ירושלים בירת המיחזור: תוכנית העבודה הסביבתית ל- 2026 יוצאת לדרך !

ירושלים בירת המיחזור: תוכנית העבודה הסביבתית ל- 2026 יוצאת לדרך !
קרדיט: תאגיד מא"י

עיריית ירושלים ותאגיד מא"י משדרגים את מהפכת המיחזור של פסולת אלקטרונית בעיר. השבוע סיכמו סגן רה"ע אריה קינג והנהלת התאגיד על שדרוג מערך האיסוף בשכונות וייעול המערך הקבלני. היעד ל-2026: הרחבת תשתיות המיחזור ושיפור איכות השירות לתושב.

פגישת עבודה אסטרטגית שנערכה השבוע במשרדי תאגיד מא"י (מיחזור אלקטרוניקה ישראל), בהשתתפות סגן ראש עיריית ירושלים, אריה קינג, ומנהל תחום המיחזור באגף התברואה, אלדד מזרחי, סימנה את היעדים האסטרטגיים של העירייה לשנה הקרובה.

קרדיט: תאגיד מא"י

במרכז הפגישה עמדה תוכנית העבודה לשנת 2026, הכוללת מהלך משמעותי של ייעול ושיפור מערך קבלני האיסוף הפועלים בעיר. המטרה היא להבטיח כי הגידול המשמעותי בכמות הפסולת האלקטרונית והסוללות הנאספות בירושלים, יקבל מענה לוגיסטי מהיר, תוך דיוק בתהליכי הפינוי ושיפור הנגישות עבור התושבים.

במהלך הפגישה נסקרו הישגי השנה החולפת, שעמדה בסימן התרחבות קהילתית: הנגשה לשכונות – פרויקט "ממחזרים בשכונה" הושק בהצלחה ב-7 מינהלים קהילתיים ראשונים. חינוך והסברה – בוצעה פעילות עומק במערכת החינוך העירונית, לצד אירוע חשיפה והסברה רחב ממדים לעובדי העירייה ומשפחותיהם במתחם ה"מג'יק קאס". פריסת תשתיות – נחנכו נקודות מיחזור חדשות במוקדי מפתח, המאפשרות פינוי בטוח של סוללות ומכשירים חשמליים.

קרדיט: תאגיד מא"י

סגן ראש עיריית ירושלים, אריה קינג: "העיר ירושלים מובילה בכל תחום התברואה ובכל תחום המיחזור בכמות הפסולת הממוחזרת, ובהכנסת פיתוחים ויוזמות שנועדו לשפר את נגישות המיחזור לתושבי העיר. כמחזיק תיק התברואה בירושלים, בכוונתי להכפיל את כמות הפסולת האלקטרונית שממוחזרת בירושלים, בתוך חמש שנים. אני מברך את אגף התברואה בעיריית ירושלים ואת שותפינו בתאגיד מא"י, על שיחד קידמו את המיחזור האלקטרוני בירושלים, וביחד יובילו את ירושלים לשיאים חדשים בתחום מיחזור הפסולת האלקטרונית.

אלדד מזרחי, מנהל תחום המיחזור באגף התברואה: "איסוף פסולת אלקטרונית למיחזור היא חשובה וחיונית ביותר, ואנו נמשיך במגמה גם בשנה הנוכחית".

דותן קבק, מנכ"ל תאגיד מא"י: "השותפות עם עיריית ירושלים היא מודל להצלחה ברמה הארצית. בשנת 2025 הוכחנו שהתושב הירושלמי רוצה ומוכן למחזר כשהתשתית נגישה לו. לקראת 2026, אנו שמים דגש מיוחד על שיפור המערך התפעולי ועיבוי התשתיות, כדי להבטיח שכל גרם של פסולת אלקטרונית יועבר למיחזור כחוק, ויטופל בסטנדרט המקצועי והסביבתי הגבוה ביותר."

לצד שדרוג המערך הקבלני, הכריזו הצדדים על כוונה לעבות את תשתיות המיחזור הקיימות ולהרחיבן לשכונות נוספות ברחבי העיר. "אנחנו לא מסתפקים בהישגי העבר", הוסיף קבק, "היעד הוא להפוך את מיחזור האלקטרוניקה לפעולה פשוטה ויומיומית עבור כל משפחה בירושלים, כחלק מהחזון לעיר ירוקה ומקיימת".

קרדיט: תאגיד מא"י

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שני שופטים צבאיים הצהירו אמונים בפני נשיא המדינה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, אירח היום, יום חמישי, י״ג באייר,...
לא רק רעד: האתגר היומי והלילי של חולי פרקינסון
פרקינסון היא מחלה פרוגרסיבית עם תסמינים ישירים ועקיפים רבים. לרגל...
נאני וזאנה מגיעה לבית הקונפדרציה בפעם הראשונה עם המופע ״קפה אנדלוסיה״
״לנאני וזאנה יש קול שמוביל אותך מהשווקים העתיקים של מרוקו...
במסגרת ביקורו בקזחסטן: נשיא המדינה נפגש עם ראשי הקהילה היהודית והרב הראשי של קזחסטן
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שלישי, י״א באייר,...
הכירו את הפתרונות המתקדמים לראייה: עדשות מגע ומשקפי ראיה  
עדשות מגע עם צילינדר עדשות מגע עם צילינדר מציעות פתרון ייחודי...
לראשונה בבית הקונפדרציה, ישראל ברייט במופע: "שירים מאם הדרך" 7.5.26, יום חמישי, 20:30, בית הקונפדרציה בירושלים
ישראל ברייט, הפסנתרן, המלחין, התסריטאי והשחקן ("המנגליסטים", "סרוגים") , סולן...
מירושלים לסן דייגו: מצוינות אקדמית חוצה גבולות
מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ממשיכה לחזק את הקשר האקדמי עם...
BUZZ בתלפיות שבירושלים: מיני פנטהאוז נמכר ב-6.45 מליון ש"ח
שוק הנדל"ן בישראל מתאפיין בחודשים האחרונים בירידה בביקושים ובמכירת הדירות....
פתרונות חדשניים לטיפוח בריאות השיער
יתרונות טיפול פלזמה לשיער טיפול פלזמה לשיער נחשב לאחת השיטות המתקדמות...
״הילולה במגדל״ - חגיגת ל״ג בעומר חדשה בירושלים אירוע חדש של ׳תחריר׳ 4.5.26 | מגדל דוד, מוזיאון ירושלים
מגדל דוד יהפוך השנה לזירת ההילולה של ל״ג בעומר בלב...
דילוג לתוכן