יום רביעי, 24.7.19, כ"א בתמוז, 09:00 בבוקר,
מרכז שלווה, דרך שלווה 1, ירושלים
מיזם 'חיבורים' בעמותת בית מוריה תקיים ביום רביעי, 24.7, את הכנס הראשון "גבראישאבא" בנושא מקום הגבר החדש במשפחה. הכנס מיועד לאנשי מקצוע בתחום הזוגיות והמשפחה. במהלך הכנס יתקיימו הרצאות ושיחות עם חוקרים, סופרים, ואנשי מקצוע על הגבר החדש כרווק, בן זוג ואבא.
כנסים, סדנאות, חוגים ואירועים רבים עוסקים במקום האישה בבית, בעבודה וכבת זוג. אך מה עם האבא? הגברים בעידן האחרון שונים מאלה של העבר ובמיזם חיבורים, של עמותת בית מוריה מבאר שבע, החליטו לקיים כנס מקצועי שיבחן את מקום הגבר החדש בעידן של היום – כרווק, בן זוג, ואבא לילדים.
בכנס, שיתקיים בירושלים ב-24.7, יפגשו יועצים ויועצות, מנחי סדנאות, ומטפלים מתחום הזוגיות והמשפחה, לדון בנושאים שונים סביב מקום הגבר. הכנס ייפתח בהרצאתו של הפסיכולוג ד"ר גבריאל בוקובזה, שכתב את הספר "הדרמה של הגבריות החדשה", בעקבות מחקר מקיף על הנושא. לאחריו יתקיימו סדנאות עם אנשי רוח ואנשי מקצוע מתחומי הזוגיות וההורות, אשר יעסקו בהיבטים שונים של הגבריות, כמו: "מהות זיכרית-נקבית בדינמיקה זוגית", "המח הגברי", "איך לאמן אשה לעורר את הגבריות". אחת מהסדנאות תועבר על ידי הסופר ליאור אנגלמן, שייגע בנושא דרך הדמויות הגבריות ביצירות שכתב.
"מטרת הכנס היא להעלות לסדר היום את הנושא החשוב, של מקום הגבר בעידן החדש". מסבירה חרות גנוד, מנהלת 'חיבורים'. "מה שהיה במשך שנים ברור, כבר לא מובן מאליו. אלו לא שאלות תיאורטיות, אלא קיומיות. החיפוש הזה מערער את ביטחונו של הגבר במקומו ותפקידו במרקם הזוגי והמשפחתי, וממילא מקרין על כל המעגל הקשור אליו".
"אחת מהסיבות המרכזיות שהביאו אותנו לקיים כנס מקצועי כזה" מדגישה חרות גנוד, "הינה התופעה שאנו רואים במרכזי המשפחה ובסדנאות להורים, בה קהל היעד הינו רוב מוחלט של נשים, וזאת למרות שהגבר בימינו, הרבה יותר מעורב בחיי המשפחה מבעבר". חרות סבורה שהאפקטיביות של סדנאות מעין אלו יכולה לעלות בצורה משמעותית אם הגבר יהיה שותף גם לתהליך הלמידה והצמיחה, ולא ישאיר את זה רק לצד הנשי. "התחושה הזו מתחזקת לאור קבוצות גברים שקמות, כמו קבוצת 'אבא פגום' או מעגלי שיח של גברים, שיש צורך אמיתי בהכוונה, בדומה להכוונה ולמידה שהפכו למקובלים כל כך בקרב הנשים והאימהות".
במהלך הכנס יוצגו תכניות שונות של 'חיבורים' שיש בהם כיוון חדש ומזמין גם לציבור הגברים. משתתפי הכנס ייחשפו גם למשחק "רגע זוגי", משחק שפותח בחיבורים מתוך מטרה להעצים את הזוגיות ולא רק בדרך של סדנאות הנעות לרוב על התדר הרגשי.
"הכנס הינו התחלה של בירור הצרכים והשפה הייחודית של הגבריות, ובאיכויות שהיא מביאה עימה לתוך הקשר הזוגי ולמשפחה" מבהירה חרות לסיום. "בירור כזה יוכל גם לאפשר לבדוק מהם הדרכים הטובות ביותר להגיע לקהל הגברי ולהתאים לו תכנית ייעוץ והכוונה המתאימות לתפקידו במשפחה".