ירושלים קוטפת השנה את הפרס הארצי לקידום הנוער

ירושלים קוטפת השנה את הפרס הארצי לקידום הנוער

יחידת הנוער בעיריית ירושלים זכתה בתואר יחידה מצטיינת בתחרות כלל ארצית בין רשויות עירוניות. היחידה הומלצה על ידי מנהל חברה ונוער מחוז ירושלים במשרד החינוך לקבלת הפרס. לגמר התחרות הגיעו עשר יחידות שקיבלו את התואר, מבין 190 רשויות עירוניות שהשתתפו בתחרות. התעודה ניתנה ליחידה בין היתר בשל גידול דרמטי באחוזי ההשתתפות של בני הנוער בפעילויות העשרה והתנדבות בשעות אחה"צ בבירה. בתוך כך, חל גידול בכמות החניכים המבקרים במסגרות הנוער שפותחו על ידי העירייה, וצמיחה משמעותית של מאות אחוזים בכמות בני הנוער הנוטלים חלק במסגרות המנהיגות הצעירה במתנ"סים. הרחבת המסגרות התאפשרה בשל תוספת של 150 אלף ש"ח לתקציב העירוני בתחום הנוער (כולל גידול הן בתמיכה בתנועות הנוער והן בפרויקטים תחת מנהלי יחידות הנוער), שבאה לידי ביטוי בהגדלה של מספר הגורמים הפרה-מקצועיים (מתנדבי שנת שירות, חיילי פרק משימה), הפעלה של תכניות חדשות ואטרקטיביות שהצליחו למשוך מספר רב יותר של בני נוער (מד"צים, "אחרי" לצה"ל, לילות לבנים, מגרשים מוארים, ועוד), העצמה מקצועית של מנהלי יחידות הנוער הפועלים בשכונות השונות בעיר אל מול הגורמים השונים ועוד. כמו כן, הוקמו שותפויות רבות ומגוונות עם גורמים רלוונטיים (עירוניים, ממשלתיים וחוץ עירוניים) שהניעו להרחבת הפעילויות והעשרתן במגוון תחומי ידע ותוכן. בנוסף, קיימה השנה יחידת הנוער של עיריית ירושלים הליך דמוקרטי ראשון מסוגו לבחירה ישירה של הנציגים למועצת הנוער העירונית על ידי כלל תלמידי בתי הספר בעיר. יחידת הנוער של עיריית ירושלים פועלת באינטנסיביות בשנים האחרונות על מנת לממש את התפיסה המשותפת לעירייה ולמשרד החינוך של רצף חינוכי מבוקר עד ערב.

דורון נהרי, הממונה על הנוער בעיריית ירושלים, אומר כי "המחלקה לנוער הגבירה באופן משמעותי את היקף עשייתה במרוצת שלושת השנים האחרונות, בין השאר באמצעות פריסת כוח אדם מקצועי ומיומן בכלל שכונות העיר. במקביל פותחו מסגרות הפעלה מגוונות בהן שולבו תכנים מובילים מתחומי החינוך הערכי. בשנה הבאה בכוונתנו להוסיף ולהרחיב את פעילות תרבות הפנאי לנוער במרחב הפתוח שבשכונות השונות, ובמיוחד במרכז העיר, זאת על מנת להרחיב את מעגלי המשתתפים ‏תוך חשיפתם לכלל השירותים המגוונים שמציעה היחידה לנוער."

מירב כהן, חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק הנוער, אומרת כי "בעיריית ירושלים עובד צוות מסור של אנשים שעושים יומם וליל על מנת לפתח את הנוער שגדל בעיר על כל גווניו וכל צרכיו. כולי תקווה שבשנים הקרובות נצליח להרחיב עוד יותר את פעילות החינוך הלא פורמלי בעיר כך שכל בני הנוער בשכונות ירושלים יוכלו ליהנות מחוגי העשרה ופעילויות אחר הצהריים ללא תלות בגובה הכנסתם של הוריהם. אין ספק שההשקעה בנוער שלנו היא ההשקעה הכדאית ביותר בטווח הארוך."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה אירח בבית הנשיא ארוחה לשבירת צום הרמדאן (איפטאר)
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח בבית הנשיא היום, יום ראשון,...
לראשונה חברת הנדל"ן אזורים משיקה מרכז ייעודי להתחדשות עירונית בירושלים כל המידע, כל השאלות, כל האפשרויות – במקום אחד בירושלים!
חברת אזורים משיקה מרכז ייעודי להתחדשות עירונית בירושלים, אשר יעניק...
מה? מיוחד לפסח!! חוויות בירושלים
מה? מיוחד לפסח!! בעקבות הזמן - חוויית עלייה לרגל לירושלים...
לגעת בטבע פסטיבל האביב למלאכות קדומות בעין יעל - חוה"מ פסח
פסטיבל האביב למלאכות קדומות בעין יעל מציע חוויה אותנטית המשלבת...
להסיר בפניהן את הכובע
השבוע נצפתה ליד מחסום המנהרות שליד שכונת גילה בירושלים קבוצה...
גיא אדירן, מנכ"ל מלונות דן באזור ירושלים אירח את עדן חסון וטונה בסוף שבוע עם הופעות חיות DAN LIVE במלונות דן ירושלים
גיא אדירן, מנכ"ל מלונות דן באזור ירושלים אירח את עדן...
הושק "אקו-ממשל" - מרחב רב מגזרי של ארגונים הפועלים לחיזוק השירות הציבורי בישראל
המהלך הושק בכנס חגיגי שנערך אתמול בירושלים (5.3) בהשתתפות מנהלי...
נשיא המדינה אירח היום במשכנו את הרמטכ"ל היוצא רב-אלוף הרצי הלוי, ואת הרמטכ"ל הנכנס רב-אלוף אייל זמיר, לברכת הנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום רביעי, ה׳ באדר,...
השקת מרכז יה"ל בירושלים בנוכחות ח"כ מיכל וולדיגר, נציגי משרד הבריאות ועירייה: אבן דרך במערך התמיכה במשפחות מתמודדי נפש
אתמול התקיים אירוע חגיגי לרגל השקת מרכז יה"ל ירושלים ,...
תערוכה חדשה בבנייני האומה לראות בכל דבר עוד יופי תערוכת צילום
בתערוכה החדשה של הצלמת מיכל סלע "לראות בכל דבר עוד...
דילוג לתוכן