הבחירות לרבנות ירושלים יצאו לדרך

הבחירות לרבנות ירושלים יצאו לדרך

סגן השר בן דהן וראש העיר ירושלים, מר ניר ברקת, נפגשו לפגישת התנעה של הבחירות לרבנות ירושלים. לאחר שפורסמו התקנות החדשות לבחירת רבני ערים ברשומות, נפגשו סגן השר לשירותי דת, הרב אלי בן דהן וראש העיר ירושלים, מר ניר ברקת, לפגישת התנעה של הליך הבחירות לרבנות ירושלים. בפגישה סוכם כי סגן השר וראש העיר יפעלו לקדם את הליך הבחירות ככל שניתן. במסגרת זו יבחרו בשבועות הקרובים נציגי הגוף הבוחר מטעם מועצת העיר, שר הדתות ונציגי בתי הכנסת.

הבחירות לרבנות העיר ירושלים נדחו בשנה האחרונה בשל הבחירות האחרונות לכנסת והבחירות המקומיות שהתקיימו לפני מספר חודשים. כעת עם פרסום התקנות החדשות הבחירות יוצאות לדרך. כזכור, התקנות החדשות קובעות כי מחצית מחברי הגוף הבוחר ייבחרו על ידי מועצת העיר, רבע יהיו נציגי בתי הכנסת, שמינית  יהיו רבנים שיבחרו על ידי שר הדתות מקרה תושבי העיר ושמינית יהיו נציגי ציבור שימנה שר הדתות בהסכמת ראש העיר. בגוף הבוחר יכהנו כ- 30% נשים.

סגן השר לשירותי דת, הרב אלי בן דהן אמר: "ירושלים זקוקה מזה זמן רב לרבני עיר שיפארו את שמה ויהוו את ההנהגה הרוחנית היהודית בעיר. אנו סמוכים ובטוחים שהתקנות החדשות קובעות תהליך בחירה קצר יותר מסורבל פחות וכזה שנותן ייצוג טוב יותר לתושבי העיר."

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת ציין כי "אנחנו שמחים לבשר לתושבי ירושלים כי תהליך הבחירה של הרבנים הראשיים לעיר יוצא לדרך. בשמונה השנים האחרונות לא היססתי לעצור את התהליך באמצעות עתירות לבג"צ כשנעשו ניסיונות למחטפים ולמינוי שני רבנים שאינם מייצגים כראוי את הציבורים השונים בעיר.  כעת השתנה  מנגנון הבחירה כך שיבטיח בחירת רב ציוני שמייצג את מגוון האוכלוסיות בעיר בכבוד, לצד רב חרדי, כפי שראוי בעיר בה 70% מהיהודים אינם חרדים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה קיבל את מדד הגאווה ברשויות המקומיות לשנת 2025
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל לידיו היום, יום חמישי, י״ב...
יו"ר ועדת הבריאות בכנסת ביקר במרפאת "שערי נפש" המעניקה טיפול חדשני לנפגעי פוסט-טראומה ודיכאון
מאז הקמתה לפני כשנה טופלו במרפאה קרוב ל-100 נפגעי פוסט-טראומה...
לקראת היום הבין-לאומי ללא עישון: כל מה שחשוב לדעת על תופעת העישון בישראל
לקראת היום הבין-לאומי ללא עישון, המצוין בישראל ובעולם ב-31 במאי,...
לאחר שלקה בדום לב והתמוטט בירושלים: שמואל נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
זה היה עוד יום רגיל עבור שמואל, גבר בן 63...
כ-100 אנשי טיפול השתתפו ביום עיון של ביה"ח אלי״ן וארגון 'סאסא סטון'
היום התקיים בבית החולים אלי״ן, המתמחה באבחון ושיקום ילדים ונוער,...
רשת טיב טעם גייסה כ-142,000 ₪ למען קידום בני הנוער המתגייסים ליחידות הקרביות בצה"ל
הכספים יועברו לאליפות ישראל בכושר קרבי לזכרו של סרן עדן...
נשיא המדינה בטקס הענקת פרס ירושלים לאחדות ישראל
״אנחנו עדים לגל אלימות נוראי שמתבצע בידי אספסוף אנרכיסטי, מעשים...
שלומי לייזרוב "חולם על תקווה" תערוכת יחיד. אוצרת : יהודית גידלי הפקה : אי.סי.יו פתיחיה חגיגית : יום שלישי ה2.6.2026 בשעה 15:00
בתערוכת יחיד זו , אשר מוצבת כבר בימים אלו -...
נשיא המדינה אירח את אירוע השקת תוכנית האוריינות האזרחית במגזר הממלכתי-חרדי
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו היום, יום רביעי,...
מחקר אמריקאי קבע כי הידרותרפיה יעילה לטיפול במתמודדי פוסט טראומה שנפגעו בשירות הצבאי
מסתבר כי הידרותרפיה, הפכה בשנים האחרונות לאופציה אופטימית עבור אנשים...
דילוג לתוכן