המסורתיים – בהם תחרות הפיצ'פוינט, מסגרת Pitch Forward של בוגרי חממת הקולנוע הבינלאומי של סם שפיגל, פאנלים על חופש הביטוי וכנס בנושא יצירה ישראלית ועתיד הקולנוע הישראלי
שופטים בינלאומיים ויוצרים ישראלים יגיעו לשפוט בפסטיבל ירושלים, בהם המפיק האמריקאי הוותיק לורנס בנדר, וכן במאים, מפיקים ואנשי קולנוע מגרמניה, בריטניה וצרפת – לצד יוצרים ישראלים בהם ערן ריקליס, תום שובל ודני רוזנברג.
המפיק האמריקאי לורנס בנדר ("ספרות זולה", "כלבי אשמורת", "סיפורו של וויל האנטינג") יקבל אות הוקרה בטקס הפתיחה של הפסטיבל על תרומתו לעולם הקולנוע הבינלאומי ויקיים כיתת אומן. הבמאים הגרמנים יוליה פון היינץ ("טיול שורשים") ו-מתיאס גלסנר ("יצירה אחרונה", זוכה פרס התסריט בפסטיבל ברלין 2024), מנהלת פסטיבל טאלין טינה לוק, המפיקים הצרפתים אלן גולדמן ("החיים בוורוד", "קצין ומרגל" ועוד רבים אחרים) ו-ברונו נהון ("הסיפור של סולימאן"(, המפיק הבריטי טדי לייפר ("כל מה שנושם"). לצידם ישפטו הבמאים הישראלים ערן ריקליס ("ערבים רוקדים", "עץ לימון", "הכלה הסורית", "לקרוא את לוליטה בטהראן"), תום שובל ("הנוער", "מכתב לדוד"), דני רוזנברג ("מותו של הקולנוע ושל אבא שלי גם", "החייל הנעלם"), טל גרניט ("מיתה טובה", "חופש גדול" "הנשף") ו-ג'ולי שלז ("מוכרחים להיות שמח", עפולה אקספרס").
ימי התעשייה המסורתיים של הפסטיבל חוזרים ובמרכזם ארבעה ימים של תחרות הפיצ'פוינט, פאנלים מקצועיים המוקדשים למאבק על חופש הביטוי בישראל וכנס על עתיד הקולנוע הישראלי

כנס התעשייה של פסטיבל הקולנוע ירושלים | 17-20 ביולי 2025
פסטיבל הקולנוע ירושלים יקיים גם השנה את ימי התעשייה (17-20 ביולי) הכוללים מגוון אירועים מקצועיים המפגישים בין תעשיית הקולנוע הישראלית והבינלאומית, מסגרות פיצ'ינג חדשות וכנס בנושא חופש הביטוי ויצירה ישראלית תחת רגולציה.
האירוע המרכזי של ימי התעשייה הוא תחרות הפיצ'פוינט שתתקיים השנה במהדורתה ה-17, מסגרת תחרותית לסרטים באורך מלא הנמצאים בשלבי הפקה ועריכה. במהלך האירוע, מעניק הפסטיבל לאנשי קולנוע מקומיים הזדמנות לגייס מימון עבור פרויקטים קולנועיים במסגרת תחרות פיצ'ינג הכוללת מסלול לסרטים בשלבי פיתוח מתקדם ולקראת צילומים, ומסלול נוסף לפרויקטים שכבר צולמו (work in progress). השנה תתקיים המהדורה בפורמט היברידי, בו ייערכו מפגשים עם אורחים בינלאומיים שיגיעו לירושלים, ובנוסף מפגשי אונליין עם אנשי תעשייה מהעולם. המשתתפים יתחרו על פרסים כספיים ומענקים לשירותי עריכה וסאונד. השופטים בתחרות: מאיה אסמלם (WestEnd Films), הבמאי המקסיקני מישל פרנקו ו-מישל זאנה מחברת ההפצה הצרפתית סופי דולאק.
הפרויקטים שנבחרו להשתתף השנה: "אישה שניה" של יוסף אבו־מדיעם (זוכה הפרס הגדול על סרטו "עיד" בפסטיבל הקולנוע ירושלים 2024), "הגן של עדן" של הבמאי עומר טובי ("טרופיקנה"), "האם זאת אהבה" של הבמאית הניה ברודבקר ("שלושתנו", זוכה פרס דיאמונד בפסטיבל הקולנוע ירושלים 2023), "לאן" של הבמאי אסף מכנס, "ילדי הבר" של הבמאית כליל כובש, "עוד דקה את נעלמת" של הדס איילון, "ענני אבק" של ענבר חורש, "אלברזך" של האמד שארוף. בפיצ'פוינט יחולקו פרסים ומענקי עריכה בסך 100 אלף שקלים.
בנוסף, תקיים חממת סם שפיגל לקולנוע בינלאומי, את אירועPitch Forward – בו יציגו בוגרות ובוגרים שפיתחו את התסריט שלהם במחזורים האחרונים של החממה, ונמצאים בשלבי גיוס ומימון להפקה, וישתפו בתהליך שבדרך. הפרויקטים שישתתפו: "הגדר הטובה" של הבמאי הלל ראטה,
"המורה לכדוריד" של הבמאית סיון נועם שמעון, "גלות" של הבמאי עוז צירלין ו-"שבעה פרקים בהישרדות" של הבמאית אודיה רוזנק.

גם השנה תתקיים תחרות פיצ'ינג קצרים בשיתוף קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, עבור יוצרות ויוצרי קולנוע ותיקים ומנוסים, במסגרתה יוענק מענק בסך 370 אלף שקלים לזוכה התסריט הקצר הטוב ביותר. משתתפים בתחרות הבמאים: שירי נבו פרידנטל, דותן מורנו, דוד אופק, שרון מימון וארז תדמור, ליאור דיין, יונה רוזנקאיר, רענן טסלר.
בנוסף לאירועים אלה יתקיימו השנה גם מסגרות פיצ'ינג חדשות: תחרות impact בשיתוף קופרו – תחרות לסרטים תיעודיים בעלי פוטנציאל להשפעה חברתית, פיצ’ינג דוקוסטרט – חממת פיתוח לסרטים דוקומנטריים ליוצרים בראשית דרכם בשיתוף הפורום הדוקומנטרי ו-YerushalAim 2025 – תחרות חדשנית של המיזם למדיה בירושלים ליצירת סרטים קצרים בעזרת בינה מלאכותית.
גם השנה יתקיימו פאנלים מקצועיים המוקדשים למאבק על חופש הביטוי והיצירה בישראל:
חופש הביטוי והיצירה בישראל של היום – על הפגיעה המתמשכת בחופש הביטוי, על הגבולות המשתנים מאז קום המדינה, ועל האתגרים הניצבים בפני יוצרים ואנשי תרבות כיום. בהשתתפות: פרופ' סמי שלום שטרית – יו"ר פסטיבל קולנוע דרום, עו"ד הגר שחטר – האגודה לזכויות האזרח, פרופ' אדם שנער – אוניברסיטת רייכמן, והיוצר רמי יונס.
יצירה ישראלית תחת רגולציה: עתיד חוק הפקות המקור – על השחיקה בתעשיית הטלוויזיה בישראל לנוכח היעדר רגולציה, המאבק על החוק החדש והמאמץ להבטיח יצירה ישראלית מקורית ומקומית. בהשתתפות: אלירן אליה – יוצר, יו"ר איגוד הבימאיות והבימאים, שמעון אלקבץ – יו"ר מועצת הקולנוע, המפיקה שולה שפיגל, יורם מוקדי – לשעבר סמנכ"ל התוכן של הוט.
אירועי התעשייה ייחתמו בהקרנת בכורה של הסרט החדש של נדב לפיד, "כן", ולאחריה שיחה כנה של ארי פולמן עם לפיד על היותו במאי ישראלי באירופה בתקופה מורכבת זו.
האירועים פתוחים לאנשי תעשייה, ליוצרים ולציבור הרחב בהרשמה מראש.
