטב אמני ישראל, ביניהם: להקת אתניקס שיארחו את זהבה בן, אברהם טל,  לירן דנינו, דודו אהרון שיארח את לינה מחול, שמעון בוסקילה שיארח את הזמרת העולה נרקיס, נורית גלרון, מארינה מקסמיליאן, לירון עמרם והפנתרים, מוניקה סקס ועוד.

גם בגן התקומה שברובע היהודי תוקם במה מרכזית, בה יופיעו האמנים:  חיים ישראל, אהרון רזאל, מנדי גרופי וישי לפידות.

במערת צדקיהו יתקיימו שני מופעים במהלך הפסטיבל: ב-3.4 מופע רוק של אביב גפן והטעויות וב-4.4 תופיע הזמרת קרן פלס במופע סוחף משיריה. **המופעים במערה בתשלום.

פסטיבל צלילים בעתיקה
Photoagency – Shmuel Cohen

טברנה המשלבת מוסיקה ואוכל תוקם בשדרת הדקלים. שורת משאיות אוכל צבעוניות יגישו מגוון מאכלי רחוב בהשראת המטבח היווני והים תיכוני לצד הופעות חיות של מוסיקה יוונית ומזרח תיכונית.

זאב אלקין, השר לירושלים ומורשת מסר: "פסטיבל הצלילים הפך למסורת ולאחד מהאירועים התרבותיים החשובים המתקיימים בכל שנה בעיר העתיקה בירושלים. הפסטיבל מושך אליו עשרות אלפי מבקרים מכל רחבי הארץ שגם נהנים מהנופים המרהיבים שהעיר העתיקה מציגה וגם ממוסיקה ישראלית טובה.

השנה הפסטיבל הוא גם בעל משמעות מרגשת במיוחד עבורי בגלל התערוכה הייחודית על שלמה ארצי. זכיתי ללמוד עברית דרך שיריו של שלמה ארצי עוד בהיותי תלמיד תיכון בימי המחתרת היהודית בברית המועצות ומאז שיריו הם בעלי משמעות סמלית בשבילי"

ראש העיר ירושלים, מר משה ליאון : "פסטיבל "צלילים בעתיקה" הפך ב-8 שנות קיומו לפסטיבל המהווה מקור משיכה והנאה לכל אזרחי ירושלים והארץ המגיעים ליהנות ממוסיקה ותרבותית איכותית, לצד הנאה מנופיה המרהיבים של ירושלים, המשתלבים כחלק ובלתי נפרד מתכנית הפסטיבל. מרקם האוכלוסייה בבירה משתלב באופן מופלא עם הפסטיבל מלא התרבויות שמתחברות לצלילי המוסיקה."

אייל חיימובסקי, מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים: זו כבר מסורת לעשרות האלפים שעולים לירושלים מידי שנה וגודשים את העיר העתיקה, ומגיעים לחוות את פסטיבל המוסיקה מהגדולים והוותיקים בארץ. פסטיבל הצלילים מתקיים כחלק מפעילות הפיתוח הכלכלי שמובילה הרשות לפיתוח ירושלים, ומביא אל במות העיר את מיטב האמנים, ויוצר הופעות מקור עם שילובים המיוחדים רק לו. והכל מתרחש לצד הנוף עוצר השנימה של העיר העתיקה, באוויר הירושלמי ובאווירה השמורה לעיר הבירה".

ציון תורג'מן, מנכ"ל חברת אריאל : פסטיבל צלילים הינו אחד העוגנים המרכזיים בעיר, במקום היפה בעולם מסביב חומות העיר העתיקה. אמנים, הרכבים והופעות על הבמות השונות , אירוע שאליו מגיעים מידי שנה עשרות אלפי אנשים. גם השנה אנו מזמינים את הקהל הרחב לבוא ולחוות פסטיבל ייחודי זה.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שבוע הקולנוע היהודי ירושלים 2023 יציין השנה את מהדורתו ה-25 ויתקיים בחג החנוכה, בתאריכים 9 עד 14 בדצמבר 2023, בסינמטק ירושלים
"נפש אחת" (One Life) בכיכובו של זוכה אוסקר, סר אנתוני...
יריד אמנים במגדל דוד - דוכני יצירה מקומית ודוכני אוכל מהצפון, הדרום ומירושלים
מתנות לחנוכה, תכשיטים, קרמיקה, סופגניות בוטיק, ריבות וממרחים, בירות, גבינות...
"כמו האור בכד" (פתגם עממי אתיופי)
תערוכה במוזיאון לאמנות יהודית היכל שלמה בירושלים רח' המלך ג'ורג' 58...
כמה אתם שווים באמת?
ישראלים שונים מאמריקאים בכך שאינם מודדים את שוויו של אדם...
תערוכה חדשה של אמנות אתיופית מסורתית במוזיאון לאמנות יהודית בירושלים
"חכמה בבטן כמו אור בכד" – משמעות הפתגם האתיופי הינה...
״ספורט - המשחק של כולנו״ בסוכת נשיא המדינה
נשיא המדינה ורעייתו אירחו הבוקר כ-4,000 מאזרחי ישראל בסוכתם המסורתית כמיטב...
חודש המודעות הבינלאומי לסרטן השד: בית הנשיא הואר בוורוד ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן
לרגל פתיחת חודש המודעות הבינלאומי לסרטן השד המצוין בחודש אוקטובר,...
נשיא המדינה אירח טקס לציון 18 שנות פעילות לארגון המתנדבים הלאומי 'איחוד הצלה'
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח ביום רביעי, י"ב בתשרי, 27...
אירוע האמנות השנתי הגדול, הותיק והמשפיע ביותר יוצא לדרך!
פסטיבל ״מנופים״ 24-28 באוקטובר 2023 *אירוע מרכזי בהר ציון *מופעים ותערוכות *...
שיתוף פעולה ישראלי-אמריקני: הושלם אימון משותף במערכות ההגנה האווירית של ישראל וארה"ב להגנה מטילים
מנהלת חומה במפא״ת שבמשרד הביטחון, הסוכנות האמריקאית להגנה מפני טילים...