משבר כלכלי? לא אצלנו

משבר כלכלי? לא אצלנו

בדברו בקבלת פנים של יישום, חברת מסחור הטכנולוגיה של האוניברסיטה העברית, במסגרת כנס ILSI ביומד 2009, אמר מר ניר ברקת, ראש העיר ירושלים, כי עיריית ירושלים בשיתוף עם הרשות לפיתוח ירושלים, צפויות לגייס ולהשקיע כ-100 מיליון ₪ על פני 5 השנים הקרובות לקידום תעשיית מדעי החיים בבירה. התקציב ישמש בין השאר לחיזוק התשתיות הנחוצות למחקר ופיתוח בתחום הביומד; להכשרת כוח אדם מיומן לתעשיית מדעי החיים; לקידום ואכלוס פארק הביומד הייעודי הראשון במדינה בקמפוס של בית החולים הדסה עין-כרם ובית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית; ולהקמת קרן השקעות שתתמקד בחברות ביומד הפועלות בירושלים.

"אני מחויב באופן אישי לתחום הביומד ובימים אלו אני מוביל מהלכים אסטרטגיים להמשך מיצוי הפוטנציאל הטמון בנכסים ובתשתיות הביו-רפואיות בעיר. בכוונתי, בין השאר, להעניק תמריצים כספיים בכדי לעודד חברות רב-לאומיות להגיע לירושלים, כמו גם להגדיר את ירושלים כאזור כלכלי מיוחד עם הטבות מס לחברות עתירות ידע. כל אלו נועדו כדי להפוך את ירושלים לבירת הביומד של מדינת ישראל ולשם דבר בתעשייה הבינלאומית", אמר ראש העיר.

ראש העיר הסביר כי כבר שנים הוא רואה במדעי החיים תחום בעל חשיבות עליונה לפיתוחה הכלכלי של העיר וליצירת מקומות עבודה חדשים, וכי יש בכוונתו להמשיך ואף להעצים את מגמת הצמיחה של תעשיית הביומד בבירה לה אנו עדים בשנים האחרונות. "למרות המצב הכלכלי, חל גידול של כ-20% במספר החברות וכ-34% במספר המועסקים בתעשיית הביומד בעיר, בהשוואה לשנת 2006. עם חברת טבע כעוגן של תעשיית הפארמה בבירה, חברות ביו-פארמה נוספות ביניהן פרוטליקס ואומריקס שנרכשה לאחרונה על ידי ג'ונסון אנד ג'ונסון, מצטרפות ל-110 חברות ביומד הפועלות כיום בירושלים והמעסיקות יותר מ -3,250 עובדים. אנו צופים כי מגמת הצמיחה תלך ותגבר באופן משמעותי בשנים הקרובות. תחזית ההשקעות מצד חברות הביומד בבירה לחמש שנים הבאות צפויה להגיע ללמעלה מ-350 מיליון דולר, המלווה בתוספת של כ-2,000 עובדים במהלך חמשת השנים הקרובות. מדובר בתוספת תעסוקה של כוח אדם איכותי בעלי תארים אקדמיים ואקדמיים מתקדמים במקצועות הביולוגיה, ביוטכנולוגיה, כימיה, רוקחות ומקצועות הנדסה השונים."

ד"ר שירלי קוטנר, מנהלת ביו-ירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים הוסיפה, "תעשיית מדעי החיים בבירה נתמכת על ידי תשתית אקדמית ומחקר ופיתוח מפוארים שכבר הניבו שתי תרופות חדשניות Doxil ו-Exelon, אשר מקורן באוניברסיטה העברית, והנמכרות בלמעלה ממיליארד דולר בשנה. ירושלים היא מרכז הידע החשוב ביותר של מדינת ישראל בתחום מדעי החיים בכלל והביו-פרמצבטי בפרט. באוניברסיטה העברית מתבצעים כ – 43% מכלל המחקר הביוטכנולוגי של ישראל, ובית החולים הדסה האחראי לכמחצית מהמחקר הקליני בארץ. יש לציין את ביה"ס לרוקחות של האוניברסיטה העברית, הראשון והיחיד במינו במדינה, המשמש זה שנים רבות כשותף אסטרטגי לתעשייה הביוטכנולוגית הפארמה בישראל, ואשר הפך לאחרונה למכון לחקר ופיתוח תרופות. כמו כן, בעיר שוכנת החממה הייעודית היחידה בארץ לפיתוח תרופות ביוליין (BIJ). נכסיה של העיר הופכים את ירושלים למוקד הטבעי של תעשיית הביומד בישראל".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מובילים חדשנות במיזרח ירושלים: שני מיזמי AI של צעירים ממזרח ירושלים זכו בתחרות סטארטאפים שהתקיימה לראשונה במזרח העיר
מיזמים טכנולוגיים שפותחו על ידי צעירים ממזרח העיר זכו בתחרות...
רו"ח והנהלת חשבונות: הדרך להצלחה כלכלית
רואה חשבון לעוסק מורשה    כל עוסק מורשה יודע כמה חשוב להיות...
יועץ פיננסי: הדרך להצלחה כלכלית
עולם הכלכלה מתפתח במהירות וכולל מגוון רחב של אפשרויות והשקעות....
ייעוץ פיננסי לעסקים - הדרך להצלחה כלכלית
החשיבות של ייעוץ פיננסי לעסקים בעולם התחרותי של היום, עסקים חייבים...
ייעוץ פיננסי מוצלח עם שלושה כלים חשובים
ניהול פיננסי נכון הוא המפתח להצלחה כלכלית וליציבות אישית ועסקית...
רואה חשבון מקצועי לעסקים
בעלי עסקים קטנים רבים נדרשים לשירותי רואה חשבון לעוסק פטור...
ליווי פיננסי מקצועי - המפתח להצלחה בתוכנית מחיר למשתכן
רכישת דירה במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן" היא הזדמנות משמעותית עבור...
הכוח לשדרוג העסק שלך: פתרונות מימון לעסקים קטנים
מבוא: חשיבות המימון לעסקים קטנים ניהול עסק קטן דורש מיומנות רבה...
מלונות דן באזור ירושלים מציעים קיץ של חוויות לכל המשפחה שטרם נראו בעיר: מלונות דן בירושלים מציעים חבילות מוסיקליות עם הופעות חיות של עדן בן זקן ואיתי לוי
מלונות דן באזור ירושלים מציעים קיץ של חוויות לכל המשפחה...
הצעד הראשון לעולם המטבעות הדיגיטליים
עולם הקריפטו, שמייצג את מהפכת הכלכלה הדיגיטלית, מציע אינספור הזדמנויות...
דילוג לתוכן