משרד הביטחון וצה"ל מסרו את נגמ״שי האיתן הראשונים מייצור סדרתי לחטיבת הנח"ל

משרד הביטחון וצה"ל מסרו את נגמ״שי האיתן הראשונים מייצור סדרתי לחטיבת הנח"ל
קרדיט: דוברות משרד הביטחון ודובר צה״ל.

צפו: נגמ״שי ה׳איתן׳ יוצאים ממפעל המרכבה במרכז השיקום והאחזקה של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה ומשתתפים באימון פלוגתי ראשון של לוחמי הנח"ל

מנהלת המרכבה והרק"ם, מנת"ק, שבמשרד הביטחון, מסרה את סדרת נגמ"שי איתן ראשונה לצה"ל. האיתנים יצאו היישר מקו הייצור במרכז השיקום והאחזקה (מש"א) של החטיבה הטכנולוגית באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בצה״ל, ועברו לבסיס ביסל"ח שבדרום, שם נמסרו לחטיבת הנח"ל.

בנוסף, לאחרונה התקיים אימון ראשון של חטיבת הנח״ל מסוגו בצפון הארץ, במסגרתו תרגלה פלוגת לוחמים תרחישים שונים לצד נסיעה על נגמ״שי ה׳איתן׳.

ראש מנת"ק במשרד הביטחון, תא"ל אורן גיבר: "בתום שנים של פיתוח, ניסויים וייצור נגמ"ש האיתן מועבר לחטיבת הנח"ל.
האיתן הוא כלי לחימה גלגלי מתקדם ראשון מסוגו בצה"ל המאפשר לחימה אחרת כולל ניוד חיילים בין גזרות לחימה, ברמת מיגון של טנק מרכבה ונגמ"ש הנמר. בימים אלו אנו נמצאים בייצור הסדרתי של האיתן בעשרות תעשיות בישראל ובחו"ל. אנו שמחים וגאים למבצע את פלוגת האיתנים הראשונה בחטיבת הנח"ל. ומבינים כי כל נגמ"ש שייצא מקו הייצור יועבר ישירות לשטח כדי להחליף כלים ישנים ולהבטיח שהלוחמים שלנו מקבלים כלים בעלי ההגנה הטובה ביותר והביצועים הטובים ביותר, בכל מתארי הלחימה".

קרדיט: דוברות משרד הביטחון ודובר צה״ל.

מפקד חטיבת הנח״ל, אלוף-משנה אורן שמחה: ״חטיבת הנח״ל גאה ומודה על הזכות להיות החטיבה הראשונה בצה״ל אשר קולטת את נגמ״ש האיתן – כלי אשר ישנה את פני החטיבה ויאפשר לה להיות קטלנית, עצמאית וממוגנת יותר. אנו מבינים את כובד האחריות ואת האתגר המקצועי אשר כרוך בקליטת כלי זה, ומודים למאות האנשים שעמלו בתכנון, בפיתוח, בייצור ומבצוע הכלי״.

מפקד מרכז השיקום והאחזקה, אלוף-משנה יניב אביטן: ״מרכז השיקום והאחזקה של החטיבה הטכנולוגית, גאה להיות בית הייצור של נגמ״ש האיתן, של כלי הרק״ם המתקדם ושל אמצעי לחימה משמעותיים בצה״ל. משרתי היחידה ועובדיה עושים וימשיכו לעשות לילות כימים, במסירות ובמקצועיות, יחד עם שותפינו במערכת הביטחון ובתעשייה, לממש את משימת הייצור לצורך המשך מיבצוע האיתן, באופן שיגביר את ניידות כוחות היבשה ואת מיגון הלוחמים במתארי הלחימה השונים״.

נגמ"ש האיתן- מידע רקע:
הוא רכב קרבי משוריין בעל 8 גלגלים, אשר מיגונו מבוסס על טכנולוגיות המרכבה והנמר ומסוגל לשאת 12 לוחמים. האיתן, שפותח במנהלת המרכבה והרק"ם במשרד הביטחון, הינו בעל 750 כוחות סוס, מסוגל להגיע למהירות של כ-90 קמ"ש, יכולת תימרון גבוהה בכל שטח לרבות שטח אורבני ובשטחים מאתגרים נוספים והוא מתוכנן לתפקד ברצף במשך מספר ימי לחימה. מהנדסי הפיתוח של מנת"ק (רפ״ט), שפיתחה את הכלי המתקדם, הטמיעו באיתן מערכות טכנולוגיות חדישות הכוללות, מצלמות היקפיות הרואות ביום ובלילה ומאפשרות את אבטחת הכלי, יכולות חישוב ועיבוד קדמי באמצעות מחשבים מתקדמים, צגי מגע ומעבדים המתפקדים כ"מערכת של מערכות", המאפשרת את תפעול הכלי הקטלני. בעתיד הקרוב תשולב מערכת ההגנה האקטיבית "חץ דורבן" ומערכות נוספות, שפותחו בשיתוף עם התעשיות הביטחוניות בישראל, זרוע היבשה בצה"ל ומפא"ת.
הרכבת הכלי מתבצעת במפעל המרכבה והרק"ם במש"א (מרכז השיקום והאחזקה) שבחטיבה הטכנולוגית באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה של צה"ל.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה בפגישתו עם שגריר ארה״ב בישראל: ״הכוח הייחודי של הטוב טמון בשותפות בין ארצות הברית לישראל במלחמה שמטרתה לשנות את עתיד האזור ולהוביל אותו לעבר שלום״
שגריר ארה״ב בישראל: ״הנשיא הרצוג הוא אחד הידידים החשובים ביותר...
נשיא המדינה במוקד המבצעי של מגן דוד אדום: ״חשוב מאוד שמי שיכול יגיע לתרום דם למאגר של מד״א - כדי שנהיה נכונים לכל תרחיש״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, ט״ו באדר,...
נשיא המדינה ביקר את פצועי הפגיעה הקטלנית בבית שמש, בניהם פנינה כהן ששכלה את בעלה וחמותה
נשיא המדינה ביקר היום, יום שני, י״ג באדר, 2 במרץ,...
תיכון אמית ממלכתי טכנולוגי ירושלים אבל וכואב על הרצחו של התלמיד גבריאל ברוך רווח הי"ד, מפגיעת טיל האויב בבית שמש
רחלי כהן וולף, שהיתה המחנכת של גבריאל מספרת על נער...
נשיא המדינה אירח את ראש ממשלת הודו בבית הנשיא
נשיא המדינה: “הודו היא חלק חיוני מהעתיד הגדול של המזרח...
נשיא המדינה נחת באתיופיה והחל את ביקורו הממלכתי במדינה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נחת הבוקר, יום רביעי, ח׳ באדר,...
נשיא המדינה אירח משלחת שגרירים לאו״ם בבית הנשיא
 "על מדינות האו״ם לגלות בהירות מוסרית, אך הן אינן עושות...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לחללים שמקום קבורתם לא נודע
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, ז'...
יפן בירושלים: כנס האנימה והמנגה הגדול בישראל, במעמד שגריר יפן בישראל, הארוקון 2026, פורים בבנייני האומה ירושלים
אנימה, מנגה ותרבות יפן הפכו בשנים האחרונות לחלק מהתרבות עליה...
נשיא המדינה במפקדת התיאום הצבאית-אזרחית לרצועת עזה (CMCC)
״המשטר האיראני טבח בעשרות אלפי איראנים בשבועות האחרונים, וגורם לסבל...
דילוג לתוכן