ירושלים על הגל הירוק: ההכרה העולמית בפרויקט הרמזורים החכמים בעיר

ירושלים על הגל הירוק: ההכרה העולמית בפרויקט הרמזורים החכמים בעיר
קרדיט: יח"צ אקסיליון

חברת אקסיליון עלתה בתחילת השבוע לגמר בתחרות על פרס שותף השנה בתחום הבינה המלאכותית של מיקרוסופט העולמית לשנת 2020, זאת בעקבות יישום פרויקט מאות רמזורים חכמים ברחבי ירושלים.

ירושלים על הגל הירוק
קרדיט: משה ליאון – דוברות עיריית ירושלים

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "שמח שהשותפות ארוכת השנים של העיר עם חברת אקסיליון מקבלת הכרה בינלאומית"

מדובר בתחרות על פרס יוקרתי אשר מוענק מדי שנה על ידי הנהלת מיקרוסופט העולמית במעמד מנכ"ל החברה, סטיה נדלה, בכנס השנתיInspire 2020  . השנה מיקרוסופט קיבלה יותר מ -3,300 מועמדויות מבין שותפיה העסקיים ברחבי העולם.

העלייה לגמר של אקסיליון היא תוצר של הטמעת טכנולוגיה חכמה ב-273 רמזורים בעיר ירושלים, המעניקה עדיפות לרכבת הקלה ומווסתת את התנועה על מנת לאפשר את הגעתה כל 6 דקות. מטרת הרמזור החכם היא לתת העדפה של 100% לרק"ל וכן לעודד את התושבים לנסוע בה. בנוסף, מייצרת הטכנולוגיה גלים ירוקים לרכב פרטי ומורידה עיכובים והמתנות ברמזורים.

יצוין כי ירושלים היא העיר היחידה בישראל שבה מערכת בקרת הרמזורים מאפשרת עדיפות לרכבי תחבורה ציבורית כדוגמת רכבת קלה ואוטובוסים ובנוסף יוצרת גלים ירוקים לרכבים פרטיים ושומרת על בטיחות הולכי הרגל, בהתאם לדרישות הרגולציה של משרד התחבורה. בנוסף, בעקבות הגברת השימוש בתחבורה הציבורית, נרשמה ירידה של 100 אלף טון Co2 במרכז העיר.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "אני שמח שהשותפות ארוכת השנים של העיר ירושלים עם חברת אקסיליון מקבלת הכרה בינלאומית. טכנולוגית הרמזורים החכמים סייעה לקדם את התחבורה הציבורית בעיר ואיפשרה לבירת ישראל להשיג את יעדיה להפחתת פליטות פחמן במרכז העיר. אני מקווה שמירושלים תצא הבשורה הטכנולוגית עבור ערים רבות בארץ ובעולם".

ירושלים על הגל הירוק
קרדיט: יח"צ אקסיליון

גבריאלה שוסטר, סגנית נשיא בכירה לחטיבת השותפים של מיקרוסופט: "השותפים שנבחרו עובדים קשה על מנת לספק במהירות פתרונות לאתגרים המורכבים איתם מתמודדים גופים ברחבי העולם, ולסייע ללקוחות לממש את מלוא הפוטנציאל שלהם עם שירותי הענן של Azure".

מר אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות: "המחשוב של כלי רכב מנועיים והסביבה התחבורתית מוביל לשינויים דרמטיים בתעשיית הרכב העולמית. צמצום העומס ועידוד הציבור לעבור לתחבורה ציבורית הוא אתגר משמעותי עימו מתמודדות ממשלות רבות ברחבי העולם.

רשות החדשנות הישראלית, המקדמת שיתופי פעולה בין האקדמיה והמגזר העסקי, שמחה לתמוך בטכנולוגיה אותה פיתחה אקסיליון של יישום AI כ- SaaS כחלק מביצוע אופטימיזציה מתמשכת של זרימת התנועה באמצעות תובנות תחבורה מבוססות נתונים. חידושים טכנולוגיים אלו מקבלים כעת הכרה עולמית על ידי חברת מיקרוסופט, ומייצרים למגזר ההיי טק הישראלי הזדמנויות משמעותיות להיות חלק ביצירה של סביבת תחבורה חכמה ברחבי העולם".

אילן ויצמן, מייסד ו-CTO באקסיליון: "פתרונות אקסיליון המבוססים על תשתית מיקרוסופט Azure מאפשרים אופטימיזציה מתמשכת תוך שיפור מערך התחבורה במספר הולך וגדל של ערים. אנו ממשיכים ליישם את שת"פ ההדוק עם מיקרוסופט, למימוש החזון ציטוט המשותף לזכות יחד בניהול התחבורה העירונית ב- 100 ערים ברחבי העולם. הטכנולוגיות הייחודיות שלנו הכוללות Digital Twin, טכנולוגית וידאו AI בשילוב עם בינה מלאכותית מאפשרות ניטור בזמן אמת של דפוסי התנועה, וכן סימולציה והטמעה של תוכניות רמזורים בציר, שכונה ואף בכל העיר. טכנולוגיית ה-AGI ולמידה באמצעות חיזוקים Reinforcement Learning) ) מאפשרים הפחתה של עומסי התנועה בדרכים בכ-40%. התשתית של Azure מאפשרת לערים לקצר את זמן הנסיעה של משתמשי הדרך, מגבירה את בטיחות הולכי הרגל, ומפחיתה את זיהום האוויר במרכזי הערים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ספר הניצחון: במטהאוזן הבטיח לו הקלגס כי לא יגיע לעולם לירושלים , בנימין איש הכותל , חי ,אהב ונפטר בירושלים
על מסילת הרכבת , ליד קיר המוות , אל מול...
נשיא המדינה בטקס האזכרה לשמעון פרס ז״ל: ״אסור לנו להפקיר אף זירה, ובוודאי לא את החזית המדינית. משחר קיומנו ידענו: אסור לנו לזנוח את הקשרים. אסור לנו לשרוף את הגשרים. אסור לנו להסתגר, להתבודד ולהתבצר. אסור לנו לעבור למצב של "עם לבדד ישכון"
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, כ״ג...
נשיא המדינה קיבל את כתב ההאמנה של שגריר האיחוד האירופי בישראל והדגיש בפניו את חשיבות היחסים ואת סוגיית החטופים
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל היום, יום שלישי, כ״ג באלול,...
סוכות עם 'ורטיגו' פסטיבל "מחול בכפר" שלושה ימים של אירוע מתמשך חגיגת תרבות בטבע – עם פעילות מיוחדת לילדים, אירועי מחול, מוזיקה וטעמים מקומיים 8–10 באוקטובר 2025 | חוה"מ סוכות בורטיגו – כפר אמנות אקולוגי, עמק האלה
פסטיבל "מחול בכפר" של 'ורטיגו' חוזר לשלושה ימים של אירוע...
ראש השנה תשפ"ו: 21,244 עולים הגיעו לישראל מאז ראש השנה אשתקד 3,123 עולים בחרו להתיישב בירושלים והסביבה
שר העלייה והקליטה, אופיר סופר: "הנתונים מעוררי השראה וממחישים את...
נשיא המדינה נפגש עם מזכיר המדינה האמריקאי
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום שני, כ״ב באלול,...
נשיא המדינה ביקר באבו גוש: ״הלוואי שכל העולם יראה כיצד יהודים, מוסלמים ונוצרים יכולים לחיות כאן יחד באהבה ובכבוד״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שני, כ״ב באלול,...
מתגייסים למען מילואימניקים לוחמים: מלון היוקרה בירושלים: מלון התיאטרון יארח לראש השנה חיילי מילואים ולוחמים כאות הוקרה למאמצם ופועלם
מלון היוקרה בירושלים, מלון התיאטרון, פותח את שעריו בראש השנה...
ייעוץ פיננסי מוצלח עם שלושה כלים חשובים
ניהול פיננסי נכון הוא המפתח להצלחה כלכלית וליציבות אישית ועסקית...
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר פצועים מהפיגוע הבוקר בשכונת רמות בבית החולים שערי צדק: ״הרוע המוחלט, מה שאנחנו רואים זה הרוע המוחלט ומול הרוע המוחלט אנחנו חייבים להמשיך להילחם בכל הכוח. ישראל מדינה חזקה עם ישראל חי!״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר פצועים מהפיגוע הבוקר בשכונת רמות...
דילוג לתוכן