"ונראה לעולם שביחד כולם"

"ונראה לעולם שביחד כולם"
קרדיט: אלווין ישראל

עשרות אנשים עם מוגבלות יחד עם בני נוער ומתנדבים מירושלים
ביצעו יחד עם המוזקאי נועם בנאי שיר לקידום מודעות
לאנשים עם מוגבלות והכללה בחברה הישראלית

ביום ראשון השבוע, (21.5) חברו עשרות אנשים עם מוגבלות ממערך הדיור של אלווין בירושלים יחד עם המוזקאי נועם בנאי, בנו של מאיר בנאי לביצוע השיר "שירו של שפשף". אליהם הצטרפו עשרות בני משפחה, בני נוער ותלמידים, צוותים מקצועיים ומתנדבים. מטרת המיזם – העלאת המודעות לאנשים עם מוגבלות בחברה הישראלית, יצירת חברה מכלילה, נגישה ובטוחה לכולם.

אלווין ישראל תציין בקרוב 40 שנות פעילות לקידום והשתלבות אנשים עם מוגבלות בחברה הישראלית. את פעילותה החלה אלויין ישראל בשנות ה-80 בעיר ירושלים, בתקופת כהונתו של ראש העיר טדי קולק ז"ל שהפך לידיד אמת ותרם רבות להתפתחותה של אלווין ישראל בירושלים שם היא מפעילה עד היום מגוון תוכניות עבור אנשים עם מוגבלות, הכוללות הכנה לתעסוקה, מעונות יום דיור בקהילה ועוד. מאז הפכה אלווין ישראל לאחת העמותות המשפיעות והמובילות בתחומה.

כחלק מפעילותה, מקיימת אלווין ישראל, במהלך השנה כולה, מגוון פעילויות משותפות לאנשים עם וללא מוגבלות, שמטרתם הסרת חסמים ודעות קדומות, פעילות ליצירת חברה מכילה לצד המודעות לנגישות וסביבה בטוחה לכולם. כחלק מפעילות זו קיימה כאמור אלווין ישראל, ביום ראשון, פעילות שיא קהילתית במהלכו התכנסו עשרות מתנדבים, עם ובלי מוגבלות לביצוע שירו של מאיר בנאי ז"ל "שירו של שפשף" (מילים ולחן יאיר ניצני) אשר מילותיו מעבירות את המסר המרכזי "אני רק בן אדם, אני חי ועובד כמו כולם, אני רואה עתיד , אני חושב תמיד שהכוונה נותנת אמונה". בביצוע השיר השתתף גם המוזיקאי נועם בנאי ובנו של מאיר בנאי ז"ל.

מרגלית פילר, מנכ"לית אלווין ישראל :"המיזם החברתי הזה הוא אחד מיני רבים אותם מקיימת אלווין ישראל במהלך השנה כולה, במטרה להסיר חסמים ודעות קדומו וליצירת חברה מכילה ומשלבת. קיום המיזם בירושלים הוא טבעי לאור פעילותה ארוכת השנים של אלווין בעיר ולאור השותפות החברתית של מקבלי השירות עם בתי-הספר בעיר, תנועות נוער, מתנדבים והקהילה. אני מאחלת לכולנו שהמילים יכנסו ללבבות והמסר יחלחל פנימה. אני רוצה להודות לכל השותפים במיזם, צוות הדיור התומך, תיכון הרטמן, ישיבת חורב, בית הספר יאס"ה, מקהלת נשירה, מקהלת בקעה, מקהלת שווים, ומתנדבים מהקהילה הירושלמית ולחברת ההפקה "וזה הקול" על הסבלנות, המקצועיות והשותפות וכמובן לנועם בנאי שנרתם מכל הלב וליאיר ניצני כותב ומלחין השיר".

רחל מוזס, ממערך הדיור של אלווין בירושלים שהשתתפה בביצוע השיר: "היה מרגש לשיר עם כולם. בחרנו יחד את השיר כדי להגיד לכולם שגם אנחנו כמו כולם, גם אנחנו, אנשים עם מוגבלות, רוצים ויכולים להגשים את עצמנו ולהיות כמו כולם. החלום שלי שלא יתייחסו אלי כאדם מיוחד ויאפשרו לי להגשים את עצמי ואת החלומות שלי בדיוק כמו כל אדם".

נועם בנאי:"התרגשתי לשמוע על המיזם ועל בחירתו של השיר שהיה אחד השירים המוכרים של אבא. כמובן שנרתמתי מיד למיזם כי המטרה נעלה – ליצור חברה טובה, בריאה וערכית המשלבת בתוכה את כולם, באשר הם, איש איש על פי יכולותיו , רצונותיו וחלומותיו".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שימוע לפני פיטורים: זכות בסיסית של כל עובד
הליך שימוע לפני פיטורים הוא שלב קריטי בתהליך סיום העסקתו...
סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים: הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים
רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה...
עם התיק שלנו נתמודד
"עם 'התיק' שלנו נתמודד כל החיים, התיק הזה הוא סמלי, יפה ומרגש"
"משפחה אחת" מארחת את ילדי המשפחות השכולות בטקס מרגש לקראת...
כך תשדרגו את הגינה שלכם
הגינה הביתית היא לא רק מקום להירגע ולהנות ממנו, אלא...
פתרונות אינסטלציה מתקדמים לבית ולעסק
ניהול מערכות אינסטלציה מתקדמות היא משימה שדורשת ידע ומקצועיות, במיוחד...
נשיא המדינה לשגרירים היוצאים לשליחות דיפלומטית: "אין ספק שנושא החזרת החטופים הוא הראשון במעלה. זה צריך להיות המאמץ החזק והמשמעותי ביותר"
"אין דבר חשוב יותר מאשר להביא תוצאה שמשמעותה הצלת חיים...
הדוח השנתי של נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה: ירושלים מובילה עם מספר התלונות לנפש הגדול ביותר
ירושלים שיאנית התלונות לשנת 2024 מבין הרשויות המקומיות, עם 455...
מלון וולדורף אסטוריה ירושלים מציג את מקום הבילוי המושלם לדרינק ולחוויה לילית על רקע הנוף הירושלמי
TERRACE - הטרסה בר הקיץ על גג המלון כולל תפריט משודרג...
סיפורם של זוג קשישים תושבי ירושלים ופרויקט התנדבותי מקסים ומרגש
אהבה, כלבה ושלוש מלאכיות צעירות: הסיפור של יהודה ויהודית מירושלים כשפרויקט...
רחפן אוטונומי לשיפור רמת הניקיון בסביבות פתוחות ומשחק גיימינג ליצירת סימולציות קרב
אלו המיזמים הזוכים במסגרת ה"דמו דיי" של אקסלרטור AtoBe של...
דילוג לתוכן