כמאה אלף מתושבי העיר יוכלו להשתתף בבחירות לחמישה מינהלים קהילתיים בשכונות העיר ב- 14 בדצמבר

כמאה אלף מתושבי העיר יוכלו להשתתף בבחירות לחמישה מינהלים קהילתיים בשכונות העיר ב- 14 בדצמבר

למעלה ממאה אלף תושבים בעלי זכות בחירה (מעל גיל 17) יוכלו להשתתף בבחירות שיערכו ב- 14 בדצמבר להנהלות הציבורית בחמש שכונות עליהן החליטו עיריית ירושלים והחברה למתנ"סים. מדובר במערכת בחירות ראשונה שתתקיים בשכונות בהן לא התקיים תהליך בחירות מזה שנים רבות. לאחר מערכת בחירות זו צפוי מהלך נוסף של בחירות להנהלות שאר המינהלים במהלך שנת 2011.

חלוקת בעלי זכות הבחירה בשכונות השונות הינה: 30 אלף בעלי זכות בחירה בפסגת זאב, מעל ל-7,000 בוחרים בבית צפפה, מעל 32 אלף בוחרים במינהל קהילתי גינות העיר (הכולל את שכונות המושבה הגרמנית, רחביה וקטמון הישנה), עוד כ – 16 אלף בוחרים למינהל בשמואל הנביא (הכולל גם את שכונת רמת אשכול) וכ- 7,000 בעלי זכות בחירה בשכונת חומת שמואל (הר חומה). נתונים אלה הוצגו היום ע"י ראש העיר ניר ברקת בשיחה שקיים עם כתבים לקראת הבחירות להנהלות המינהלים. בנוסף הציג ראש העיר את מבנה ההנהלות הציבורית במינהלים שיהיו בהן 15 חברים, מהם תשעה נציגי השכונה ושישה נציגי מטעם העירייה והחברה למתנ"סים. חברי ההנהלה יבחרו לתקופת כהונה של 5 שנים. עוד הוסבר כי שיטת הבחירות תהיה אזורית, היינו- כל מינהל קהילתי יחולק לתשעה אזורים גיאוגרפים (בדרך כלל השכונות עצמן), כאשר תושבי כל אזור יהיו זכאים לבחור במועמדים שיציגו את עצמם לבחירה באזור מגוריהם בלבד. באופן תקדימי החליטה העירייה כי הבחירות יהיו תקפות במידה ויהיו לפחות מינימום של 20 אחוזי הצבעה.

באשר למתמודדים – כל תושב ותושבת מעל גיל 21 יוכלו להתמודד לבחירות ובלבד שאינם עובדים בשכר במינהל קהילתי או שיש בתפקידם ועיסוקם ניגוד עניינים. את המועמדות להנהלות הציבורית של המינהלים ניתן להגיש עד יום א' ה- 31/10/2010 ובעירייה מצפים ומקווים כי רבים מתושבי השכונות יגישו את מועמדותם.

ראש העיר ניר ברקת אמר במפגש כי בהחלטה לקיים בחירות בכל השכונות בעיר יש אמירה ברורה וחד משמעית שבכוחם של התושבים להשפיע על עתיד השכונות ועל איכות חייהם ולקבוע באופן ישיר ואישי מי יהיו הנציגים שלהם בהנהלות. "תפקיד המינהל הקהילתי הוא כפול, עליו לייצג את צורכי השכונה והתושבים באופן נאמן אל מול העירייה על אגפיה השונים, וכן לסייע לעירייה, לחברה הארצית, למדינה ולתורמים לייעל את פעילותם בהתאם לצורכי השכונה. זהו תפקיד עם אתגרים רבים ומינהלים שפועלים כהלכה יכולים לסייע באופן דרמטי לכמות ואיכות השירותים שניתנים בשכונה. אני קורא לתושבים להתמודד, לבחור, להיבחר ולהשפיע" אמר ברקת.

מחזיקת תיק המינהלים הקהילתיים בעירייה, רחל עזריה הוסיפה ואמרה כי הבחירות הללו ישפיעו במידה רבה על השכונות בהן הן מתקיימות ולכן יש חשיבות גדולה להשתתפות רחבה של התושבים. "אני קוראת לציבור לבוא לבחור את נציגיו במנהל הקהילתי ולכל מי שרואה עצמו שותף לעשייה העירונית והציבורית בירושלים, להתמודד בבחירות", אמרה עזריה. מנהל מחוז ירושלים בחברה למתנ"סים יולי בן לביא אמר כי השאיפה היא שהתושבים שיגישו את מועמדותם להנהלות יהיו בעיקר אנשים בעלי רצון להשפיע ולקחת אחריות על חיי קהילתם וכאלו שנושאי איכות החיים, החינוך ונושאים רבים אחרים מעסיקים אותם. "מדובר בתפקיד מפתח משמעותי ביותר בקביעת, עתידן של שכונות העיר ואנו מצפים למועמדים איכותיים ביותר שירצו לקחת אחריות ולהשפיע", אמר בן לביא.

לצורך המרצת תושבי השכונות להציג את מועמדותם להנהלות המינהלים חשף ראש העיר את הקמפיין הפרסומי שייקרא למועמדים הפוטנציאלים להתמודד. תחת הסיסמא "בחירות בשכונות – ההזדמנות שלך לשנות!" יתחיל כבר בשבוע הקרוב החלק הראשון של הקמפיין. בשלב השני יתמקד הקמפיין בהסברה לכלל הציבור מדוע כל כך חשוב להקדיש דקות ספורות בהליך הבחירה שייקבע למעשה את עתיד השכונה. הקמפיין ידגיש את הזיקה האישית של התושבים לשכונתם וכן את האחריות המוטלת על כל תושבי השכונות להגיע ולבחור.

בברכה –

ורד ליון- ירושלמי ייעוץ תקשורתי ויחסי ציבור

 

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כבוד לנוער!
עם פתיחת החופש הגדול- התנדבו 340 בני ובנות נוער ממועצה אזורית מטה בנימין, לשני ימי...
מסעדת אושי אושי נפתחה בקניון מבשרת
"אושי אושי" רשת המסעדות האסייתיות הפופולרית פתחה בקניון מבשרת מסעדה...
תשעת הימים בגולדיס: תפריט ספיישל דגים וטאבון לחובבי טעמים ונשמה
לקראת תשעת הימים, גולדיס מעדניית הגורמה של ישראל והמובילה בתחום...
מבקר המדינה מתריע על ליקויים בפעילות עיריית ירושלים והמועצה האזורית מטה יהודה
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, מצא ליקויים בשורה של נושאים שבדק:...
לאחר שעשתה היסטוריה וזכתה בגביע ארבע האומות: נשיא המדינה אירח את נבחרת ישראל בכדורגל לקטועי גפיים
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום שלישי, כ”ו בתמוז,...
לאחר ארבע שנים ללא שגריר: נשיא המדינה קיבל את כתב ההאמנה של שגריר פולין בישראל. שגריר מלטה הגיש גם הוא את כתב ההאמנה לנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל היום, יום שני, כ״ה בתמוז,...
ביקוש בירושלים והסביבה למטפלות סיעודיות
לאור הביקוש הגדול למטפלות עבור ציבור הקשישים עמותת מטב יוצאת...
ICC College מחזור רביעי לאקדמיה להפקות אירועים וכנסים בבנייני האומה יוצא לדרך עם חידוש פורץ דרך לראשונה בישראל שילוב לימודי AI בקורס הפקת אירועים המתקיים בבנייני האומה בירושלים
לראשונה בארץ, שילוב לימודי AI  ו ChatGPTבמסגרת הקורס הרביעי להפקת...
אירוע האמנות השנתי הגדול, הוותיק והמשפיע ביותר בירושלים עם אלפי מבקרים - יוצא לדרך! פסטיבל מנופים 2025: "נקודת קיצון" 22-26 ביולי בירושלים
השקה מתחם התרבות החדש "בוסתנא" * עשרות תערוכות בגלריות ובמרכזי...
המנהלת החדשה של תיכון אמית ממלכתי טכנולוגי ירושלים: נעה שיין
במכרז שערכה עיריית ירושלים יחד עם רשת אמית ומשרד החינוך,...
דילוג לתוכן