"וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון במוזיאון היכל שלמה בירושלים רח' קינג ג'ורג' 58, ירושלים

"וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון במוזיאון היכל שלמה בירושלים רח' קינג ג'ורג' 58, ירושלים
קרדיט: איתן ארנון

האמן הישראלי והבינלאומי איתן ארנון , יליד ותושב קיבוץ בית זרע שבעמק הירדן, חבר באגודת הציירים והפסלים הארצית והקיבוצית.
בן להורים חלוצים ממייסדי הקיבוץ, מפריחי הספר, מעביר סצנות מהעבר, מתאר תקופות חלוציות, מתעד מאבקי הישרדות, הנוגעים לאדמה, לבנייה ולהתיישבות על הקרקע. גישתו המציאותית מאפשרת להשיג פסיפס של זיכרונות.

אוצרת התערוכה :מיכל סדן
ייעוץ אמנותי והפקה : לב קיפרמן

03.4.2025-5.5.2025

קרדיט: איתן ארנון

העבודות המונוכרומטיות של ארנון משתמשות בגווני חום, מעין חגיגה של האדמה החומה, הבתים חומים, התלמים חומים ואפילו החוואי העובד מתואר בחום ספיה עתיק דהוי. גוונים אלו מנוגדים להלך  הרוח  השמיימי האופטימי המייצגים את האמנות עכשווית. נראה שהם מנהלים דיאלוג עם התצלום העתיק שבו נימה אחת מתגברת עליהם. מבחינה טכנית זהו העבר כפי שנראה מבעד לעדשת מצלמת הקופסה, המציג את ארץ ישראל הטובה המוכרת והיפה.

ארנון הוא אמן פואטי ריאליסטי נרטיבי המספר סיפור. בציורי הנוף הפיוטיים אין עלילה מתמשכת אלא הקפאה של רגע מסויים שיש לו עבר ויש לו הווה ויש לו עתיד הנתון כולו לפרשנותו של הצופה.

עבודתו של ארנון מרכיבה קולאז' או מכלול כמו פסיפס, המשלבת כמה יצירות פיגורטיביות, כך שהתוצאה היא מעין תיעוד של שטף אירועים, מצבים שהפכו לסמלים של יישובי החלוץ היהודיים הישנים, אולי כמיהה לאותם זמנים ואולי גם אמירה.

ארנון מצייר את תפיסת עולמו, הוא מצייר את רוח התקופה, מציג תופעות בוחן את משמעויות העומק שלהם ומעניק להם משמעות נוספת ולעתים חדשה כשהציור הוא חלק מאובייקט אמנותי מורכב.

אומר ארנון: "יצירתי מאופיינת ומושפעת מחיי בארץ ישראל ושילוב היצירה ועבודת כפיים בקיבוץ. מכלול חומרי היצירה ובהם המכחול והצבע על הבד משקפים את המשמעות אותה אני נותן למציאות בה אני חי. מציאות יפה, קשה, מרתקת. החלום והדמיון אף הם חלק מיצירתי המאופיינת בשפה וסגנון אישייים"

קרדיט: איתן ארנון

 

ואכן, ציורים משולבים בחלקי חפצים יומיומיים מקיפים את עבודותיו בסדר משלהם, בהם חלקי מסגרות מציעים סדר חדש, ומצביעים על האפשרות דווקא לשבור את המסגרת ולשנות את חוקי המשחק.

כאמן ותיק, מיומן, מנוסה, בעל היסטוריה מפוארת של עשייה, יצירה ומסע בין סגנונות, אנו מוצאים בגוף עבודות אלה אובייקטים שהם 'לא רק ציור', אבל מרכז העניין הוא לעולם – ציור. ביחד בוטחת שב ארנון וחוזר אל הציור הריאליסטי פיגורטיבי ומשתמש בו כחלק וכמרכיב במעשה האמנות שלו.

קרדיט: איתן ארנון

ארנון לוקח את הגישה הסוריאליסטית צעד אחד נוסף ומחבר ומקשר בין חפצים להיות יחידה אחת שלמה שמספרת סיפור חדש באמצעות חומר ישן. חומרים שלא נועדו במציאות לשכון יחדיו זה עם זה, דרים אצלו לפעמים מעשה 'זאב עם כבש' ומייצרים אפשרויות נוספות לדבר על החיים על האדם ועל העולם..

עבודותיו הם 'רדי מייד' אם זה ציור מוכן אותו הוא מביא אל המיצב, אם זה חפץ מוכר וישן, חלקי רהיטים, אביזרים בדים, וכך משלב בין חומרים שונים, למיחבר אחר שהופך ליצירה שלמה.

ארנון מתכתב עם תולדות האמנות, עם אמנים (פיאקסו, דאלי, מיכאלאנג'לו) עם סגנונות ציור, עם תולדות האמנות כמו גם עם תולדותיו שלו כאמן, ועם תולדות התרבות האישית שלו, החברה האדם המקום והתקופה. משתמש בחומרים הפוטנציאליים של המציאות, ומייצר מהם מציאות חדשה.

שעות ביקור בתערוכה : א'-ה: 10:00-15:00

האמן בפייסבוק:

Eitan Arnon Art

קרדיט: איתן ארנון

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נאני וזאנה מגיעה לבית הקונפדרציה בפעם הראשונה עם המופע ״קפה אנדלוסיה״
״לנאני וזאנה יש קול שמוביל אותך מהשווקים העתיקים של מרוקו...
לראשונה בבית הקונפדרציה, ישראל ברייט במופע: "שירים מאם הדרך" 7.5.26, יום חמישי, 20:30, בית הקונפדרציה בירושלים
ישראל ברייט, הפסנתרן, המלחין, התסריטאי והשחקן ("המנגליסטים", "סרוגים") , סולן...
מירושלים לסן דייגו: מצוינות אקדמית חוצה גבולות
מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ממשיכה לחזק את הקשר האקדמי עם...
״הילולה במגדל״ - חגיגת ל״ג בעומר חדשה בירושלים אירוע חדש של ׳תחריר׳ 4.5.26 | מגדל דוד, מוזיאון ירושלים
מגדל דוד יהפוך השנה לזירת ההילולה של ל״ג בעומר בלב...
נשיא המדינה אירח את טקס החיילים המצטיינים לשנת תשפ"ו, לרגל יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, אירחו בבית הנשיא בירושלים...
שורדת השבי אגם ברגר הגיעה לחזק ולתמוך בעובדי ומתנדבי מד"א באירוע הוקרה מיוחד בירושלים
את האירוע כיבדו בנוכחותם גם השר ניר ברקת, השר אבי...
אביב של התחדשות בגן הבוטני בירושלים: פריחות מיוחדות, רכבת חדשה וחוויה לכל המשפחה
האביב הגיע לגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם, שנפתח לקהל הרחב...
מהמקום שבו הכול נעצר, לבמה של מדינה שלמה
כשנתיים וחצי לאחר הטבח ב-7 באוקטובר, עמרי סאסי, ממפיקי מסיבת...
"סדקים של אור" מחווה לרונית אלקבץ
בערב תוקרא יצירתה הקולנועית כטקסט ספרותי הפתוח לפרשנויות, ויוארו הרבדים...
נאום נשיא המדינה יצחק הרצוג בעצרת הפתיחה הממלכתית של אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה
אחיותיי ואחיי, אזרחיות ואזרחי ישראל, הימים הלאומיים שבים אלינו השנה,...
דילוג לתוכן