חילופי סרוגים בהתעוררות

חילופי סרוגים בהתעוררות
צילום באדיבות: טלמון & בן שמעון

חבר מועצת העיר ירושלים מטעם ״התעוררות״, חנן רובין שהודיע לאחרונה על פרישה בסיומן של ארבע שנות פעילות יוחלף בימים הקרובים ע״י אלעד מלכא.

מדובר בחילופי סרוגים כאשר הן חנן רובין והן אלעד מלכא מזוהים עם הציונות הדתית בעיר.

בתנועת התעוררות מודים לחנן אשר הוביל רפורמות בתחום התמיכות, חיזק בצורה משמעותית את ההתייחסות למשפחות בירושלים ולגני המשחקים, נלחם נגד הגזענות בספורט, חיזק את החברה האזרחית ויצר תמיכה בארגוני ההתחדשות היהודית, וייצג את התנועה בועדת התכנון והבנייה.

אלעד מלכא אשר שימש כבר כחבר המועצה בעבר מטעם ״התעוררות״ הוביל מהלכים משמעותיים מאוד בתחומי חיזוק מערכת החינוך הבלתי פורמלית ותנועות הנוער, קידם עשרות פעולות בתחומי דת ועיר, בכללם מאבק ברבנות ובכשרות סובלנית, בחירת רב ראשי ציוני. לקח על עצמו לאחרונה את נושא התחבורה ומוביל מאבק עיקש לפירוק המונופול של אגד ולטיוב התחבורה הציבורית בעיר.

צילום באדיבות: טלמון & בן שמעון

חבר המועצה היוצא חנן רובין מסר בתגובה: "הייתה לי הזכות לייצג במועצת העיר ירושלים את תושבי העיר ואת תנועת התעוררות בארבע השנים האחרונות, ואני עוזב בתחושה שהצלחנו לייצר שינוי חיובי ועמוק בתחומים עליהם הופקדתי. בחרתי לעזוב את תפקידי מתוך הבנה אישית שכדי לשנות באמת את המערכת הפוליטית בישראל ולהיות מוכן לצאת למסע ארוך ומייגע צריך לדעת גם לוותר על הכח הפוליטי מרצון. אני נשאר מחוייב לירושלים ולהצלחתה, ואמשיך לפעול בכל המישורים על מנת לסייע לה להיות מגדלור לעולם היהודי ובכלל, ולהוות מקור פורץ דרך לחדשנות ולשיתופי פעולה חוצי מגזרים. כל ההצלחות שלי הן שיקוף של הגיבוי שקיבלתי מחבריי לתנועת התעוררות ובראשם חברי המועצה עופר, עינב ויואב, ומשיתופי הפעולה הן עם הדרג המקצועי והן עם חברי המועצה האחרים ובראשם ראש העיר ניר ברקת. אני בטוח שאלעד שמחליף אותי יוכל להמשיך בכך ואף ליזום דברים חדשים ואני מאחל לו בהצלחה רבה.
את השנים הקרובות אשקיע במיזם שייסדתי עם שותפים שמטרתו לפתור בעיות חברתיות באמצעות טכנולוגיה, ואני מקווה שאוכל להתגבר על אתגרים שראיתי כיצד המערכת הציבורית פוליטית נכשלת בהם.
אני רוצה להגיד תודה למשפחה שלי שאיפשרה לי לבצע את שליחותי על הצד הטוב ביותר ולקב"ה שזיכה אותי בתפקיד כל כך משמעותי ששיאו בשנת ה50 לאיחודה של ירושלים, בירת ישראל, העיר שחוברה לה יחדיו."

חבר המועצה הנכנס אלעד מלכא מוסר: "אני גאה לחזור למועצת העיר. את חלקה הראשון של הקדנציה סיימתי עם רעב לעשות עוד ועם סיפוק עצום מהזכות לשרת את תושבי ותושבות ירושלים. האתגרים בפניהם ניצבת העיר התחדדו בשנה וחצי האחרונות ויד לי הזכות לחזור למועצת העיר ולהשפיע על האופן שבו נתמודד עם האתגרים הללו. אני מודה מקרה הלב לפעילי התעוררות בירושלים שנותנים בי את אמונם לחזור בפעם השניה בקדנציה אחת למועצת העיר. אעשה כמיטב יכולתי להצדיק את האמון בי."

יו"ר תנועת התעוררות וסגן ראש העיר עופר ברקוביץ' מוסר: "אני מודה לחנן רובין על שירות אדיר למען ירושלים ולמען התעוררות. חנן היה שותף מצויין לפעילות העניפה של התעוררות בשנים האחרונות, בפעילותו בועדת התמיכות וחיזוק החברה האזרחית, שדרוג הגנים והפארקים למשפחות, ובמהלכים נוספים. אני גאה בחזרתו של אלעד מלכא למועצת העיר. אלעד הוא מעמודי התווך של התנועה, היה חבר מועצת עיר מצוין, מוביל עשרות מהלכים בתחומי דת ועיר, שיפור התחבורה הציבורית וחיזוק תנועות הנוער. אני משוכנע שכניסתו המחודשת תחזק את התנועה באתגרים שלה לשנה הקרובה."

יצויין כי מינויו של אלעד מלכא ממתין לאישור שר הפנים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נאום נשיא המדינה יצחק הרצוג בעצרת הפתיחה הממלכתית של אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה
אחיותיי ואחיי, אזרחיות ואזרחי ישראל, הימים הלאומיים שבים אלינו השנה,...
העיטור האזרחי הגבוה ביותר: נשיא המדינה יעניק לנשיא ארגנטינה בביקורו בישראל את ״עיטור הנשיא״ כהוקרה על פועלו למען מדינת ישראל
בשנת ה-78 לעצמאותה של מדינת ישראל, נשיא המדינה יצחק הרצוג,...
תערוכה חדשה במוזיאון ישראל: "כשהמילים נאלמות, האמנות הופכת לשפה" התערוכה המציגה את תהליכי השיקום של לוחמי "חרבות ברזל" מחוות החוסן "ורטיגו"
מוזיאון ישראל, בשיתוף חוות החוסן "ורטיגו", מציג תערוכה ייחודית המעניקה...
נשיא המדינה אירח את מדליקי המשואות בעצרת הממלכתית לפתיחת יום הזיכרון לשואה ולגבורה
״הזיכרון הזה חייב להדהד מדור לדור - זו חובתנו לספר...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 9% מהמשיבים הם תושבי ירושלים והסביבה
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
מבצע ״שאגת הארי״: צוותי מד״א טיפלו ב-2,503 נפגעים, בהם 594 מירי הטילים, מתוכם: 23 הרוגים, 23 במצב קשה, 38 במצב בינוני, 510 במצב קל ו-586 נפגעי חרדה. בדרך למרחב המוגן טופלו 1,323 בני אדם, מתוכם: 3 הרוגים, 6 במצב קשה, 12 במצב בינוני ו-1,302 במצב קל
עם פתיחת מבצע ״שאגת הארי״ והכרזת מצב החירום המיוחד בעורף...
איתי בן נון משיק מיני-אלבום חדש, בית (HOME), בבית הקונפדרציה מוצ"ש, 18.4.26, 21:00, בית הקונפדרציה בירושלים
 המלחין ונגן כלי הנשיפה איתי בן נון, מייסד ומנהיג להקת...
מלחמת יש ברירה
אלו ימים לא פשוטים, אלו ימים בהם אנו מתמודדים עם...
איך לקבל פטור ממס הכנסה לנכים בצורה אפקטיבית
סוגי תו נכה סוגי תו נכה הם כלי חשוב לכל אדם...
מוזיאון ידידי ישראל בירושלים ממשיך לפעול גם בימים אלה ויפעל גם בפסח בהתאם להנחיות פיקוד העורף
מוזיאון ידידי ישראל, מהאתרים החווייתיים והמרגשים בירושלים, מודיע על פתיחתו...
דילוג לתוכן