Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

משרד השיכון פירסם מכרז לבניית כ- 700 דירות בירושלים המזרחית והאמריקנים זועמים

משרד השיכון פירסם מכרז לבניית כ- 700 דירות בירושלים המזרחית והאמריקנים זועמים

מיכרז ענק למכירת קרקעות לבניה של כ- 6,500 דירות ברחבי המדינה, מעורר סערה בארה"ב מכיון שבמכרז נמצאים גם מגרשים בירושלים שמעבר לקו הירוק, מגרשים שמיועדים לבניית כ- 700 דירות. את המכרז פירסם משרד הבינוי השיכון במסגרת מאמצי המשרד להוזיל את מחירי הדירות בישראל. שר הבינוי והשיכון אריאיל אטיאס מש"ס אמר לו פעם כי יש בכוונתו להציף את השוק במגרשים לבניית אלפי דירות כדי לעצור את התייקרות הדירות.

אולם כמו במקרה הקודם לפני כמה שבועות שאז האמריקנים מחו בזעם רב על תוכניות הבניה בשכונת גילה שבה אמורים להיבנות מאות יחידות דיור, כך גם הפעם הזדרז דובר הבית הלבן לפרסם הודעת גינוי על פירסום המיכרז, שכולל תוכניות ל- 6,500 יחידות דיור בעשרות ערים בארץ, אבל הודעת הגינוי מתייחסת ל- 700 דירות שעתידות להיבנות בירושלים.

מדובר הפעם לא בשכונת גילה ששם כבר תוכנית הבניה ידועה, אלא בריכוז מתחמי מגורים בעיקר בשלוש שכונות: בפסגת זאב שם עתידים להיבנות על פי המכרזים קרוב ל- 200 דירות, בנוה יעקב ששם עתידים להיבנות כ- 370 דירות ובהר חומה ששם ייבנו עוד 170 דירות. בנוסף לשלושה מיקבצים אלה ייבנו עוד עשרות דירות בתפזורת בין שכונות קיימות, כולם מעבר לקו הירוק ההסטורי של 1967.

רוברט גיבס דובר הבית הלבן מצא לנכון לפרסם כאמור הודעת גינוי מיוחדת בה נאמר כי "ממשלת ארה"ב מתנגדת לבניה במזרח ירושלים, מכיון שנושא זה חייב להיות מובא לדיון במסגרת הסכמי הקבע שייחתמו בין הישראלים והפלסטינים". לדברי גיבס אסור שישראל תנקוט צעדים חד צדדים, שישפיעו על המו"מ בין הצדדים לאור המעמד הרגיש של ירושלים ולכן אף צד לא יכול לנקוט בצעדים שעלולים לקבוע את גורלו של המשא והמתן.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כמה אתם שווים באמת?
ישראלים שונים מאמריקאים בכך שאינם מודדים את שוויו של אדם...
נשיא המדינה קיבל את כתבי ההאמנה של השגרירים החדשים של חוף השנהב, פרו, קפריסין, בריטניה, צרפת, אירלנד וברזיל
נשיא המדינה יצחק הרצוג, קיבל ביום שלישי, ד' בתשרי, 19...
אירוע לציון 50 שנה ללחימת חטיבה 14 במלחמת יום הכיפורים
"לפני חמישים שנה בדיוק עמדנו בפני איום קיומי מבחוץ, כשאויבינו...
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה השתתף באמירת הסליחות בירושלים
בחודש הסליחות ולקראת ראש השנה, נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף...
נשיא המדינה העניק את "עיטור הנשיא" לשנת תשפ"ג לאישים שתרמו תרומה ייחודית למדינת ישראל
לרגל שנת ה-75, נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק ביום רביעי...
פעוטון העצים של 'יער האקלים' יישתל על גגו של אברהם ירושלים
הכדור שלנו מתחמם, והעיר מתמלאה ביותר מידי בניינים ופחות מידי...
גאווה מקומית- מצטיין מאו״ג 91
רב סרן יאיר צ'יקו שגדל בלוד קיבל ב-5 בספטמבר הצטיינות...
מצטייני שר הביטחון
ביום ראשון הקרוב ה-3.9, התקיים טקס מצטייני שר הביטחון. בין...
נשיא המדינה יצחק הרצוג במפגש עם חברי הקהילה היהודית באוסטריה:
״ישנם רגעים במשברים מהסוג הזה, שמנהיגות נדרשת כדי לנצל את...
נשיא המדינה התקבל בארמון הנשיאותי בברטיסלבה בטקס קבלת פנים ממלכתי
נשיא המדינה יצחק הרצוג התקבל הבוקר, יום שני, י"ח באלול,...