נשיא המדינה ורעייתו קיבלו לידם את דו"ח ער"ן לשנת 2022

נשיא המדינה ורעייתו קיבלו לידם את דו"ח ער"ן לשנת 2022
קרדיט צילום: חיים צח / לע״מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל קיבלו לידם אתמול, יום ראשון, ח' בטבת, ה-1 בינואר את דו״ח עמותת ער"ן לשנת 2022, במשכן הנשיא.

מצורפים עיקרי הדו"ח כפי שהועברו על ידי ארגון ער"ן:

• במהלך 2022 מתנדבי ער"ן העניקו סיוע ועזרה ל-300,883 פניות. נשים מהוות 62.5% מכלל הפניות. 78% מכלל הפניות היו למוקד הטלפוני ו-22% למוקד האינטרנטי.

• כאב נפשי, דכאון ומצוקה חריפה- מפלס הכאב הנפשי בציבור הישראלי ממשיך במגמת עלייה זו השנה השנייה ברציפות עם כקרוב לשליש מהפניות (93,575) עלייה של 10% לעומת 2021.

• בדידות- כ -28% מהפניות עסקו השנה בבדידות קשה כסיבה ראשית לפניה – מתנדבות ומתנדבי ער״ן העניקו אוזן קשבת ועזרו להפיג את הבדידות ב -84,247 פניות. כסיבה משנית, הבדידות נוכחת בכל שיחה ושיחה.

• תעסוקה וכלכלה- 7,221 פניות השנה עסקו במצוקה כלכלית ותעסוקתית.

• אובדנות- מתוך סך הפניות בעלות תוכן אובדני, בממוצע אחת מכל עשר שיחות אובדניות מתפתחת לשיחת סיכון במהלכה מופעל נוהל חירום וחיי הפונה ניצלים. כ-20% מבני הנוער מדווחים על מחשבות אובדניות.

• ילדים, בני נוער וצעירים- במהלך 2022 הוענק סיוע ל- 49,996 פניות מילדים, מתבגרים וצעירים עד גיל 24. למעלה מ-40% מן הפניות לשירות המקוון שלנו הינם מקרב הדור הצעיר.

בתום הצגת עיקרי הדו״ח אמרה רעיית נשיא המדינה: ״אתם עושים מצווה ענקית בכך שאתם מספקים אוזן קשבת שהיא חשובה כל- כך ברגעים הכי משמעותיים לאנשים בחיים, בין אם זה הצלת חיים של ממש ובין אם אוזן קשבת ללא תנאי . אני עוסקת רבות בנושא בריאות הנפש. אני מאמינה שעצם השיחה והעלאת הנושא לדיון מאפשר לאנשים לא לפחד ולבקש סיוע. אני רוצה להודות מכאן למתנדבים ולעובדים של עמותת ער״ן, עבודתכם חשובה ולעיתים מצילת חיים.״

דוד קורן, מנכ"ל ער"ן: "נדמה שהאלימות שורה בכל מקום. היא ברחבי המרשתת ופוגעת בכולנו. היא בחזיתות הלחימה, היא בינינו ובין עצמנו בכבישים, בבתים, בבתי הספר ובבתי החולים. אלימות זו יוצרת פגיעה במרקם ובחוסן החברתי והנפשי שלנו. אין ספק שהיא נובעת ממתחים וממצוקות אובייקטיביות אך במידה רבה היא גם יוצרת אותם, כפי המשתקף מנתוני הפניות אל עמותת ער"ן בשנה החולפת. ער"ן המפעילה את קו החירום הלאומי לנפש מסביב לשעון, זקוקה להכרה ולתקצוב ממשלתי בהתאם. אנו ערוכים לתגבור הקווים בכל אירוע חירום לאומי אזרחי וצבאי, למתן מענה לכלל הציבור המתמודד עם חרדה, קושי ומצוקה – רגעיים או קיומיים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 9% מהמשיבים הם תושבי ירושלים והסביבה
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
מבצע ״שאגת הארי״: צוותי מד״א טיפלו ב-2,503 נפגעים, בהם 594 מירי הטילים, מתוכם: 23 הרוגים, 23 במצב קשה, 38 במצב בינוני, 510 במצב קל ו-586 נפגעי חרדה. בדרך למרחב המוגן טופלו 1,323 בני אדם, מתוכם: 3 הרוגים, 6 במצב קשה, 12 במצב בינוני ו-1,302 במצב קל
עם פתיחת מבצע ״שאגת הארי״ והכרזת מצב החירום המיוחד בעורף...
מלחמת יש ברירה
אלו ימים לא פשוטים, אלו ימים בהם אנו מתמודדים עם...
איך לקבל פטור ממס הכנסה לנכים בצורה אפקטיבית
סוגי תו נכה סוגי תו נכה הם כלי חשוב לכל אדם...
מוזיאון ידידי ישראל בירושלים ממשיך לפעול גם בימים אלה ויפעל גם בפסח בהתאם להנחיות פיקוד העורף
מוזיאון ידידי ישראל, מהאתרים החווייתיים והמרגשים בירושלים, מודיע על פתיחתו...
מלון "המלך דוד" בירושלים, מרשת מלונות דן, אירח את הפגישה בין שר החוץ של ישראל לבין שר החוץ של צרפת
מלון "המלך דוד" בירושלים, מרשת מלונות דן, אירח את הפגישה...
המוקדנים של מד"א שהגיעו להציל חיים בזירת נפילת הטיל בבית שמש
אלעד ומאיר, שניהם קצינים במוקד הארצי של מד"א ותושבי בית...
נשיא המדינה ביקר במרכז הרפואי הרצוג
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שלישי, כ״ח באדר,...
נשיא המדינה ביקר במערך הסייבר הלאומי
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום ראשון, כ”ו באדר,...
נשיא המדינה בביקור עם מפקד פיקוד העורף: ״אנחנו מאמינים ביכולותינו ואנחנו יודעים שננצח - צריך לעבור את זה ביחד. אני מאוד גאה להיות כאן עם הלוחמות והלוחמים שנמצאים בכל זירה, מוכנים לכל משימה ומסייעים לכל עם ישראל״.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום חמישי, כ”ג באדר,...
דילוג לתוכן