"פריחה מאוחרת" – ספר הביכורים של הפרדסן דוד ויסוקר

"פריחה מאוחרת" – ספר הביכורים של הפרדסן דוד ויסוקר

"פריחה מאוחרת" מכיל כחמישים סיפורים קצרים, שנכתבו תוך שימת דגש על חריזה ומשקל. הסיפורים שבספר מחולקים לחמישה שערים: השער הראשון, שָׁרָשִׁים וּמַעְגָּל רִאשׁוֹן, מוקדש לילדותו של ויסוקר בשנו‏ת הארבעים והחמישים, בארץ ישראל הישנה והטובה. הוא כולל חוויות כמו יום טיול בשדות העמק, געגועים לאוכל של אמא או ביקור אצל הדודים ב'כרך הגדול'- הוא כפר ויתקין. השער השני, דְּבָרִים מֵהַלֵב, מוקדש לחוויות אישיות, וכולל סיפורים קטנים, אישיים ומעוררי הזדהות, על אירועים יום יומיים לכאורה, כמו שיחת העלאת שכר של חבר עם הבוס בעבודה, מפגש משעשע עם שוטר או רגעים מבהילים בדרך לחדר ניתוח.  

השער השלישי, כַּל מִינַי, כולל אסופה של סיפורים המבוססים על מגוון חוויות שאסף ויסוקר בארץ ובעולם. מקצתם קצרצרים, מעין תמונות או הבזקי תודעה, כמו סיפור על טיפות מים היוצרות למחבר קשת קטנטנה ופרטית, מקצתם ארוכים ומשעשעים, כמו חוויות מביקור בשוק מרקש שבמרוקו או קומדיית מצבים בבית מלון באילת, בה מעורבים שני זוגות אוהבים וזוג תחתונים אדומים לוהטים.

 בשער הרביעי, בְּעִקְּבוֹת מְשׁוֹרְרִים וּבְהַשְׁפָּעָתָם, מאגד ויסוקר את כל רשמיו בנושאי כתיבה, לימודה וייסוריה, ומקדיש שירים למשוררים שבהשפעתם כתב, ובהם דוד אבידן, אלכסנדר פן, מאיר ויזלטיר ואגי משעול. השער החמישי והאחרון, עַל נְכָדִים וְסִפּוּרִים לִילָדִים, כולל סיפורים שכתב וסיפר ויסוקר לנכדיו.  

בספרו "פריחה מאוחרת" עוסק ויסוקר בנושאים דומים לאלו שהעסיקו את מיטב סופרי ומשוררי ארצנו: כחיים חפר, הוא משתמש בחרוזים בכדי לתאר ענייני דיומא. בדומה ליורם טהרלב, הוא חורז על חוויות נעורים ואהבת המולדת. כמו מאיה ערד, לה מוקדש אחד השירים שבספר, הוא מתאר בחרוזיו אהבה ויחסים תוך-משפחתיים. סיפוריו של ויסוקר מתוארים בשפה פשוטה, ישירה ו"בגובה העיניים". החריזה, משעשעת לפרקים ונוקבת לפעמים, מקנה לסיפורים צביון ייחודי, רענן ושובה לב.

 אודות המחבר: דוד ויסוקר נולד וגדל במושב כפר חוגלה שבעמק חפר, להורים חקלאים, והוא בוגר בית הספר 'כדורי'. כיום מתגורר במושב הדר-עם שבעמק חפר. בגיל שישים אחז לראשונה בעט, ומאז הוא כותב סיפורים קצרים ומחורזים. "פריחה מאוחרת" הוא ספרו הראשון של ויסוקר, היוצא לאחר כמעט עשור של כתיבה. למרות אהבה חדשה זו, שספר ביכורים זה הוא פרי בטנה, לא שכח ויסוקר את אהבתו הראשונה, ועד היום משמש כיועץ לענייני תכנון מים, ומחזיק בעמק חפר משק חקלאי הכולל פרדסים.  

כל האיורים בספר צוירו על ידי רועי גלוסקא.  מחיר מומלץ לצרכן: 68 ש"ח, 143 עמודים. להשיג בסטימצקי, צומת ספרים ובחנויות ברחבי הארץ

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"תיבת נח" תערוכת יחיד לאמנית איריס בן יוסף בשדרות אלרוב ממילא ירושלים המתחם המקורה אוצרת : מיכל סדן בין התאריכים : 16.9-15.11.2025
זוגות זוגות הם פוסעים בסך , פסלי קרמיקה וחימר של...
סוכות עם 'ורטיגו' פסטיבל "מחול בכפר" שלושה ימים של אירוע מתמשך חגיגת תרבות בטבע – עם פעילות מיוחדת לילדים, אירועי מחול, מוזיקה וטעמים מקומיים 8–10 באוקטובר 2025 | חוה"מ סוכות בורטיגו – כפר אמנות אקולוגי, עמק האלה
פסטיבל "מחול בכפר" של 'ורטיגו' חוזר לשלושה ימים של אירוע...
חוגגים את סוכות בירושלים: מלון התיאטרון מציע סוכה רחבת ידיים, שתשמש מרכז אירוח עם חוויה תרבותית, ירושלמית, עם אירועים לכל המשפחה.
הסוכה תהווה מוקד לאירועים אמנותיים ובמהלך חול המועד יערכו  בה...
פרויקט הקו הכחול - תחילת העבודות במקטע המלך ג'ורג': עיריית ירושלים, צוות תחבורה לירושלים, מוריה, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, אגף החשב הכללי ומשרד האוצר מודיעים על תחילת העבודות ברחוב המלך ג'ורג' ורחוב שטראוס בירושלים.
במסגרת פיתוח הקו הכחול, החל מיום ב', ה-15.9.2025 יחלו העבודות...
חוגגים את ראש השנה, סוכות וחגי תשרי בירושלים: מלון התיאטרון החדש והיוקרתי מציע חבילות מיוחדות לראש השנה וחגי תשרי ברוח המשלבת קולינריה, מסורת ואותנטיות ירושלמית יוקרתית
לכבוד חג סוכות תוקם סוכה רחבת ידיים, מהודרת ומעוטרת,  שתשמש...
מלונות דן באזור ירושלים מציעים הופעה חיה וסיורי סליחות
מלונות דן בירושלים מציעים חבילה עם הופעה חיה של שולי...
שורשים מוזיקליים תימניים פסטיבל תימא 2025 יתקיים בירושלים בתאריכים 4.9.25-2.9.25 בשיתוף פעולה בין תימא – האגודה לטיפוח חברה ותרבות בנשיאות ד״ר יגאל בן שלום לבין אגף תרבות בעיריית ירושלים, משרד התרבות והפדרציה הספרדית העולמית. בימי הפסטיבל ייערכו מופעים המביאים יצירה בלתי פוסקת ששורשיה במוזיקה התימנית, כולל חיבורים מפתיעים
בתחילת חודש ספטמבר יתקיים בירושלים פסטיבל תימא 2025. זו הפעם...
חגיגת יפן בירושלים אנימאטסורי 2025 יוצא לדרך! בנייני האומה ירושלים חמישי 28.8.2025 בין השעות 09:00-21:00
רגע לפני סגירת הקיץ וסיום החופש הגדול, יגיעו בחמישי, 28.8.25,...
תערוכת צילומים חדשה במרכז הקונגרסים בנייני האומה "שתיקת הלבה, שירת הרוח"
איסלנד כפי שמעולם לא נראתה דרך עדשתו של מיקי שפיצר,...
נשיא המדינה ערך אירוע לרגל זכייתו של הסרט ״עוד נשוב לרקוד״ בפרס האמי
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיים היום, יום שלישי, י״ח באב,...
דילוג לתוכן