מחממים בידידות 2013

מחממים בידידות 2013

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, נשיא הקרן לידידות הרב יחיאל אקשטיין יברכו את הקשישים לרגל חודש הזקן הבינלאומי ב- 9:30 בבית פרנקפורטר- דרך בית לחם 80, אולם בקומת הכניסה. המענק ינתן במסגרת מבצע סיוע ל-16 אלף קשישים נזקקים ברחבי הארץ באמצעות מענקי חימום וחלוקת שמיכות חורף.

במסגרת המבצע הארצי יקבלו הקשישים, המתגוררים ב-110 יישובים קרים, סיוע בהיקף כולל של כ-9.4 מיליון ש"ח .

מחירי החשמל צפויים לעלות ב-12% אחוז ולהשלים בכך זינוק של 30% בתוך פחות משנתיים! כל זאת קורה על רקע החורף הקר הפוקד את ישראל ואוכלוסיות שלמות נאנקות תחת הנטל הכלכלי הכרוך בחימום הבית. האוכלוסייה הרגישה ביותר היא הקשישים מקבלי השלמת הכנסה אשר הכנסתם הדלה מקצבאות אינה מספיקה לכיסוי צרכיהם הבסיסיים והם נאלצים לבחור בין חימום ביתם לרכישת מזון, תרופות ומוצרי בסיס אחרים.

הקרן לידידות, תחל כמדי שנה, את מבצע "מחממים בידידות" – פרויקט חימום למען קשישים נזקקים. במסגרת הפרויקט תעניק הקרן ל-16 אלף קשישים נזקקים סיוע ע"ס 500 ₪ בהמחאה שמית הניתנת לשימוש בכל בנק. בנוסף תחלק הקרן כ-11 אלף שמיכות חורף. התקציב הכולל של הפרויקט הוא בסך 9.4 מיליון ₪.

חלוקת המענקים והשמיכות תתבצע דרך מחלקות הרווחה ב-59 רשויות הכוללות 110 יישובים המוגדרים קרים על פי קריטריונים של ביטוח לאומי. מתוכם 67 יישובים במגזר היהודי, 41 יישובים במגזר הערבי ושני יישובים מעורבים.

מקבלי הסיוע יהיו קשישים המטופלים ברווחה ומקבלים קצבת זקנה בתוספת השלמת הכנסה. עדיפות ניתנת לבני 75 ומעלה. בירושלים יזכו 3100 קשישים נזקקים לקבל את הסיוע בסך כולל של 1.5 מיליון שקלים.מאז שנת 2006 העניקה הקרן לידידות מענקי חימום לחורף בהיקף של 75 מיליון שקלים לעשרות אלפי קשישים נזקקים.

נשיא הקרן לידידות הרב יחיאל אקשטיין: "חוסנה של חברה נמדד באופן בו היא מטפלת בחוליות החלשות ביותר בתוכה. כשליש מהקשישים בישראל אינם מסוגלים לכסות את הוצאותיהם החודשיות. קצבאות הזקנה והשלמת הכנסה מספיקות בקושי לכיסוי מחצית מצרכיהם הבסיסיים של הקשישים בעוד יוקר המחייה הולך וגובר. בחודשי החורף מצוקת הקשישים מחריפה ורבים מהם נאלצים לעמוד בפני בחירה בלתי אפשרית בין חימום הבית, קניית מזון או תרופות. מצב זה הוא תעודת עניות למדינה ולחברה כולה. אנו קוראים לכל המפלגות לקדם את נושא הסיוע לקשישים ולפעול להתאמת גובה הקצבאות ליוקר המחייה כבר בתחילת כהונתה של הממשלה הבאה".

 ראש עיריית ירושלים מר ניר ברקת:" הקרן לידידות פועלת לחיזוק חוסנה החברתי של ישראל. הקרן ,הפועלת באמצעות תרומתם הנדיבה של אזרחי ארה"ב ונוצרים אוהבי ישראל ברחבי העולם, מסייעת לאוכלוסיות במצבי עוני וסיכון, פועלת לעידוד העלייה והקליטה, מסייעת למאות אלפי יהודים נזקקים ברחבי העולם ומשקיעה ברווחת אזרחי ישראל ובביטחונם בשעת חירום. במהלך שתיים עשרה שנות פעילותה בארץ, תרמה הקרן כשני מילארד  ₪ למאות פרויקטים חברתיים בישראל.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירוע האמנות השנתי הגדול, הוותיק והמשפיע ביותר בירושלים עם אלפי מבקרים - יוצא לדרך! פסטיבל מנופים 2025: "נקודת קיצון" 22-26 ביולי בירושלים
השקה מתחם התרבות החדש "בוסתנא" * עשרות תערוכות בגלריות ובמרכזי...
המנהלת החדשה של תיכון אמית ממלכתי טכנולוגי ירושלים: נעה שיין
במכרז שערכה עיריית ירושלים יחד עם רשת אמית ומשרד החינוך,...
22 מהנדסות חרדיות סיימו את לימודיהן בסמינר תכלית בירושלים – השלוחה החרדית של מכללת עזריאלי
בוגרות אלו מצטרפות למעל 150 בוגרות התכנית לאורך השנים, אשר...
ICC College מחזור רביעי לאקדמיה להפקות אירועים וכנסים בבנייני האומה יוצא לדרך עם חידוש פורץ דרך: לראשונה בישראל שילוב לימודי AI בקורס הפקת אירועים המתקיים בבנייני האומה בירושלים
לראשונה בארץ, שילוב לימודי AI  ו ChatGPTבמסגרת הקורס הרביעי להפקת...
נשיא המדינה נשא דברים והניח זר בטקס האזכרה הממלכתי לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה
"אסור לנו בשום פנים ואופן לנוח על זרי הדפנה. ימים...
נשיא המדינה נפגש עם שורד השבי אלי שרעבי שספרו ׳חטוף׳ ייצא לאור באנגלית לראשונה: ספר עדות משבי חמאס ייצא לאור בתפוצה עולמית
נשיא המדינה: ״אני מקווה שהמאמץ של ראש הממשלה ושל נשיא...
גולדיס משיקה קולקציית מגשי אירוח חדשה בסטנדרט גולדיס – חגיגה של טעם, טריות ונראות מוקפדת
מותאמים לאירועים פרטיים ועסקיים, מגשי האירוח החדשים של גולדיס משלבים...
יחדיו לירושלים
ראש עירית ירושלים משה ליאון התפנה אתמול מכל עיסוקיו כדי...
סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים: הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים
רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה...
נשיא המדינה נשא דברים והניח זר בטקס האזכרה הממלכתי לזכר חללי מערכת צוק איתן
נשיא המדינה: ״יש לנו מדינה אחת וצה"ל אחד, ובראשו רמטכ"ל...
דילוג לתוכן