מכון ון ליר בירושלים – 'מחשבה בשידור ישיר'

מכון ון ליר בירושלים – 'מחשבה בשידור ישיר'
מכון ון ליר בירושלים

מכון ון ליר בירושלים נערך למציאות החדשה והקשה אשר כולנו חווים, ועובר לשידור הרצאות ופאנלים באופן מקוון.

משבר הקורונה מהווה גם הזדמנות לשאול שאלות מהותיות על חיי השגרה, כפי שהכרנו אותם, ולתהות בקול על התמורות החברתיות וכלכליות שהמשבר יוליד. איך יראה העולם ביום שאחרי? איך תראה ישראל והחברה בישראל? האם נשוב להתנהל כפי שהיה אך לפני שבועות ספורים, או שמא נמצא את עצמנו בשידוד מערכות ותפיסות אשר יובילו לשינויים כלכליים, פוליטיים וחברתיים עמוקים?

על שאלות אלו ועוד, ננסה לענות בשורת מפגשים והרצאות וירטואליות אשר ישודרו בשידור חי בזום ו/או בפייסבוק. בין הדוברים ניתן למצוא את פרופ' אווה אילוז, ד"ר יוכי פישר, ד"ר אלי קוק, ד"ר פיני איפרגן, ד"ר כפיר כהן-לוסטיג, ד"ר עפרי אילני ועוד.

בשידור הראשון שערך המכון בתחילת השבוע, צפו כ – 3000 איש, 250 מהם בשידור החי, ובסה"כ נחשפו לשידור למעלה מ 5500 איש. שידור זה ששימש גם כפיילוט לסדרה, לא פורסם באופן נרחב, ובכל זאת הוא הוכתר כהצלחה – הן ברמת התוכן והעניין שהוא יצר, והן ברמה הטכנית, דבר המעיד על הצמא שיש בקרב הציבור לתוכן משמעותי, גם בתקופה זו.

פרופ' שי לביא, ראש מכון ון ליר בירושלים: "המשבר שאנו נמצאים בעיצומו מהווה אתגר עולמי חדש, אך לצד זאת הזדמנות לעצור ולבחון את כל מה שהיה נראה לנו כמובן מאליו, ולהציע דרכים אחרות לחשיבה. עלינו לשאול, כבר עכשיו, כיצד נרצה שיראה עולמנו בתום המשבר."

מכון ון ליר בירושלים
מכון ון ליר בירושלים

 

המפגשים הקרובים (ישודרו בפייסבוק LIVE):

יום ראשון, 05.04.2020, בשעה 21:00: תיאוריה וביקורת, שיחה שנייה: עבודה / שביתה, בהשתתפות: ד"ר עפרי אילני | ד"ר נועם יורן | המשוררת תהל פרוש. מנחה: ד״ר שאול סתר.

יום שני, 06.04.2020, בשעה 18:30: ערב דיוןאַתְּ חירותי: חשיבה מחודשת על חירות פוליטית ואישית בעת הזו, בהשתתפות: פרופ' אווה אילוז | ד"ר רונית עיר-שי | ד"ר פיני איפרגן | ד"ר ראיף זרייק. מנחה: ד"ר יוכי פישר.

יום ראשון, 12.04.2020, בשעה 21:00: תיאוריה וביקורת, שיחה שלישית: נגיף וזיהום, בהשתתפות: אביטל ברק | טל יחזקאלי | ניר שאולוף. מנחה: ד״ר שאול סתר.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה במפקדת התיאום הצבאית-אזרחית לרצועת עזה (CMCC)
״המשטר האיראני טבח בעשרות אלפי איראנים בשבועות האחרונים, וגורם לסבל...
ישראל חוזרת לבמת המלונאות העולמית: וולדורף אסטוריה ירושלים ברשימת מלונות היוקרה של Forbes Travel Guide
לאחר שנתיים שבהן ישראל נעדרה מדירוג היוקרה הבינלאומי, ענף המלונאות...
בית הקונפדרציה מארח את יוסי פיין עם "גם וגם" מופע הבכורה לשירי אלבומו החדש יום חמישי, 12.3.26, בשעה 20:30
בית הקונפדרציה בירושלים בניהולו של אפי בניה יארח את יוסי...
נשיא המדינה נפגש עם משפחות הנרצחים בחברה הערבית
"זהו כתם על פניה של מדינת ישראל, זהו אתגר לאומי...
מובילים חדשנות במיזרח ירושלים: שני מיזמי AI של צעירים ממזרח ירושלים זכו בתחרות סטארטאפים שהתקיימה לראשונה במזרח העיר
מיזמים טכנולוגיים שפותחו על ידי צעירים ממזרח העיר זכו בתחרות...
המדריך המלא לבחירת מחשב נייד
מחשב נייד HP - הבחירה המושלמת לעסקים מחשב נייד HP מציע...
כך מבקשים להחזיר את מרכז ירושלים ללב החיים העירוניים: פרויקט "חצרות שלם" מציג מודל חדש של קהילתיות ואלפי מ"ר של מרחבים ציבוריים
בערב עיון מקצועי שנערך השבוע הוצגו בהרחבה אתגרי מרכז העיר...
נשיא המדינה נפגש עם ראש ממשלת אוסטרליה אנתוני אלבניזי בפרלמנט האוסטרלי בקנברה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נפגש היום, יום רביעי, כ״ד בשבט,...
נשיא המדינה התקבל בטקס רשמי על ידי המושלת הכללית של אוסטרליה
במסגרת ביקורו הרשמי באוסטרליה, נשיא המדינה יצחק הרצוג, התקבל היום,...
נשיא המדינה פתח את ביקורו הרשמי באוסטרליה בטקס זיכרון באתר פיגוע הטרור בחוף בונדי
נשיא המדינה: “הטרוריסטים הנתעבים הללו כיוונו באופן מדויק כדי לפגוע...
דילוג לתוכן