תוכנית המתאר ירושלים 2000 יוצאת לדרך

תוכנית המתאר ירושלים 2000 יוצאת לדרך

מטרת התוכנית היא ליצור פרוגראמה מובנית ואחידה לעיר תוך מבט עתידי על המבנה והאופי הראוי לעיר בשנת 2020. התוכנית תשים דגש על שטחים פתוחים בהם אסור לפגוע וקביעת תבנית הבנייה בעיר לשמירה על המרקם הייחודי של העיר.

את התוכנית יזמו וליוו מקרוב ראש העיר ירושלים, אורי לופוליאנסקי, עוד בהיותו יו"ר הוועדה לתכנון ובנייה ומהנדס העיר בעבר, אורי שטרית. את התוכניות ליוו גם מנכ"ל העירייה לשעבר, איתן מאיר ויו"ר הוועדה לתכנון ובנייה יהושע פולק. התוכנית הוכנה על-ידי צוות מתכננים שכלל כ-25 אדריכלים ומהנדסים בראשות משה כהן, מתכנן מחוז ירושלים לשעבר.

לופוליאנסקי מציין כי "חשוב שלכל עיר ובמיוחד לעיר כה מורכבת ומיוחדת כירושלים תהיה תוכנית מסודרת אשר תשקף את החזון שלנו לגבי מבנה העיר בשנים הבאות, הן מבחינת ערכי נוף ושטחים פתוחים, בנייה לגובה, איכות סביבה ומרכזי היי-טק. אני מאמין שמעתה הבנייה העתידית של ירושלים תהיה מוסדרת וברורה לכל הגורמים ולא על פי תוכנית אד-הוק. התוכנית היא תמיד יכולה להיות בסיס לשינויים אבל שינויים אינם יכולים להיות בסיס לתוכנית".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מפגש ספרותי בירושלים: מכשירי כתיבה – זיכרון, דמיון ושפה: שיחה פתוחה עם הסופרת דורית רביניאן לרגל צאת ספרה החדש "שיעורים בפיתוח קול"
 מלון התאטרון בירושלים מארח את הסופרת, משוררת והתסריטאית,  עטורת הפרסים...
מסעדת אושי אושי נפתחה בקניון מבשרת
"אושי אושי" רשת המסעדות האסייתיות הפופולרית פתחה בקניון מבשרת מסעדה...
פסטיבל היין במוזיאון ישראל, ירושלים חוגג 25 שנה: שלושה לילות של יינות משובחים, תרבות וחוויה ירושלמית בלתי נשכחת
הקיץ הירושלמי מגיע לשיאו עם חגיגה עוצמתית במיוחד שמצליחה כבר...
היום (ה') נערך טקס הפתיחה של פסטיבל הקולנוע ירושלים בפעם ה-42 בבריכת הסולטן, תחת כיפת השמיים, אל מול קהל של אלפי צופים ואורחים.
הכוכבת ההוליוודית גל גדות והמפיק האמריקאי לורנס בנדר היו אורחי...
קיץ לילדים במשכנות שאננים
משכנות שאננים, מרכז התרבות והרוח בירושלים, יוצא בסדרת אירועי קיץ...
אירוע האמנות השנתי הגדול, הוותיק והמשפיע ביותר בירושלים עם אלפי מבקרים - יוצא לדרך! פסטיבל מנופים 2025: "נקודת קיצון" 22-26 ביולי בירושלים
השקה מתחם התרבות החדש "בוסתנא" * עשרות תערוכות בגלריות ובמרכזי...
הכרית שלא תוכלו להרים ממנה את הראש
אתם ישנים לא טוב בלילה והאמת היא, שכל בוקר אתם...
פסטיבל הקולנוע ירושלים (17-26 ביולי) מציג את שופטי המהדורה ה-42 של הפסטיבל ואת ימי התעשייה
המסורתיים - בהם תחרות הפיצ'פוינט, מסגרת Pitch Forward  של בוגרי...
סניף “מולאן דורה” חדש בירושלים: הפטיסרי הצרפתי האיכותי פותח סניף חדש במתחם מוזיאון ידידי ישראל ירושלים
רשת הפטיסרי הצרפתית האיכותית והכשרה "מולאן דורה" משיקה בימים אלה...
נשיא המדינה לשגרירים היוצאים לשליחות דיפלומטית: "אין ספק שנושא החזרת החטופים הוא הראשון במעלה. זה צריך להיות המאמץ החזק והמשמעותי ביותר"
"אין דבר חשוב יותר מאשר להביא תוצאה שמשמעותה הצלת חיים...
דילוג לתוכן