פרויקט פינוי בינוי בבירה תופס תאוצה

פרויקט פינוי בינוי בבירה תופס תאוצה

הוועדה המקומית לתכנון ובניה בעיריית ירושלים תמליץ מחר בפני הוועדה המחוזית על הפקדת תוכנית פינוי בינוי בשכונת תלפיות. הוועדה המחוזית אמורה להפקיד את התוכנית במהלך החודש הקרוב (נובמבר), בכדי שהתוכנית תצא לפועל.

מדובר על תוכנית פינוי בינוי במתחם הנמצא באזור תלפיות – בין דרך חברון ודרך בית לחם. המתחם הוכרז על-ידי הממשלה כמתחם פינוי בינוי בשנת 2004 בניהול חברת פרזות והתוכנית קודמה על-ידי עיריית ירושלים ותוכננה על-ידי אדריכל דוד גוגנהיים.

התוכנית מציעה שני בניינים בחזית רחוב דרך חברון ושני בניינים בחזית רחוב דרך בית לחם. הבניינים בחזית דרך חברון הם בניינים בגובה של 19 קומות והבניינים על דרך בית לחם הם בגובה 15 קומות.

התוכנית כוללת שטח ציבורי פתוח גדול במרכז המתחם בהיקף של כ- 5.1 דונם ושני מעברים ציבוריים המתחברים בין דרך בית לחם ודרך חברון.

בתוכנית 276 יחידות דיור חדשות ושטח ממוצע לדירה בתוכנית הוא 80 מ"ר עיקרי בלבד. שטחי הבניה המוצעים הם 22080 מ"ר עיקרי ועוד 9660 מ"ר, כולם מעל לקרקע – סה"כ 31740 מ"ר מעל לקרקע המהווים 464% משטח המגרש נטו למגורים.

התוכנית מציעה בנין ציבורי בהיקף של 780 מ"ר עבור שימושים ציבוריים ובנוסף מוצע שטח בנוי באחד הבניינים עבור שני גני ילדים/מעונות יום.

פרויקט פינוי בינוי הינו פרויקט הריסה של מבנים שמצבם הפיזי רעוע ולא ראוי למגורים (מבחינת תשתיות, גודל וכד'), ולאחר הריסתם מתפנה שטח שאפשר לנצלו מכל ההיבטים. הפרויקט מותנה במתן פתרונות דיור לדיירים ובהסכמתם.

המתחם בתלפיות עמד בקריטריונים המחמירים של פרויקט מסוג זה והיוזמה להפעלתו עברה את שלבי המיון המקדימים של משרד הבינוי והשיכון. חברת "פרזות" שניהלה את הפרויקט, הגיעה להסכמה עם דיירי המתחם על ביצוע הפרויקט. במתחם התגוררו 72 משפחות בשיכונים משנות החמישים.

תוכניות פינוי בינוי, אותן מקדמת העירייה נעשות מתוך מטרה לשפר את איכות חיי התושבים, לאפשר את שיפור איכות הדיור, להגדיל את הדירות ואת תוספת יחידות הדיור לזוגות צעירים, כחלק מהמגמה העירונית לקידום בניה ודיור לצעירים בכל רחבי העיר.

מצ"ב שרטוט של אחת משלוש החלופות המוצעות.

לפרטים נוספים: אריאלה סמילנסקי-דרעי-דוברת מינהל הנדסה: טל': 02-6298188/050-3122004.

 

 

 

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ספר הניצחון: במטהאוזן הבטיח לו הקלגס כי לא יגיע לעולם לירושלים , בנימין איש הכותל , חי ,אהב ונפטר בירושלים
על מסילת הרכבת , ליד קיר המוות , אל מול...
נשיא המדינה בטקס האזכרה לשמעון פרס ז״ל: ״אסור לנו להפקיר אף זירה, ובוודאי לא את החזית המדינית. משחר קיומנו ידענו: אסור לנו לזנוח את הקשרים. אסור לנו לשרוף את הגשרים. אסור לנו להסתגר, להתבודד ולהתבצר. אסור לנו לעבור למצב של "עם לבדד ישכון"
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, כ״ג...
נשיא המדינה קיבל את כתב ההאמנה של שגריר האיחוד האירופי בישראל והדגיש בפניו את חשיבות היחסים ואת סוגיית החטופים
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל היום, יום שלישי, כ״ג באלול,...
סוכות עם 'ורטיגו' פסטיבל "מחול בכפר" שלושה ימים של אירוע מתמשך חגיגת תרבות בטבע – עם פעילות מיוחדת לילדים, אירועי מחול, מוזיקה וטעמים מקומיים 8–10 באוקטובר 2025 | חוה"מ סוכות בורטיגו – כפר אמנות אקולוגי, עמק האלה
פסטיבל "מחול בכפר" של 'ורטיגו' חוזר לשלושה ימים של אירוע...
ראש השנה תשפ"ו: 21,244 עולים הגיעו לישראל מאז ראש השנה אשתקד 3,123 עולים בחרו להתיישב בירושלים והסביבה
שר העלייה והקליטה, אופיר סופר: "הנתונים מעוררי השראה וממחישים את...
נשיא המדינה נפגש עם מזכיר המדינה האמריקאי
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום שני, כ״ב באלול,...
נשיא המדינה ביקר באבו גוש: ״הלוואי שכל העולם יראה כיצד יהודים, מוסלמים ונוצרים יכולים לחיות כאן יחד באהבה ובכבוד״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שני, כ״ב באלול,...
מתגייסים למען מילואימניקים לוחמים: מלון היוקרה בירושלים: מלון התיאטרון יארח לראש השנה חיילי מילואים ולוחמים כאות הוקרה למאמצם ופועלם
מלון היוקרה בירושלים, מלון התיאטרון, פותח את שעריו בראש השנה...
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר פצועים מהפיגוע הבוקר בשכונת רמות בבית החולים שערי צדק: ״הרוע המוחלט, מה שאנחנו רואים זה הרוע המוחלט ומול הרוע המוחלט אנחנו חייבים להמשיך להילחם בכל הכוח. ישראל מדינה חזקה עם ישראל חי!״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר פצועים מהפיגוע הבוקר בשכונת רמות...
נשיא המדינה בפגישתו עם האפיפיור: ״מחר היום ה-700 מאזנחטפו אחינו ואחיותינו - 48 מהם עדיין בעזה - מוכרחים לעשות הכל כדי להשיבם הכימהר שאפשר״
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, פגש היום, יום חמישי, י״א באלול,...
דילוג לתוכן