"אנחנו יודעים שאתגר גדול עומד בפני יועצי ההשמה של אלווין, אך המבחן האמיתי שלנו בחברה ישראלית יהיה בשטח – מספר כמות מקומות העבודה שישכילו להבין שגם לאנשים עם מוגבלות יכולות מקצועיות ועלינו לתת להם את ההזדמנות להשתלב בתעסוקה כאחד האדם" (דוד מרקו, מנכ"ל אלווין ישראל).
7 צעירים עם מוגבלות הזקוקים להנגשה קוגניטיבית, כולם תושבי ירושלים והסביבה, סיימו בימים האחרונים קורס ייחודי – "שפים צעירים", ביוזמת מרכז ההכנה לתעסוקה של אלווין ישראל בירושלים ובשיתוף פעולה עם מכללת "טעמים". הקורס כלל כ-30 מפגשים עיוניים ומעשיים בתחום הבישול והאפייה והועבר על ידי המנחה זהבית לוי ובסיוע לירז אברמטו שהנגישה את כלל מערכי הלימוד של מכללת טעמים עבור המשתתפים.
מנכ"ל אלווין ישראל דוד מרקו: "הקורס הוא תולדה של השטח. שמענו לא אחת, בכל מסגרות אלווין ישראל ברחבי הארץ הנותנים שירות לאלפי מקבלי שירות, את האהבה למטבח ולבישול ואפייה. יחד עם מכללת טעמים שיתפנו פעולה בשנים האחרונות ויצרנו תוכנית הכשרה אשר באה לתת מענה כולל לנושא. המשתתפים עוברים הכשרה לעבודות הבישול והאפייה ולצידה הכשרה תעסוקתית להשתלבות בשוק העבודה החופשי הכוללת בין השאר יחסי עובד מעביד, עבודת צוות, בטיחות בעבודה, נורמות התנהגות במקום עבודה וקבלת סמכות, שירותיות והופעה חיצונית, מוטיבציה ויוזמה, ניהול זמן ועוד. לאחר הקורס נסייע בידי הבוגרים להשתלב בתעסוקה".
מרקו הוסיף: "אנחנו יודעים שאתגר גדול עומד בפני יועצי ההשמה של אלווין, אך המבחן האמיתי שלנו בחברה ישראלית יהיה בשטח – מספר כמות מקומות העבודה שישכילו להבין שגם לאנשים עם מוגבלות יכולות מקצועיות ועלינו לתת להם את ההזדמנות להשתלב בתעסוקה כאחד האדם".
רוצים לבחון אפשרות להעסיק את אחד ממסיימי הקורס או מקבלי שירות אחרים?
פנו לאלווין ישראל בפייסבוק, בוואטסאפ, דרך האתר או דרך מוקד המעסיקים 02-6415448 ונחבר אתכם…
עמותת אלווין ישראל פועלת בכל הארץ מזה 35 שנה ומספקת שירות למעל 5,200 אנשים עם מוגבלות (פיזית וקוגניטיבית) בכל הגילאים ומכל המגזרים, החל מגיל ינקות ועד זקנה. מטרתה של העמותה היא לספק לאנשים עם מוגבלות כלים ותמיכה הנדרשים על מנת לשפר את מידת עצמאותם ותפקודם בתוך הקהילה.