הראשל"צ לשעבר הרב עמאר: "המשיכו לספר באוזני ילדיכם". הרב רבינוביץ: "הסיפור של העם היהודי'

הראשל"צ לשעבר הרב עמאר: "המשיכו לספר באוזני ילדיכם". הרב רבינוביץ: "הסיפור של העם היהודי'
הצנחנים משחזרים את התמונה בכותל אחרי 52 שנים. צילום: אלבום פרטי

רבני ירושלים התרגשו ושמחו לקבל את ספר הילדים: "אריות על הגבעה"

כשאירח הרב שלמה עמאר את שלשת לוחמי הצנחנים משחררי הכותל המערבי במלחמת ששת הימים, ד"ר איציק יפעת, חיים אושרי וציון כרסנטי, הרב הקשיב בהתרגשות על סיפורי ההקרבה, מסירות הנפש והאמונה. הרב אריה שטרן ,רבה של ירושלים,  גילה בקיאות בפרטי הקרבות במלחמת ששת הימים וסיפר כי היה בגזרת רמת הגולן, ואילו הרב שמואל רבינוביץ, רב הכותל, בירך את הצנחנים בני ה-76 שימשיכו לספר את סיפורו של העם היהודי. המפגשים התקיימו לרגל הוצאת ספר ילדים ראשוני וייחודי מסוגו: "אריות על הגבעה", שכתב המחנך והסופר עמנואל בן סבו, והעניקו הצנחנים לרבנים.

 

שלשת הצנחנים משחררי הכותל, חיים אושרי, ציון כרסנטי וד"ר איציק יפעת, יחד עם המחנך והסופר עמנואל בן סבו, ערכו סיור מרגש בירושלים והעניקו למספר אישים את ספר הילדים החדש:"אריות על הגבעה", אותו כתב הסופר עמנואל בן סבו אודות קרבות גבעת התחמושת במלחמת ששת הימים. 

המפגש הראשון התקיים בלשכת הראשל"צ, הרב שלמה עמאר, רבה של ירושלים, הרב עמאר אירח בלבביות את הצנחנים והסופר ואף עמד בדבריו על חשיבות " והגדת לבניך" , להמשיך להפיץ את הניסים שאירעו במלחמה, הרב בירך את האורחים בבריאות טובה ואיתנה. הרב נפעם מסיפורו המרגש של הצנחן ציון אשר סיפר לרב עמאר איך בהיותו בן יחיד ואח לשש בנות נדרשה חתימת הוריו כדי שיתגייס לצנחנים . " זייפתי את חתימת ההורים  כדי להתגייס לצנחנים , סיפר ציגי והוסיף , להוריי נודע דרך אגב על היותי צנחן , .אבי , שהיה מפקד בהגנה נכנס מהיום הראשון של מלחמת ששת הימים לבית הכנסת ולא יצא מבית הכנסת עד היום האחרון למלחמה , אימא סיפרה לי מאוחר יותר שבכל הימים הללו אבי רק שתה מים והתפלל לחזרתי הביתה מהקרב בשלום .

 כשהגעתי לכותל הרמתי ידיים לריבונו של עולם והתפללתי : " תחזיר אותי למשפחה שלי בחיים",  אלוקים נענה לתפילותיי" אומר ציגי. 

הרב אריה שטרן, רבה של ירושלים, שמח מאוד על הביקור ועלעל בספר "אריות על הגבעה", הרב שטרן שיתף את הנוכחים בהיותו לוחם בגזרת רמת הגולן בזמן מלחמת ששת הימים, הלוחמים שיתפו את הרב ברגעים הכואבים על המחיר הנורא וכן על רגעי החסד, העוז, האמונה והביחד. הרב שטרן סיפר כי אחד מנכדיו הינו צנחן. הרב התרגש מאוד מבקשת שלשת הצנחנים בתום הפגישה: "כבוד הרב תפעל לאחדות עם ישראל, לקרוב לבבות בשגרה, לא רק כשאנחנו במלחמה" ביקשו.

ראש העיר ירושלים משה לאון אף הוא שמח לפגוש בצנחנים וברך אותם על הנצחת קרב גבעת התחמושת בספר לילדים. 

שיא הביקור בירושלים היה כאשר הצנחנים והסופר הגיעו לרחבת הכותל, התפללו ורכנו על אבני הכותל, נושאים תפילה הבוקעת מהלב. לאחר התפילות בכותל אירח רב הכותל, הרב שמואל רבינוביץ את הצנחנים והסופר בלשכתו, הרב רבינוביץ דיבר על חשיבות כתיבת הספר, על חשיבות הלוחמים בשחרור ירושלים בכלל והכותל בפרט, ואמר: "אתם חלק משמעותי בסיפור של העם היהודי".

הצנחנים משחזרים את התמונה בכותל אחרי 52 שנים.
צילום: אלבום פרטי
משה לאון ראש העיר ירושלים עם הצנחנים והסופר.
צילום: אלבום פרטי
הרב רבינוביץ שמואל, "אתם חלק חשוב מסיפורו של העם היהודי".
צילום: אלבום פרטי
הגר"ש עמאר עם הצנחנים וסופר הספר "אריות על הגבעה".
צילום: אלבום פרטי
הרב אריה שטרן עם הצנחנים, הסופר והספר "אריות על הגבעה"
צילום: אלבום פרטי
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"עשיתי המון החייאות במהלך 45 השנים שלי במד"א, אבל אותה לעולם לא אשכח": סיפור הצלת החיים של יעל בת ה-5
בבוקר יום שבת רגיל לחלוטין יעל אתרוג בת ה-5 מצור...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לפגיעה בביתו של השופט סולברג, במסגרת טקס פרס חיים הרצוג לתרומה ייחודית למדינת ישראל
״בבוקר הזה, כשאנו מתכנסים להענקת פרס לזכר אבי, הנשיא השישי...
RISING: הסרט הראשון על המאבק למען הדמוקרטיה בישראל בהקרנת בכורה עולמית בסינמטק ירושלים
הסרט ״RISING: קולות של מאבק ותקווה״ מביא תיעוד נדיר של...
רבוע כחול נדל"ן וכלל ביטוח ופיננסים קיבלו אישור תב"ע לפרויקט במתחם קניון הדר בירושלים
רבוע כחול נדל"ן, חברת הנדל"ן המניב והמגורים שבשליטת איש העסקים...
הדגל שמעל ההר: הבופור, הביטחון והבית הישראלי מאת אל"מ (מיל') ד"ר רונן איציק
כשאני כותב על הבופור, אני לא כותב כפרשן רחוק או...
נשיא המדינה קיים אירוע לציון 85 שנה לפוגרום ביהודי עיראק - הפרהוד
נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״85 שנים חלפו מאז אותו פוגרום...
תזמורת הבארוק ירושלים בקונצרט סיום העונה בכורה ישראלית ל"קינת דוד"
אנדרו פארוט - מנצח,  יונתן סויסה - אלט וטנור, איתמר...
סיפורו של יוסף בן ה-8 שלקה בשבץ מוחי והגיע להודות לחובשת במוקד החירום 101 של מד"א
איך אתם מגיבים כשהבן הקטן שלכם מתלונן על כאב ראש?...
כשהזיכרונות הפכו למנגינה: הקשישים הירושלמים שהעניקו השראה ליצירות מוזיקליות מרגשות
מה קורה כשסיפור חיים ירושלמי פוגש סטודנט צעיר להלחנה? בירושלים...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה לזכר חללי מערכת שלום הגליל
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים והניח זר היום, יום...
דילוג לתוכן