מסעדת תמול שלשום מציינת 30 שנות פעילות עם שפית חדשה ומנות חדשות

מסעדת תמול שלשום מציינת 30 שנות פעילות עם שפית חדשה ומנות חדשות
צילום: איתמר פנחס

תמול שלשום, מוסד התרבות ובית הקפה הירושלמי המוכר והאהוב, בבעלות דן גולדברג מציין 30 שנה להיווסדו ומשיק מנות חדשות, פרי יצירתה של השפית החדשה נעמי גיאת שהצטרפה לאחרונה לצוות המקום.
השפית נעמי גיאת (לשעבר מסעדת צמח וקבוצת מחניודה) רקחה לרגל יום ההולדת ה30 של תמול שלשום מספר מנות חדשות שחברו לתפריט המסעדה כמו:
קרפצ׳ו סלקים אפויים במלח-ויניגרט נענע, פקאן מסוכר נענע טרייה בצל סגול שמן בזיליקום גבינת פטה וסומק 39 ₪
טורטליני גבינות עם רוטב חמאת מרווה, דבש, שום לימון ותרד – 67 ₪
כרוב צלוי בציר שום טימין ומרווה על מצע צזיקי עשבים שום וגרידת לימון עם שקדים קלויים ושמן ירוק. 35 ₪
סלט אנדיב, הדרים, שומרים , בצל וחסה לאליק בויניגרט צ׳ילי וג׳ינג׳ר 65 ₪
לינגוויני אליי אוליו ברוטב שמן זית יין לבן ולימון עם שום טרי, קונפי שום עגבניות וזיתים בזיליקום ופטרוזיליה. שטרוייזל פירורי לחם ושום. 56 ₪
בין המנות המוכרות בתפריט המסעדה:
ראשונות:
ועדת קישוא – קישוא צרוב על מחבת לוהטת, בתוספת שקדים קלויים על מצע לאבנה וגבינת פטה טרייה – 46 ₪
שווארמה טבעונית – נתחי שווארמה טבעונית מזרעי דלעת וחמנייה, מוקפצים על המחבת בשמן זית ותבלינים, מוגש על מצע טחינה לצד פוקאצ׳ה שמן זית ומלח גס – 58 ₪
סלט קפרזה – עגבניות שרי צלויות, עגבניות מיובשות, קרעי מוצרלה, בזיליקום, שום קונפי, זיתי קלמטה, בצל סגול, שמן זית ורוטב בלסמי – 49 ₪
סלטים:
בגן מוקסם – עלי גינה, סלק צלוי, בצל, פטה, שקדים, בזיליקום ונענע בתיבול שמן זית ולימון – 63 ₪
סלט קינואה בשלושה צבעים – עגבניות שרי, בצל סגול, חמוציות, סלרי, קוביות בטטה צלויות ועשבי תיבול, עם טחינה גולמית מעל – 59 ₪
פסטות:
קפלטי ריקוטה ותרד – כיסוני פסטה גדולים ממולאים, עם קונפי של עגבניות, שום, בצלים וזיתים ברוטב שמנת פסטו – 68 ₪
דני האדום – ניוקי סלק בעבודת יד ממולא במוצרלה, ריקוטה וגראנה פדאנה ברוטב שמנת, פרמזן ועלי תרד – 72 ₪
פפרדלה לימוני – פסטה פפרדלה מוקפצת עם זוקיני, בצל, ארטישוק וחמאה לימונית, מוגש עם קנל של שמנת חמוצה מעל – 63 ₪
רביולי ירקות טבעוני – ברוטב פיקנטי של עגבניות קלויות ועשבי תיבול בבישול ארוך – 67 ₪

עיקריות:
פאי רועים- Beefree (תחליף בשר מחלבון אפונה) טחון טבעוני עטוף בפירה תפוחי אדמה מתובל, מוגש לצד סלט שוק רענן ופוקאצ'ה טריה – 69 ₪
דג הזהב – פילה סלמון ברוטב שמנת, שמן זית, פטריות ובלסמי מצומצם, מוגש על מצע פירה עם חמאה ופרמז׳ן, לצד סלט שוק רענן – 125 ₪
חריימה – פילה דג לבן שוחה בתבשיל אדום עשיר, עם ירקות, גרגירי חומוס ועלי תרד. מוגש לצד סלט שוק רענן וחלה אישית כמו של שבת מעט פיקנטי – 89 ₪
המסעדה שעברה ממש לפני המלחמה שיפוץ במסגרתו נבנה לראשונה קירוי למרפסת, מכילה כ-80 מקומות ישיבה ומשתרעת על פני שטח של כ-120 מ"ר המחולק לשלושה חללים- שני חדרים סגורים, וחלל פתוח המאפשר ישיבה במרפסת שקטה ומוארת באוויר הירושלמי הצלול. כל שולחן ופינת ישיבה במסעדה קרוי על סיפור מבין שלל הסיפורים שנצברו בהיסטוריה המפוארת של המקום, תפריטי המסעדה מוגשים בצורת ספר כרוך, וכלי ההגשה יושבים על "פלייסמטים" מאוירים באווירת המקום.

צילום: איוון טיכיניקו
צילום: איתמר פנחס
צילום: איתמר פנחס
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ראייה כפולה: המהפכה הטכנולוגית בבטיחות הרכב
בעולם הרכב המתפתח, טכנולוגיות חדשניות משנות את פני הבטיחות והנוחות...
יש דברים אותם אנחנו צריכים לעשות היום
כמה קל לנו זה לשכוח את עצמנו לפעמים. יש תמיד...
בתים על גלגלים
מה זה מבנה נייד? מבנים ניידים הם מבנים הבנויים בצורה שמאפשרת...
שימוש בטכנולוגיות חדשות יכול לשנות את מראה העור
אנחנו חיים בעידן חדש. עידן בו אנחנו יכולים להגיע לתוצאות...
נשיא המדינה העניק את ״עיטור הנשיא״ לנשיא גרמניה על תרומתו המובהקת לחיזוק הקשרים בין גרמניה לישראל ועל עמידתו האיתנה נגד האנטישמיות
נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק הערב, יום שלישי, ט”ו באייר,...
כמה דברים שכדאי לדעת לגבי קצבת נכות מביטוח לאומי
פגיעה קשה בעקבות תאונה או מחלה גורמת לטלטלה של ממש...
עסק חדש? יש לנו פתרונות קסם שנתפרו בדיוק עבורך!
עסק חדש הוא כמו תינוק, כל כך הרבה טיפול הוא...
יאסא חוגג 35 למצוינות – ותומך בתלמידים מהפריפריה
תיכון יאסא למדעים ולאומנויות ציין 35 שנות מצוינות בערב גאלה...
גיא אדירן, מנכ"ל מלונות דן באזור ירושלים אירח את הזמרת הישראלית המובילה ריטה שהופיעה במלון דן ירושלים
גיא אדירן, מנכ"ל מלונות דן באזור ירושלים ודורון קוטהיין מנכ"ל...
התפתחות קוצר ראייה בגיל הצעיר
קוצר ראיה אצל ילדים הוא מצב שכיח ואף מוגדר כמגיפה...
דילוג לתוכן