המרכז הרפואי הדסה וחברת רויאל פיליפס חתמו על הסכם מסגרת לשיתוף פעולה מחקרי

המרכז הרפואי הדסה וחברת רויאל פיליפס חתמו על הסכם מסגרת לשיתוף פעולה מחקרי
קרדיט צילום: יח"צ פיליפס.

חברת רויאל פיליפס, מובילה גלובלית בטכנולוגיות בריאות, והמרכז הרפואי הדסה, המרכז הרפואי המחקרי הגדול בישראל, חתמו על הסכם מסגרת לשיתוף פעולה מחקרי. ההסכם יאפשר קיום מחקר שמקורו בחברה או בבית החולים מתוך כוונה לייצר מחקר קליני, להתנסות בטכנולוגיות חדשניות ולעודד פיתוחים חדשים.

הסכם מסגרת לשיתוף פעולה מחקרי
קרדיט צילום: יח"צ פיליפס.

עם התנעת הסכם המסגרת, אשר נחתם לאחרונה בין חברת רויאל פיליפס וחברת הדסית, זרוע המסחור של הדסה, ייצאו לדרך מספר מחקרים בתחום טכנולוגית ה-CT פורצת הדרך והראשונה מסוגה בעולם, ה-IQon Spectral CT. שיתוף הפעולה מתחיל במספר תוכניות – מחקר על דימות המוח באמצעות ה-IQon Spectral CT במצבי חירום בתחום הנוירולוגיה וביניהם שבץ מוחי; מחקר נוסף בתחום דימות של חלל הבטן באמצעות ה-IQon Spectral CT במצבים אקוטיים; ומחקר שלישי בנושא של שימוש בטכנולוגיה ספקטרלית במסגרת מערך הדימות הכולל של בית החולים בשגרה ובחירום.

IQon Spectral CT מציג מהפכה בטכנולוגית הדימות ומאפשר לרופאים לראות בסריקות ה-CT הספקטרליות ממצאים שלא ניתן לראות באמצעות סורקי CT קונבנציונליים ועל ידי כך, לתת למטופלים אבחנה מדויקת יותר כבר בסריקה הראשונה.

במסגרת 5 שנות ההסכם הצדדים מקווים להעמיק את קשרי המחקר ולקדם חדשנות בתחומי הפעילות של פיליפס ולרוחב הפעילות הקלינית של המרכז הרפואי הדסה, ובכלל זה שיתופי פעולה מחקריים עם המרכז הקרדיולוגי החדשני אשר הוקם לאחרונה בהדסה, הכולל 5 חדרי צנתורים חדשניים של פיליפס, המבוססים על טכנולוגיית  AZURION  החדשנית.

פרופ. יעקב סוסנה, מנהל מערך הדימות של הדסה ויו"ר איגוד הרדיולוגים בישראל, אמר כי, "אגף הדימות בהדסה הוא חלוץ בפיתוח ובמחקר של שיטות דימות חדשניות עוד לפני הפיכתן לכלי שימושי בחולים. המחקר מתחיל כבר משלב המודלים הקדם-קליניים וכלה בשימוש יום-יומי בחולים".

שרי שנהב, דירקטורית בכירה למחקר קליני, החטיבה לדימות דיגיטלית, פיליפס העולמית, אמרה כי, "פיליפס שמה לעצמה ליעד לשפר את חייהם ובריאותם של 3 מיליארד בני אדם ברחבי העולם באמצעות חדשנות טכנולוגית עד שנת 2025. אנו מבינים כי על מנת לעמוד ביעד שאפתני זה עלינו לעבוד כתף אל כתף עם השותפים שלנו. המרכז הרפואי הדסה מלווה את פיליפס בפיתוח IQon Spectral CT כבר למעלה מעשר שנים, משלב הרעיון דרך שלבי המחקר והפיתוח ועד לשלב היישום. המדענים שלנו בפיליפס עובדים ישירות מול הצוות הקליני במרכז הרפואי ומקבלים משוב, ליווי ותמיכה – כל זאת כדי להבטיח פיתוח ויישום של מוצר פרימיום איכותי וייחודי הנותן מענה לצרכי המערכת הרפואית בכללותה: הרופאים, הטכנאים וכמובן המטופלים".

 

אודות רויאל פיליפס

רויאל פיליפס (NYSE: PHG, AEX: PHIA), הינה חברה מובילה בתחום טכנולוגיות הבריאות, המתמקדת בשיפור בריאותם של בני האדם ומאפשרת תוצאות טובות יותר לאורך זמן, החל משמירה על אורך חיים בריא וטיפול מונע, ועד לאבחון, טיפול ופתרונות בריאות ביתיים. פיליפס ממנפת טכנולוגיה מתקדמת ותובנות קליניות וצרכניות עמוקות במטרה לספק פתרונות משולבים. מטה החברה ממוקם בהולנד. פיליפס הינה חברה מובילה בתחום הדמיות אבחון, טיפולים מונחי תמונה, ניטור מטופלים ומידע רפואי, ובתחום פתרונות בריאות לצרכן הביתי. בשנת 2017, פיליפס הציגה מחזור מכירות של 17.8 מיליארד אירו והיא מעסיקה כ-74,000 עובדים. פעילות החברה משתרעת על פני מעל ל-100 מדינות ברחבי העולם. למידע נוסף בקרו באתר החברה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כבוד לנוער!
עם פתיחת החופש הגדול- התנדבו 340 בני ובנות נוער ממועצה אזורית מטה בנימין, לשני ימי...
מסעדת אושי אושי נפתחה בקניון מבשרת
"אושי אושי" רשת המסעדות האסייתיות הפופולרית פתחה בקניון מבשרת מסעדה...
תשעת הימים בגולדיס: תפריט ספיישל דגים וטאבון לחובבי טעמים ונשמה
לקראת תשעת הימים, גולדיס מעדניית הגורמה של ישראל והמובילה בתחום...
התאמת עדשות מגע למראה חד וברור
מהי התאמת עדשות מגע? התאמת עדשות מגע היא תהליך חשוב לכל...
מבקר המדינה מתריע על ליקויים בפעילות עיריית ירושלים והמועצה האזורית מטה יהודה
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, מצא ליקויים בשורה של נושאים שבדק:...
לאחר שעשתה היסטוריה וזכתה בגביע ארבע האומות: נשיא המדינה אירח את נבחרת ישראל בכדורגל לקטועי גפיים
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום שלישי, כ”ו בתמוז,...
"להחזיר את העצמאות בידיים" קבוצת סטודנטים ממכללת עזריאלי בירושלים פיתחו פתרון לבעלי מוגבלות מוטורית: מקל ארגונומי מיוחד להכנסת כרטיס חניה בחניון
המוצר פותח במסגרת התכנית של TOM  'תיקון עולם מייקרס' באקדמיה,...
לאחר ארבע שנים ללא שגריר: נשיא המדינה קיבל את כתב ההאמנה של שגריר פולין בישראל. שגריר מלטה הגיש גם הוא את כתב ההאמנה לנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל היום, יום שני, כ״ה בתמוז,...
ביקוש בירושלים והסביבה למטפלות סיעודיות
לאור הביקוש הגדול למטפלות עבור ציבור הקשישים עמותת מטב יוצאת...
הסכם חיים משותפים: כמה דברים שכדאי לדעת
ישנם לא מעט זוגות אשר מסיבות כאלה ואחרות אינם נישאים....
דילוג לתוכן