בישראל צפויה רעידת אדמה חזקה יותר מאשר בהאיטי

בישראל צפויה רעידת אדמה חזקה יותר מאשר בהאיטי

בעקבות רעש האדמה הקטלני בהאיטי, בודקים במד"א את המוכנות לעמידה באירועים קשים, בעיקר מבחינת נכונות העהודים להתגייס למשימה. מחקר חדש שנעשה במד"א מוכיח כי העובדים מחוייבים להצלת חיים, אם כי החשש מגורל בני המשפחה במקרה של אירוע המוני, גדול.

מגן דוד אדום בישראל מתרגל תכופות כמעט כל תסריט אפשרי שיכול לפקוד את מדינת ישראל – החל באסון ביולוגי וכלה ברעידת אדמה בעוצמה גבוהה וכמו תמיד – המציאות חזקה מהדמיון: רק לפני מספר חודשים תרגלו במד"א תרחיש אימים של רעידת אדמה המפילה את מגדל כלבו שלום בתל אביב ומוחקת מבנים ברדיוס גדול ממוקד הרעש ודוגמא חיה לתסריט המבהיל ארעה בשבוע שעבר בהאיטי.  

הנחת העבודה בהנהלת מד"א היא, שרעידת אדמה בעוצמה גבוהה יכולה להתרחש בישראל בכל רגע נתון ואין ספק שתוצאותיה יהיו הרסניות ואכזריות. ד"ר אלי יפה, מומחה בנושא רעידות אדמה בארגון, סבור כי רעידת אדמה בישראל תהיה חזקה יותר מרעש האדמה ההרסני שפקד את האיטי בשבוע שעבר ותגבה קורבנות רבים: "תרגלנו תרחיש של אסון המוני בעקבות רעידת אדמה בעוצמה של 7.4 בסולם ריכטר. התרחיש, שנראה לנו בלתי מציאותי בשעתו, דימה רעידת אדמה בעוצמה של 7.4 בסולם ריכטר בעקבותיה קורס מגדל שלום בתל אביב. התוצאה: אלפי בני אדם קבורים תחת ההריסות, מאות בניינים הרוסים ושכונות שלמות שנמחו מעל פני האדמה, אלפי בני אדם לכודים וככל שעובר הזמן פוחת הסיכוי לחלצם בחיים. בבניינים רבים בעיר נבקעו סדקים עמוקים בקירות ויש חשש שיקרסו ברעשי המשנה".  

הנחת העבודה שנבדקה בתרגיל הייתה – בין היתר – כי בשעות הראשונות עובדים ומתנדבים במד"א יהיו טרודים בחילוץ ובטיפול בבני משפחותיהם ולא יגיעו למקומות ההרס ועל כן הניצולים יצטרכו לטפל בנפגעים בעצמם. אולם מחקר שנערך בקרב מאות מעובדי מערך רפואת החירום במד"א, העלה כי רובם המוחלט של העובדים (98%) מודעים לתרחיש החמור ויחד עם זאת 80% מהם מתכוונים להגיע גם ללא קריאה ממד"א, לסייע בטיפול בקורבנות האסון.  

העובדים הביעו את חששם לבני משפחותיהם וציינו שהדאגה למשפחה היא החסם העיקרי במידה ויצטרכו לפעול. כמחציתם (57%) סבורים שמשפחתם תוכל להתמודד עם האירוע גם ללא עזרתם, כאשר הם יקראו לפעילות. באופן כללי, העובדים חשים מוכנים להתמודדות עם רעידת האדמה מבחינה מקצועית (79%) ומבחינה נפשית (81%).  

מנכ"ל מד"א, אלי בין, מכיר היטב את נתוני ההתגייסות הגבוהים של מתנדבי ועובדי הארגון: "הנתונים הללו אינם מפתיעים כלל, ואף הוכחו בשטח. בתקופת מלחמת לבנון השניה ומבצע עופרת יצוקה, מתנדבים ועובדים מכל רחבי הארץ ולא רק מהאזורי הלחימה, ביקשו להגיע לסייע תחת מטחי טילים וסכנה אמיתית לחייהם. מגן דוד אדום ימשיך לתרגל תרחישי קצה, על מנת להגיע במוכנות מקסימאלית לכל זירה". 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מהדורתו ה-42 של פסטיבל הקולנוע ירושלים (17-26 ביולי) תיפתח בהקרנת בכורה של הסרט זוכה פסטיבל קאן "ערך סנטימנטלי"
"ערך סנטימנטלי", יצירת מופת בבימויו של יואכים טרייר שזכתה בפרס...
מלון אמריקן קולוני ירושלים המקום הנכון והרגוע להיות בו בימים אלה
הבריכה, הגינות, הקולינריה והשקט, מלון אמריקן קולוני מציע את כל...
אירוע האמנות השנתי הגדול, הוותיק והמשפיע ביותר בירושלים עם אלפי מבקרים - יוצא לדרך!
פסטיבל מנופים 2025: "נקודת קיצון" 22-26 ביולי בירושלים *השקה של מתחם...
פגישת עבודה ברקע סיום מבצע ״עם כלביא״
מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אמיר ברעם ומבקר המדינה, מתניהו...
העיצוב של ''מלון התיאטרון' החדש בירושלים: מראה יוקרתי המשלב אותנטיות ירושלמית. חזית המלון מתכתב עם חזית תיאטרון ירושלים
מלון היוקרה החדש בירושלים, מלון התיאטרון, נפתח השבוע לקהל הרחב. ...
פסטיבל הקולנוע הבינלאומי ירושלים ה-42 ייפתח במועדו ויתקיים בין התאריכים 17-26 ביולי
צוות פסטיבל הקולנוע הבינלאומי ירושלים מודיע היום, כי המהדורה ה-42...
חבר הנאמנים של מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים צירף לשורותיו חברים חדשים
במהלך מפגש מושב חבר הנאמנים השנתי של מכללת עזריאלי להנדסה...
הספד נשיא המדינה יצחק הרצוג בהלווייתו של יונתן סמרנו ז״ל
משפחת סמרנו האהובה, קובי, איילת, יאיר, וכל אוהביו, אהוביו ומוקיריו...
נשיא המדינה במוקד המבצעי הארצי של מגן דוד אדום: ״האויב מנסה להתיש אותנו בטפטופי טילים - אבל בסוף הם ירימו ידיים כי לא תהיה להם ברירה״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל ביקרו היום, יום שני,...
מלון היוקרה החדש: ''מלון התיאטרון' נפתח לקהל הרחב בירושלים
מלון היוקרה החדש בירושלים, מלון התיאטרון, נפתח  לקהל הרחב.  מדובר...
דילוג לתוכן