אנחנו לא אוהבים להוציא כספים, בעיקר כאשר התחושה שלנו היא שיש מי שעושה קופה על חשבון חוסר ההתמצאות שלנו, ולפעמים זה מה שגורם לנו להפסיד את הרווחים המשמעותיים שאנחנו עשויים לקבל בקלות בהשקעה מועטת יחסית. כאלו הן מכונות תעשיתיות במרבית תחומי העבודה וגם באפייה וקונדיטוריה. מנהלי עבודה רבים ובעלי מפעלים ומטבחים שונים שעוסקים בתחום האפייה במשך שנים, לפעמים אפילו קיבלו זאת מההורים, בגנים או בירושה, מרגישים בזבוז כספים משווע להשקיע במכונות שאבא וסבא הסתדרו מצוין בלעדיהם והכל היה טוב. למה צריך מרדד בצק שולחני, אפשר לרדד בעצמנו לא? ולמה צריך את כל המכונות הענקיות והמסורבלות האלו, זה רק מקשה על העבודה? הנה הסיבות העיקריות שמוכיחות כי עומד להיות שווה לכם כלכלית לרכוש מכונות מתקדמות למאפייה שלכם.
ככה משמרים ומרוויחים
כמה בצק אתם זורקים בשבוע? במרבית המאפיות שאינן מסתמכות על מכשור חדשני, נזרקת באופן ממוצע כמות ענקית של בצק מדי חודש, זה לא בגלל שמישהו מעוניין לבזבז שם בכוח או בגל ירידות בלתי צפויות במכירות, אלא פשוט בגלל שלא ניתן לצפות מראש את הצורך הגמיש של השוק בימים הקרובים ואנחנו מעדיפים להיות מוכנים לכל לקוח במקום להיות עם חסר ולהפסיד לקוחות. אז מכינים כמויות בצק משמעותיות ביותר, אבל מה עושים עם בצק שנשאר? או שזורקים, או שמנסים לשמר למחר או לשבוע הבא. במרבית המקרים ניסיונות השימור אינם צולחים כפי שמצופה מהם, ולכן בסופו של דבר אנחנו נאלצים לזרוק אותם או להשתמש בהם בכל אופן, בתקווה שהדבר לא יורגש אחרי האפייה. לפעמים זה מצליח ולפעמים לא. הפתרון הטוב ביותר שעומד לחסוך לכם המון כסף הוא מה שקרוי בשפת העם- צ'ילר, ובהגדרה הרשמית- שוק פריזר. מדובר במעין מקפיא שמעניק הלם קור, הקפאה במהירות גבוהה במיוחד ששומרת על המרקם המקורי של הבצק, ואפילו של מאפים מוכנים. תחשבו כמה אתם יכולים להרוויח ממכשיר כזה במאפייה שלכם.
מכשור עזר למה שאתם יודעים לעשות
אמנם את תפקידו של הצ'ילר אף עובד אינו יכול לעשות בכוחות עצמו, אבל גם מה שהעובדים שלכם יכולים ועושים כל יום, אפשר להחליף במכונה ולהרוויח חיסכון בכוח אדם והספקים הרבה יותר גבוהים. מערבל בצק, חותך ומרדד, תופתעו לשמוע כמה זה מרוויח לכם. א.ס. סוכנויות חדשנות באפייה יעזרו לכם לאורך כל הדרך.