משאית שהחרימה העירייה בגין רוכלות לא חוקית לא תוחזר לבעליה עד תום ההליכים המשפטיים

משאית שהחרימה העירייה בגין רוכלות לא חוקית לא תוחזר לבעליה עד תום ההליכים המשפטיים

עוד קבע בית המשפט כי המשאית שהוחרמה בידי העירייה לא תוחזר לבעליה עד תום ההליכים המשפטיים.

בהכרעת הדין קבעה השופטת רות זוכוביצקי: "אין מחלוקת כלל שלמבקש אין היתר לעסוק ברוכלות במקום. מדובר ברוכלות רחבת היקף כפי שעולה מהצילומים. לפיכך אינני נעתרת לבקשה להחזרת התפוס. המשאית תישאר תפוסה עד לתום ההליכים בכתב האישום שהוגש". השופטת מציינת בפסק הדין כי מדובר בעבירה חוזרת ונשנית, הן על ידי המבקש והן על ידי אחיו, והחרמת המשאית בידי העירייה התבצעה על פי החוק.

ב-14/11 הנאשם שוויקי עדלי, תושב מזרח העיר, עסק ברוכלות ללא רישיון, בנוסף ביצע עבירת תנועה, העמדת משאית על מדרכה בניגוד לחוק תוך הפרעה להולכי רגל, הפרעה לתנועה,לסדר הציבורי וסיכון הולכי רגל. פקחי העירייה יחד עם משטרת ישראל, ביצעו החרמה של הסחורה ו"תפיסת" המשאית.

יצוין כי מספר חודשים קודם לדיון התקבלו תלונות מאזרחים, וביניהם תושבי בשכונה (ראס אל עמוד) ישירות לפיקוח העירוני ובמוקד העירוני, על רוכלות של פירות וירקות במדרכה תוך חסימת מעבר להולכי הרגל וסיכון חייהם. לדברי המתלוננים הרוכלות מתבצעת גם מתוך משאית שחונה באופן קבוע בכיכר ראס אל עמוד.

בדיון שהתקיים בבית המשפט לעניינים מקומיים ב-17/11 עדלי ואחיו שאכר (שהעיד בדיון )טענו בפני בית המשפט כי מדובר ברוכלות חד פעמית, בנוסף האשימו האחים את פקחי העירייה ואנשי המשטרה בגניבת כספם. במהלך הדיון התברר כי ניתנו בעבר 7 דוחות בגין רוכלות ללא רישיון. והשופטת זוכוביצקי דחתה על סף את האשמות האחים על גניבת כספם וציינה :"אין אמת בדברי המבקש ואחיו ואין לסמוך כלל על דבריהם".

בעירייה מציינים כי ימשיכו לפעול כנגד רוכלות בלתי חוקית המפריעה לסדר הציבורי, חוסמת שטחים ציבוריים ויוצרת הפרעה לתנועה ולביטחון הולכי הרגל.

להלן פסק הדין שניתן ביום רביעי י' בכסלו 17/11 על ידי השופטת רות זוכוביצקי בבית המשפט לעניינים מקומיים.

מצ"ב תמונות אותן צילמו פקחי העירייה.

לפרטים: דסי טננבוים ע. דובר העירייה דוברת מינהלי קהילה ותפעול 6297744 -02.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה במוקד המבצעי של מגן דוד אדום: ״חשוב מאוד שמי שיכול יגיע לתרום דם למאגר של מד״א - כדי שנהיה נכונים לכל תרחיש״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, ט״ו באדר,...
נשיא המדינה ביקר את פצועי הפגיעה הקטלנית בבית שמש, בניהם פנינה כהן ששכלה את בעלה וחמותה
נשיא המדינה ביקר היום, יום שני, י״ג באדר, 2 במרץ,...
נשיא המדינה אירח את ראש ממשלת הודו בבית הנשיא
נשיא המדינה: “הודו היא חלק חיוני מהעתיד הגדול של המזרח...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא אתיופיה
במסגרת ביקורו הממלכתי באתיופיה, נפגש נשיא המדינה יצחק הרצוג, היום,...
נשיא המדינה אירח משלחת שגרירים לאו״ם בבית הנשיא
 "על מדינות האו״ם לגלות בהירות מוסרית, אך הן אינן עושות...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לחללים שמקום קבורתם לא נודע
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, ז'...
יפן בירושלים: כנס האנימה והמנגה הגדול בישראל, במעמד שגריר יפן בישראל, הארוקון 2026, פורים בבנייני האומה ירושלים
אנימה, מנגה ותרבות יפן הפכו בשנים האחרונות לחלק מהתרבות עליה...
נשיא המדינה ורעייתו אירחו בבית הנשיא את ארוחת האיפטאר המסורתית לשבירת צום הרמדאן
נשיא המדינה פתח האירוע בהתייחסות למצב החירום בחברה הערבית: אי...
"המעיין - שמורת טבע" - אפי ויסוצקי | תערוכת יחיד פיסול אוצרת גלית צימבליסט שדרות אלרוב ממילא ירושלים המתחם הסגור ינואר - פברואר 2026 שמורת טבע של אש וזכוכית | הסטודיו במתחם "המעיין"
עבור המבקר מבחוץ, השם "המעיין" המתנוסס על דלת הברזל הכבדה...
נשיא המדינה במפקדת התיאום הצבאית-אזרחית לרצועת עזה (CMCC)
״המשטר האיראני טבח בעשרות אלפי איראנים בשבועות האחרונים, וגורם לסבל...
דילוג לתוכן