"התרגשנו להיות כמו כל סטודנט באוניברסיטה" – 14 סטודנטים עם מוגבלות סיימו את לימודיהם באוניברסיטה העברית במסגרת תוכנית שוב"ל – שווה בלימודים

"התרגשנו להיות כמו כל סטודנט באוניברסיטה" – 14 סטודנטים עם מוגבלות סיימו את לימודיהם באוניברסיטה העברית במסגרת תוכנית שוב"ל – שווה בלימודים
קרדיט: אלווין ישראל

באירוע מרגש ורב משתתפים הסתיים בשבוע שעבר מחזור ד' של תוכנית שוב"ל – שווה בלימודים באוניברסיטה העברית בירושלים. את הקורס סיימו 14 בוגרים עם מוגבלות, אשר השתתפו במפגשים אקדמאיים מעשירים בפסיכולוגיה, משפטים ויישומי מחשב, ביוזמת עמותת אלווין ישראל ובהנחיית סטודנטים מהאוניברסיטה העברית אשר שימשו כמנטורים לאורך הקורס. תוכנית שוב"ל נועדה להעניק חוויה אקדמית מותאמת לבוגרים עם מוגבלות קוגניטיבית. התוכנית גם מהווה הזדמנות לסטודנטים של האונ' העברית להכיר את האנשים עם המוגבלות הקוגניטיבית ואת חוזקותיהם, לצד האפשרות לסייע בידם בחיזוק תחושת השייכות והביטחון העצמי שלהם .

במסגרת תוכנית שוב"ל עוברים הסטודנטים הכשרה ייחודית, על-ידי הצוותים המקצועיים של עמותת אלווין ישראל, הכוללת בין השאר, הסבר על פישוט לשוני והיכרות עם האוכלוסייה ולאחריה הם בונים תוכנית לימודים מותאמת. לסטודנטים המיוחדים מוצמדים סטודנטים – מנטורים המלווים אותם ועוזרים להם להתחבר לחיי החברה בקמפוס ומסייעים להם בהבנת החומר הנלמד.

דור ברנע , סטודנט בשנה ב' למשפטים ומנהל עסקים שהוביל את התוכנית באונ' העברית: "היה לי חשוב לעשות פעילות חברתית והסתקרנתי מהרעיון של שילוב אנשים עם מוגבלות באוניברסיטה. גיוס המנטורים היה מאתגר לאור אירועי התקופה ולאור העובדה שסטודנטים רבים נמצאים בשירות מילואים פעיל. השתחררתי ממילואים באמצע פברואר ומיד התחלתי לחפש סטודנטים שישמשו כמנטורים. משתתפי התוכנית מספרים שהמפגש היה מיוחד מאוד, חלקם ללא ניסיון והכרות עם אנשים עם מוגבלות והם הופתעו מהיכולות ומהעניין שהסטודנטים של אלווין הביעו בשיעור".

מיכל, סטודנטית עם מוגבלות קוגניטיבית המשתתפת בתוכנית מספרת: "התרגשתי ללמוד באוניברסיטה יחד עם החברים שלי ועם סטודנטים רגילים שעזרו לנו. השיעורים וההרצאות היו מעניינים מאד ואני מאושרת שניתנה לי ההזדמנות להרגיש איך זה להיות סטודנטית".

מרגלית פילר, מנכ"לית אלווין ישראל: תוכנית שוב"ל ממשיכה לצמוח ומופעלת כבר במספר אוניברסיטאות ברחבי הארץ. עשרות אנשים עם מוגבלות קוגניטיבית, מקבלי שירות של אלווין ישראל, זכו לחוות את החוויה הסטודנטיאלית ולהרגיש כאחד האדם. אני רוצה להודות לדיקן הסטודנטים, ליחידה למעורבות חברתית, לצוות אלווין סניף ירושלים וכמובן לסטודנטים שהתגייסו לקחת חלק בתוכנית, על הפתיחות וההבנה בחשיבות תוכנית מסוג זה ליצירת חברה מחבקת ומשלבת תוך הסרת חסמים ודעות קדומות. התוכניות להמשך גדולות וארוכות טווח כשהרצון הוא להרחיב את הפרויקט ולפתוח את הדלת האקדמית ברחבי הארץ".

קרדיט: אלווין ישראל
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ישראל חוזרת לבמת המלונאות העולמית: וולדורף אסטוריה ירושלים ברשימת מלונות היוקרה של Forbes Travel Guide
לאחר שנתיים שבהן ישראל נעדרה מדירוג היוקרה הבינלאומי, ענף המלונאות...
בית הקונפדרציה מארח את יוסי פיין עם "גם וגם" מופע הבכורה לשירי אלבומו החדש יום חמישי, 12.3.26, בשעה 20:30
בית הקונפדרציה בירושלים בניהולו של אפי בניה יארח את יוסי...
נשיא המדינה נפגש עם משפחות הנרצחים בחברה הערבית
"זהו כתם על פניה של מדינת ישראל, זהו אתגר לאומי...
מובילים חדשנות במיזרח ירושלים: שני מיזמי AI של צעירים ממזרח ירושלים זכו בתחרות סטארטאפים שהתקיימה לראשונה במזרח העיר
מיזמים טכנולוגיים שפותחו על ידי צעירים ממזרח העיר זכו בתחרות...
המדריך המלא לבחירת מחשב נייד
מחשב נייד HP - הבחירה המושלמת לעסקים מחשב נייד HP מציע...
נשיא המדינה התקבל בטקס רשמי על ידי המושלת הכללית של אוסטרליה
במסגרת ביקורו הרשמי באוסטרליה, נשיא המדינה יצחק הרצוג, התקבל היום,...
לאור מצב החירום בחברה הערבית, העלייה במקרי הרצח והאלימות- נשיא המדינה ביקר בסח'נין
נשיא המדינה: ״המאבק בפשיעה ובאלימות בחברה הערבית חייב לעמוד בראש...
בנייני האומה פותחים את 2026 עם עונה חדשה של "במת האומה" חגיגה של מוזיקה וקולינריה עם מיטב האמנים שלמה ארצי במופע החורף: מירי מסיקה וקרן פלס על במה אחת ישי ריבו והפילהרמונית הכבש ה-16 ועוד..
מרכז הקונגרסים הבינ"ל בנייני האומה ירושלים פותחים את שנת 2026...
בהמשך לפגישותיו בדאבוס: נשיא המדינה נפגש עם מזכ״ל נאט״ו, נשיא פינלנד ושר החוץ של שוויץ
בהמשך לפגישותיו בדאבוס: נשיא המדינה נפגש עם מזכ״ל נאט״ו, מארק...
מכון גמילה מסמים – הדרך לחיים נקיים ובריאים
השפעת ההתמכרות על חיי הפרט התמכרות לסמים היא בעיה עמוקה ורבת־פנים...
דילוג לתוכן